Το αύριο του κ. Καραμανλή

Κατά τη γνώμη μας έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να σχεδιάσει ο πρωθυπουργός το προσωπικό του μέλλει γενέσθαι, εκτός πρωθυπουργικού θώκου. Με τα δεδομένα ότι κανένας έλληνας πρωθυπουργός δεν κέρδισε τρίτη συνεχόμενη θητεία και ουδείς ξέφυγε από τον κύκλο φθοράς της δεύτερης τετραετίας, ο κ. Καραμανλής πρέπει να αποφασίσει είτε να ανοίξει πανιά για τον προεδρικό θώκο είτε να σηκώσει τον σταυρό του μαρτυρίου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε να απολαύσει τις χαρές της ζωής έξω από αξιώματα και εξουσίες.
• Και λέμε πως τώρα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του καθότι, εάν επιλέξει την ιστορική διαδρομή του θείου του, δηλαδή μετά την πρωθυπουργία την προεδρία της Δημοκρατίας, είναι υποχρεωμένος να προκαλέσει διπλές εκλογές τον Ιούνιο, ευρωεκλογές και εθνικές, ώστε η χώρα να μην μπαίνει κάθε τόσο σε εκλογικό κύκλο στο μέσον της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Έπειτα για να αποτελέσει συναινετική λύση για την προεδρία ο κ. Καραμανλής πρέπει να έχει αποστασιοποιηθεί εγκαίρως από τα πολιτικά πάθη, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο, ώστε την άνοιξη του 2010 να αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική πλειοψηφική επιλογή, αλλά και για να μη βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με νέο εκλογικό κύκλο.
•Κατά τη γνώμη μας, η πορεία προς τον προεδρικό θώκο αποτελεί και τη μόνη διέξοδο για να «χτίσει» ο κ. Καραμανλής την υστεροφημία του. Οπότε, λύση υπάρχει για τον πρωθυπουργό αρκεί να προκαλέσει διπλές εκλογές τον Ιούνιο, διαφορετικά αν βαδίσει πέραν του Ιουνίου, ελπίζοντας στο θαύμα της ανατροπής, θα βρεθεί το 2010 χωρίς την επιλογή της προεδρίας…


Σχολιάστε εδώ