Στο… περίμενε τα μεγάλα έργα

Την έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία περιμένει ο Δήμος Πειραιά για να ξεκινήσει τρία μεγάλα έργα, τα οποία θα δώσουν άλλο χρώμα και άλλον… αέρα στην πόλη, ενώ θα «ζωντανέψουν» ταυτόχρονα δύο γιαπιά-φαντάσματα που είχαν γίνει… εφιάλτης τα τελευταία 35 χρόνια για τον Πειραιά!
Πρόκειται για τη βίλα Ζαχαρίου την οποία οι Γάλλοι θέλουν να διαμορφώσουν για να εγκατασταθεί εκεί το Γαλλικό Ινστιτούτο. Έχουν ήδη καταθέσει σε ελληνική τράπεζα τα χρήματα που θα απαιτηθούν βάσει των μελετών και των σχεδίων που έχουν αλλά το όλο σχέδιο περιμένει την έγκριση του υπουργού Οικονομίας.
Επίσης στον χώρο που υπάρχει σήμερα το λεγόμενο γιαπί της Ραλλείου, πρόκειται να εγκατασταθεί το νέο δημαρχείο το οποίο περιμένει από το ΥΠΕΧΩΔΕ έγκριση για τη δημοπράτησή του, καθώς και την έγκριση για τις κυκλοφοριακές αλλαγές (μονοδρομήσεις), η οποία εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια!
Να σημειώσουμε ότι τα έργα αυτά δεν έχουν κόστος για το κράτος, αφού οι πόροι είναι διασφαλισμένοι είτε από τον δήμο (για το δημαρχείο) είτε από τους Γάλλους (για τη βίλα Ζαχαρίου). Το ερώτημα λοιπόν που θέτουν οι φορείς του Πειραιά είναι γιατί παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση. Ο Πειραιάς είναι έτοιμος για κάποιες ιστορικές αλλαγές. Ας τον αφήσουν να τις κάνει…


Σχολιάστε εδώ