Σεξουαλική αγωγή νηπίων από την ERT/WORLD

Κύριε Διευθυντά,
Σάββατο, 14/3/09 και στις 11.30 εστιάζω την τηλετύφλα στην ERT/WORLD (ο κ. Πα….ς ενδιαφέρεται για την απάλειψη των ξενόγλωσσων επιγραφών από καταστήματα και όχι από την ERT: Nostalgia, Rimeik, Press, Zoom, κ.ά.) και την ώρα αυτή μεταδίδει την εκπομπή «Ουράνιο Τόξο». Ένας «καλλιτέχνης» ανέθεσε σε δύο νήπια 4-5 ετών να ζωγραφίσουν το «πολικό εξπρές» (τρένο). Το ένα δυσκολεύεται να τα καταφέρει και του δίνει ένα νέο φύλλο χαρτί να ξαναρχίσει τη ζωγραφική. Επειδή επί 35 συναπτά έτη υπηρέτησα την ελληνική Παιδεία, βρήκα το θέμα ενδιαφέρον για να παρακολουθήσω την εκπομπή. Οπότε γίνομαι μάρτυρας του εξής διάλογου «καλλιτέχνη» – νηπίων.
«Εσύ, Βασίλη, είσαι ερωτευμένος; Πότε θα παντρευτείς; Με την Αλεξάνδρα πού θα πάτε τον μήνα του μέλιτος;»
Το άλλο νήπιο είναι αφηρημένο. Γνωστό φαινόμενο να μην είναι προσηλωμένη η προσοχή των νηπίων και να διασπάται. Ο επιβλέπων «καλλιτέχνης» συμπεραίνει:
«Έρωτας είναι, Σταμάτη, το καταλαβαίνω!». Ξεφτέρι ο «καλλιτέχνης» από ψυχολογική κατάρτιση και ανίχνευση της ψυχής των νηπίων, η οποία είναι άβυσσος!
«Εσύ, Βασίλη, μήπως θέλεις να στείλεις φιλιά και χαιρετίσματα στη Χριστίνα ή στην Αλεξάνδρα; Στη Χριστίνα!»
Εξέφυγαν και άλλα τινά του έρκους των οδόντων του «καλλιτέχνη», τα οποία δεν συγκρατήσαμε, γιατί δεν είχαμε προϊδεασθεί για τον εκπαιδευτικό μονόλογο ώστε να ανταποκριθούμε σ’ αυτήν την υποχρέωση. Από τη θέση αυτή θα είχαμε να προτείνουμε στην ERT/ WORLD να βάλει μπροστά το μηχάνημα να αποτυπώσει αυτήν την εκπομπή σε DVD και να τα δωρίσει στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του να τα αποστείλει σε νηπιοκομεία και νηπιαγωγεία, όπου οι νηπιοκόμοι και νηπιαγωγοί θα τα προβάλλουν στα νήπια για εμπέδωση των πρώτων βημάτων της σεξουαλικής αγωγής που ιδροκοπεί ο Αποσκίτης να καθιερώσει. Ερώτημα ένα:
– Ο καθένας και η καθεμιά αναλαμβάνουν μια εκπομπή χωρίς έλεγχο και χωρίς προγραμματισμό. Όλοι αυτοί είναι ασύδοτοι και ανέλεγκτοι και αν αυτά τα ολίγα γίνονται προ των τηλεοπτικών προβολέων και φακών, να αναλογισθούμε τι μπορεί να λεχθεί πίσω από τους προβολείς και τους φακούς. Και μετά πέφτουμε από τα σύννεφα!
Ιωάννης Γ. Κιτσολάμπρος,
συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Βράτσα Βουλγαρίας


Σχολιάστε εδώ