στα Ενδότερα των ομάδων

=Μπορεί ο Ράντομιρ Άντιτς να διέψευσε τους συμπατριώτες του, οι οποίοι αποκάλυψαν τη συνάντησή του με τον Κώστα Αντωνίου στο Βελιγράδι, αλλά στη Σερβία επιμένουν πως υπάρχουν και φωτογραφίες!
= Ανεξάρτητα, όμως, από τα… πειστήρια, το βέβαιο είναι ένα: Στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση προπονητή και εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις για να είναι έτοιμοι όταν χρειαστεί να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του Χενκ Τεν Κάτε.
=Μόνον ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει μείνει να στηρίζει τον Ολλανδό, αλλά κι αυτός μπορεί να αλλάξει στάση εάν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού».
=Εκεί, δηλαδή, όπου όσο και αν ψάξει κάποιος, στο τέλος αποκλείεται να βρει παίκτες που να θέλουν τον Τεν Κάτε και να ξεπερνούν σε αριθμό τα δάκτυλα του ενός χεριού. Κι επειδή δεν γίνεται να φύγουν από μια ομάδα 20 ποδοσφαιριστές, σαφώς πιο εύκολα φεύγει ο προπονητής.
=Όσο υπάρχει ο στόχος της 2ης θέσης, βέβαια, στην Παιανία θα διαψεύδουν κάθε σκέψη για «διαζύγιο» με τον Τεν Κάτε. Όμως, ο Αντωνίου βγήκε ήδη στη γύρα και ψάχνει τον αντικαταστάτη του στον πάγκο.
= Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Η έλλειψη διοίκησης προκαλεί προβλήματα ακόμα και στην είσπραξη σημαντικών ποσών που θα έκλειναν κάποιες «τρύπες».
=Τις προηγούμενες ημέρες, οι «ασπρόμαυροι» θα έπρεπε, εφόσον υπήρχε διοίκηση, να βάλουν στα ταμεία τους τα χρήματα από τη δεύτερη δόση του ΟΠΑΠ, η οποία είναι 50 χιλιάδες ευρώ. Το κενό όμως που υπάρχει στον διοικητικό τομέα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον «δικέφαλο» αφού η επιταγή ναι, μεν, έχει παραληφθεί αλλά ουδείς μπορεί να την εξαργυρώσει.
=Εφόσον τελικά βρεθεί κάποια λύση, έχει ληφθεί η απόφαση αυτά τα χρήματα να δοθούν αναλογικά σε όλους τους παίκτες προκειμένου όλοι τους να βάλουν μερικά λεφτά στα πορτοφόλια τους, γεγονός που έχει να συμβεί αρκετό καιρό. Κι αυτό, για να επιστρέψουν στις προπονήσεις.
=Διότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι Χρήστος Χαρίσης και Ντέγιαν Τομάσεβιτς έχουν απουσιάσει από τις περισσότερες προπονήσεις ως αντίδραση για τις οφειλές της ΚΑΕ. Κι αν για τον Σέρβο θεωρούν βέβαιη την παραμονή του, ο Έλληνας βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι έξω από την Πυλαία.
=Επειδή αναφέρθηκα στον ΠΑΟΚ, να σταθώ και λίγο στο αλισβερίσι που άνοιξε η ελληνική ομάδα με την Πόρτο. Οι «δράκοι» εμπιστεύονται απόλυτα τον Φερνάντο Σάντος και του δίνουν παίκτες για να τους ετοιμάσει.
=Μην ξεχνάτε ότι από τα χέρια του Πορτογάλου πέρασαν ο Μπρούνο Άλβες και ο Πάολο Ασουνσάο. Αμφότεροι ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς εμπειρίες και όταν επέστρεψαν στην Πόρτο ήταν έτοιμοι για την πρώτη ομάδα.
= Γιʼ αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η πολιτική της Πόρτο. Η πορτογαλική ομάδα διαθέτει περίπου 50 επαγγελματίες παίκτες εκ των οποίων, μόνον οι 28 συμπληρώνουν το ρόστερ της, κάθε περίοδο. Οι υπόλοιποι δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε άλλες ομάδες έτσι ώστε μελλοντικά, είτε να επιστρέψουν είτε να πωληθούν.
