Πατρινά και… άλλα

Οι εξελίξεις στον τοπικό Τύπο είναι και πολλές και ενδιαφέρουσες. Kαι στην «Πελοπόννησο» υπάρχουν βασικά ζητήματα που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εφημερίδας. Ο κ. Σπύρος Δούκας έχει ήδη τοποθετηθεί στο ζήτημα αυτό στους κ. Λάλα και Πανόπουλο οι οποίοι κατέχουν το 40% των μετοχών της εφημερίδας. Εν πολλοίς ο κ. Δούκας, όπως έχει ήδη πει στο στενό του φιλικό περιβάλλον, είναι πλέον σε θέση να επαναδιαπραγματευθεί την εταιρική σχέση των δύο μετόχων.

Κύκλοι προσκείμενοι στο στελεχικό δυναμικό της εφημερίδας επιμένουν ότι τόσο ο κ. Δούκας όσο και στενοί του συνεργάτες προσπαθούν να βρουν νομική φόρμουλα προκειμένου να διευθετηθεί το όλο ζήτημα. Οι εξελίξεις πάντως θα είναι ραγδαίες μετά το Πάσχα.

Αλλά και στην άλλη μεγάλη εφημερίδα της Πάτρας υπάρχουν πολλά και ανοιχτά ζητήματα. Οι οικονομικές δυσκολίες που περνάει αυτόν τον καιρό ο κ. Θεόδωρος Καμπέρος έχουν -μοιραία- αντίκτυπο και στα οικονομικά της εφημερίδας. Δεν είναι υπερβολή αυτό που ακούγεται, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι ενδεχομένως να κλείσουν και τρίτο μήνα χωρίς να πληρωθούν. Φυσικά το γεγονός ότι ο κ. Καμπέρος «ξεφορτώθηκε» το TELE TIME, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του κ. Ρέστη, του δίνει τη δυνατότητα ελιγμών σχετικά με την οικονομική κατάσταση της εφημερίδας.

Αλλά και η κατάσταση στο TELE TIME δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι καλύτερη για τους δημοσιογράφους. Η νέα ιδιοκτησία μετέτρεψε τον πάλαι ποτέ δημοσιογραφικό σταθμό σε μουσικό κανάλι. Και φυσικά πολλοί συνάδελφοι είδαν την πόρτα της εξόδου. Έμεινε πάντως ο Γιώργος Καρβουνιάρης, ο οποίος εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες ενός και μόνο δελτίου ειδήσεων. Αλλά ο γνωστός δημοσιογράφος φαίνεται να έχει μισοκλείσει την πόρτα της «Ημέρας».

Υπάρχει όμως και η εξέλιξη στο SUPER B. Έφυγε μετά από πολλά χρόνια η ψυχή του σταθμού, Κώστας Φλαμής. Ο καλός συνάδελφος συμφώνησε και παρουσιάζει πλέον το κεντρικό δελτίο στο Patra tv. Το κεντρικό δελτίο στο SUPER B το έχει αναλάβει ο Απόστολος Βουλδής, στέλεχος της «Πελοποννήσου», αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών.


Σχολιάστε εδώ