Σε ποσοστό πάνω από 9,5% «στοχεύει» το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Στο ΚΚΕ δίνουν μεγάλη σημασία στις επικείμενες ευρωεκλογές καθώς θεωρούν ότι τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα προνομιακό, για το κόμμα, πεδίο αφού εκτιμούν ότι μόνον το ΚΚΕ είναι αυτό που αντιπαλεύει επί τις ουσίας την ΕΕ σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα που είτε συμφωνούν πλήρως είτε ασκούν επιμέρους κριτική με διαχειριστικές προτάσεις.
Δείχνοντας την προτεραιότητα που έχουν για το ΚΚΕ οι ευρωεκλογές, η Αλέκα Παπαρήγα παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τη διακήρυξη του κόμματος για τις εκλογές, διακήρυξη που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από μήνες αλλά επικαιροποιήθηκε τώρα, συμπεριλαμβάνοντας και τα θέματα της εν εξελίξει παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο όταν αναφέρεται στην ΕΕ: «Για μας ένα όνομα αξίζει για την ΕΕ Είναι ο “ευρωπαϊκός χωροφύλακας” των κερδών των μονοπωλίων για το σύνολο της Ευρώπης και σε κάθε χώρα. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνεργασία κρατών για να συντονίσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των μονοπωλίων» είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα, δίνοντας το στίγμα των θέσεων του Κόμματος.
Στις συγκεντρώσεις και τις περιοδείες ανά την Ελλάδα τα στελέχη του ΚΚΕ τονίζουν ότι οι ευρωεκλογές είναι αναπόσπαστες με την κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα και για αυτό –όπως τονίζουν– χρειάζεται: «Ακόμα περισσότερο ισχυρό ΚΚΕ στο κίνημα, στη δράση και την κάλπη αφού είναι ένα κόμμα που είναι σταθερό, έμπειρο, δοκιμασμένο και σε εθνικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο».
Στον Περισσό αισθάνονται δικαιωμένοι για την κριτική που όλα αυτά τα χρόνια ασκούν στην ΕΕ αφού εκτιμούν ότι κόντρα στους ισχυρισμούς των άλλων κομμάτων αποδείχθηκε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, δεν φέρνει τη σύγκλιση σε επίπεδο ανάπτυξης ανάμεσα στους λαούς και δεν μπορεί να εξασφαλίσει σταθερή ανοδική πορεία στο βιοτικό επίπεδο.
Η Ελλάδα, τονίζουν, δεν έχει μέλλον μέσα στην ΕΕ και πρέπει να υπάρξει ρήξη και αποδέσμευση από αυτήν και σε αυτήν την κατεύθυνση ζητάνε την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές. Καλούν τον λαό με την ψήφο του να τιμωρήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να μην εμπιστευθούν τα κόμματα της «λάιτ κριτικής» προς την ΕΕ όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΛΑΟΣ που παίζουν τον ρόλο της συντηρητικοποίησης των εργαζομένων.
Βασικό κριτήριο για την ψήφο, λένε στο ΚΚΕ, πρέπει να είναι η στάση των κομμάτων απέναντι στη Συνθήκη του Μάαστριχτ (Ιδρυτική Συνθήκη της ΕΕ το 1992) αφού ό,τι ζούμε σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης όχι μόνο απορρέει από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ αλλά είναι η ίδια η Συνθήκη του Μάαστριχτ.
Υπενθυμίζουν δε, ότι το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα «που σε χαλεπή περίοδο πήγε κόντρα στο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη και είμαστε περήφανοι που το 1992 καταψηφίσαμε στη Βουλή τη Συνθήκη του Μάαστριχτ».
Ταυτόχρονα με τη γενική πολιτική δράση το ΚΚΕ, με αιχμή το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) που συμπλήρωσε ήδη 10 χρόνια δράσης, θα ενεργοποιείται έντονα και στο συνδικαλιστικό κίνημα και ήδη την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας διοργάνωσε ξεχωριστές συγκεντρώσεις σε 69 πόλεις της χώρας.


Σχολιάστε εδώ