«Τρύπα» έχει ανοίξει στο ΑΣΕΠ

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στις προσλήψεις αποκαλύπτει:
«Οι νέες εργασιακές σχέσεις Ιδιωτικού Δικαίου δείχνουν την απόκλιση, την καταστρατήγηση του συστήματος, την ”τρύπα” που έχει ανοίξει στο σύστημα του ΑΣΕΠ και στη λειτουργία μιας ανοικτής, αξιοκρατικής και διαφανούς διαδικασίας προσλήψεων. Μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός από τους 150.000 προήλθε από προσωρινές συμβάσεις, που με διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις ή Προεδρικά Διατάγματα, νομιμοποιήθηκε.
Οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ έχουν απαξιωθεί. Κι όσο υπάρχουν διαδικασίες στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης εκτός ΑΣΕΠ, ο φορέας αυτός περιθωριοποιείται και αποψιλώνεται.
Οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ είχαν, κατ’ αρχάς, το στοιχείο της αντικειμενικότητας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Το ζήτημα της αξιοκρατίας είναι ένα θέμα που μπορούμε να το δούμε, όπως κι εκείνο της συνεχούς αξιολόγησης καθώς υπάρχει ένα σύστημα, το οποίο δεν λειτουργεί.
Έχει διαλυθεί λόγω της παθογένειας των κομματικών παρεμβάσεων και της λογικής ότι για τη νίκη των εκλογών το πρώτο λάφυρο είναι η Δημόσια Διοίκηση».
• Αμφισβητείται σοβαρά και όχι άδικα η ύπαρξη συστήματος αξιολόγησης;
«Στο ανώτατο πειθαρχικό υπάρχουν αποφάσεις που αφορούν μερικές εκατοντάδες υπαλλήλων που απομακρύνθηκαν με απολύσεις για συγκεκριμένα αδικήματα. Και με προκαλείτε να σας πω ότι υπάρχουν πολλές καλές υπηρεσίες, όπως π.χ. το ΚΕΠΥΟ.
Υπάρχουν όμως και κακές υπηρεσίες. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να βελτιωθούν».


Σχολιάστε εδώ