=Με αυτά και μʼ αυτά μένω στη Θεσσαλονίκη. Αλλά στην ομάδα μπάσκετ του Άρη.
=Αν και απομένουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου, οι «κίτρινοι» έχουν το μυαλό τους στα πλέι οφ. Φυσικά, στόχος όλων είναι η ομάδα να πάει εκεί, έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση, προκειμένου να διαθέτει το πλεονέκτημα έναντι του Πανελληνίου.
=Επειδή, όμως, ο Αντρέα Μαντσόν έχει πληροφορηθεί το περσινό πάθημα, προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση. Να μη χαλαρώσουν δηλαδή και την πατήσουν όταν πήγαν «άνετοι και ωραίοι» στα ματς με το Μαρούσι, το οποίο τους στέρησε την πρόκριση στα ημιτελικά.
=Γιʼ αυτό ο Ιταλός τους συνέστησε να ανεβάσουν στροφές στα υπόλοιπα ματς της κανονικής περιόδου. Με στόχο να μπει ο Άρης στα πλέι οφ με κεκτημένη ταχύτητα.
=Στο ματς με τον Κολοσσό, πάντως, η απουσία του Στιβ Σμιθ επιτρέπει στον Μαντσόν να φτιάξει τα πλάνα του δίχως ιδιαίτερο άγχος. Ο αμερικανός φόργουορντ ήταν και παραμένει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου αλλά και ολόκληρης της Α1, όμως ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη θα τον κρατήσει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν.
=Μεγάλα σχέδια έχει για την Καβάλα ο Μάκης Ψωμιάδης! Μέχρι και πρόταση στον Μίετσελ έκανε για να τον επαναφέρει του χρόνου στην Ελλάδα.
=Στην ΑΕΚ, πάντως, έμαθα ότι περιμένουν τους δύο αγώνες με την ομάδα της Μακεδονίας. Για να ενεργοποιήσουν τις διωκτικές αρχές και να διεκδικήσουν από τον Ψωμιάδη ένα τσουβάλι ευρώ από τις γνωστές υποθέσεις με τους… καφέδες και τα έργα στους Θρακομακεδόνες!
=Σε γνώριμα λημέρια θα βρεθεί στη Φυλή, ο Άγγελος Κομβολίδης, αφού πριν έρθει στον Ηρακλή αγωνίστηκε στον Θρασύβουλο ως δανεικός από την ΑΕΚ. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της απειρίας του είχε ελάχιστες συμμετοχές, αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει το ταλέντο του.
=Ο νεαρός παίκτης λόγω οικονομικής εκκρεμότητας που υπήρχε μεταξύ της ΑΕΚ και του Θρασύβουλου έμεινε ελεύθερος από την «Ένωση» και το καλοκαίρι του 2007 κατέληξε στον Ηρακλή. Γνωρίζει αρκετά καλά το γήπεδο της Φυλής, λοιπόν, και περιμένει την ευκαιρία από τον νέο προπονητή να πάρει άτυπη ρεβάνς από την πρώην ομάδα του και να οδηγήσει τον Ηρακλή σε νικηφόρα εμφάνιση στο ντεμπούτο του Χρήστου Ζίφκα.
=Ο άλλοτε παίκτης του «γηραιού» είναι ο τέταρτος προπονητής που κάθεται φέτος στον πάγκο της ομάδας. Η διαφορά με τους προκατόχους του είναι ότι ο πάγκος δεν πρόκειται να αποδειχθεί… ηλεκτρική καρέκλα γιʼ αυτόν γιατί είναι υπηρεσιακός προπονητής.
=Επιστρατεύτηκε τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, οι οποίες είναι και… φαρμακερές για τον Ηρακλή αφού παίζει την παραμονή του. Πώς τα φέρνει η τύχη στον Ζίφκα!
=Πριν από τρία χρόνια ήταν πάλι στον «κυανόλευκο» πάγκο, αλλά ως βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τότε ο Ηρακλής μαχόταν για την σωτηρία του, την οποία πέτυχε την τελευταία αγωνιστική στην Ξάνθη, όπου παίζει και φέτος! Αν δεν νικήσει σήμερα ο Ηρακλής στη Φυλή, ο Ζίφκας θα γίνει… θεατής στο ίδιο έργο!


Σχολιάστε εδώ