Τα ψέματα τελείωσαν…

Όλοι φοβούνται. Ζούμε σε μια Ελλάδα που δεν θυμίζει τίποτε από το χθες, όπου κοιμόσουν μ’ ανοικτά παράθυρα και στην ταράτσα το καλοκαίρι… Η εικόνα που έχει πλέον περάσει προς τα έξω είναι μιας χώρας όπου κινδυνεύεις μέρα μεσημέρι να χάσεις τη ζωή σου, καίγονται καταστήματα και οι καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας έχουν γίνει ρουτίνα… Με αποτέλεσμα η Αθήνα να έχει διαγραφεί, τουλάχιστον για φέτος, από τους προορισμούς των αμερικανών τουριστών!

Και βέβαια ανάλογη ψυχολογία υπάρχει και σε ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά που συμβαίνουν δεν ήρθαν σαν κεραυνός εν αιθρία. Το χρήμα που μπήκε στη χώρα μας άλλαξε πολλά. Και το «άνοιγμα» των συνόρων, η ανεξέλεγκτη εισβολή από τις βαλκανικές χώρες και την πρώην Σοβιετική Ένωση, από την Ασία και την Αίγυπτο, έφερε κάθε καρυδιάς καρύδι, που δεν ξέρεις ποιος είναι…

Η Αστυνομία δεν είχε ούτε την υποδομή, ούτε την εμπειρία, αλλά και την εξειδίκευση και τη γνώση για τη νέα κατάσταση που δημιουργείτο. Βρέθηκε γυμνή. Και αποσαθρωμένη από τις κομματικές επιλογές και την αναξιοκρατία. Και χωρίς ίχνος πληροφόρησης.

Από τον Δεκέμβρη επισημαίναμε σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά μας ότι δεν πάει άλλο. Ότι χρειάζεται συναίνεση όλων για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και να διασφαλιστεί η ζωή του πολίτη, η προστασία της περιουσίας του και η ηρεμία της χώρας. Τονίζαμε σε πρωτοσέλιδο τίτλο ότι «Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαία η συναίνεση όλων μπρος στα καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά». Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, όμως…

Τα τραγικά γεγονότα που κάθε μέρα συμβαίνουν, μας δικαιώνουν. Πρέπει να παρθούν αμέσως μέτρα που εφαρμόζουν οι αστυνομίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ας ζητήσουν τη συνδρομή για την οργάνωση μιας σύγχρονης Αστυνομίας, που θα δρα μέσα σε συνταγματικά και νόμιμα πλαίσια, από την Αστυνομία της Γαλλίας, της Αγγλίας, ή όποιας άλλης χώρας, που δεν έχει κατηγορηθεί για ακρότητες και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και μια συμβουλή σʼ αυτούς που διοικούν την Αστυνομία. Ποτέ δεν ανακοινώνονται τα μέτρα που θα πάρουν για να αντιμετωπίσουν τρομοκράτες και μαφιόζους. Γιατί τότε τα έχεις αχρηστεύσει εκ των προτέρων. Δρας προληπτικά και όχι κατασταλτικά. Και δίνεις προτεραιότητα στην πληροφόρηση, που σήμερα είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ στην Αστυνομία. Γιʼ αυτό και συνεχώς πιάνεται στον ύπνο… από αμούστακα παιδιά.


Σχολιάστε εδώ