ο δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Έξαλλοι έγιναν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ της Νέας Σμύρνης με την απόφαση του συνεργαζόμενου από το ΔΗΚΚΙ δημοτικού συμβούλου Γιώργου Καρούμπα να υπερψηφίσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα που κατέθεσε η διοίκηση Κουτελάκη και τον κατήγγειλαν εγγράφως. Αυτός, όμως, ψύχραιμα τους ρώτησε αν έχουν διαβάσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Μπενετάτου στη Νίκαια… Μάλλον είναι το ίδιο!
QQQ Ένα μεγάλο «όχι» εισέπραξε ο δήμαρχος Οπουντίων Λοκρίδας Θ. Καραμέρης από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Προφήτη Ηλία στο Μαρτίνο.
QQQ Στο στόχαστρο της διοίκησης Μπενετάτου συνεχίζει να βρίσκεται ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και νυν ανεξάρτητος κ. Κώστας Παπαδόπουλος γιατί… οι γονείς της Νίκαιας τον εξέλεξαν παμψηφεί για άλλη μια φορά πρόεδρο της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της πόλης.
QQQ Ζήτημα ιδιοκτησίας των τεσσάρων συγκροτημάτων εργατικών κατοικιών στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας έβαλε πρόσφατα ο δήμαρχος Σταύρος Κόντος στον ΟΕΚ ζητώντας παράλληλα την ταχύτερη δυνατή πολεοδόμηση και άμεση ηλεκτροδότηση των κτιρίων.
QQQ Κάτι λέει ότι άνοιξε ο παλιός φάκελος του Κτήματος Καμπά και τα σχέδια για την εκεί… εμφύτευση Disneyland και Mall.
QQQ Λαβράκια φαίνεται ότι θα βγάλουν οι διαχειριστικοί και οικονομικοί έλεγχοι που έχει διατάξει ο δήμαρχος του Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σε όλα τα όργανα του δήμου (δημοτικές επιχειρήσεις – νομικά πρόσωπα), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων. Οι ελεγκτές εδώ και λίγους μήνες ξετινάζουν όλα τα κιτάπια και ολοκληρώνουν σταδιακά τους ελέγχους… Στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος ήρθαν τα πρώτα στοιχεία από τον έλεγχο που διεξάγεται στη ΔΕΑΔΑ. Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Πατούλης, φαίνεται ότι θα χρειαστεί εισαγγελέας.
QQQ Συνεχίζονται τα μεθεόρτια στον Δήμο της Μεταμόρφωσης από την αποκάλυψη του επίορκου υπάλληλου που εξέδιδε παράνομα κάρτες παραμονής σε λαθρομετανάστες. Πρόσφατα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο, Μίλτος Καρπέτας, έφτιαξε ένα «κολάζ» με όλα τα δημοσιεύματα του Τύπου, που έγραψαν για το θέμα, και ξεκίνησε να το μοιράζει στη λαϊκή της πόλης! Το έμαθε ο δήμαρχος, Δημήτρης Τζίτζιφας, με αποτέλεσμα, να προκληθεί μεγάλη ένταση ανάμεσα στους πάγκους! Ο δήμαρχος θεωρεί ότι η δημοτική αρχή αντέδρασε άμεσα και κατάλληλα για να διαλευκανθεί η υπόθεση και πως ο κ. Καρπέτας χρησιμοποιεί το θέμα εντελώς λαϊκίστικα. Μην ξεχνάμε ότι στη λαϊκή έγινε το σκηνικό…
QQQ Σε κινητοποιήσεις για την υπόθεση του κλειστού ολυμπιακού κέντρου του Γαλατσίου σκοπεύει να κατέβει ο δήμος, μετά και τα τελευταία νέα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, που ανοίγουν τον δρόμο για την εν μέρει χρησιμοποίηση του ακινήτου ως εμπορικού κέντρου. Θυμίζουμε ότι ο δήμος ζητάει να παραμείνει κοινωφελές και δημόσιο το αθλητικό κέντρο – έχει ξεκινήσει μάλιστα και δικαστικό αγώνα.
QQQ Το διαδίκτυο στη ζωή και την εργασία όλων των Χαλανδραίων θέλει να φέρει ο Δήμος Χαλανδρίου, με σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια που παραδίδονται αυτόν τον καιρό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Από ΚΑΠΗ και σχολεία μέχρι επιχειρήσεις, ο δήμος με το πρόγραμμα «My Halandri», θέλει να κάνει κοινωνούς του πάντες στις ευκολίες και στην εργονομία του Internet. Παρών σε όλες τις εκπαιδευτικές-ενημερωτικές ημερίδες και ο δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, που ως νέος άνθρωπος ποντάρει πολλά στις σύγχρονες τεχνολογίες.
QQQ Να γίνει σταθμός του μετρό στην Τερψιθέα Γλυφάδας προτείνει ο συνδυασμός Δυνατή Γλυφάδα του Κ. Κόκκορη. Για να υποστηρίξει την πρότασή του ο συνδυασμός διοργανώνει στις 26 Απριλίου εκδήλωση στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα.
QQQ Εντυπωσίασε το περίπτερο του Δήμου Ν. Ηρακλείου, που συμπεριλαμβανόταν στην παρουσία της ΤΕΔΚΝΑ στην Πανελλήνια Έκθεση Νομαρχιών και ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε στον ΣΕΦ. Μάλιστα η ΤΕΔΚΝΑ πήρε το α΄ βραβείο για την οργάνωση και την παρουσία της στην έκθεση. Το περίπτερο του Δήμου Ηρακλείου περιείχε εικόνες και πίνακες του Φώτη Κόντογλου και «έδενε» με τη θρησκευτικότητα των ημερών. Επίσης η εκδήλωση του Δήμου Ν. Ηρακλείου με τα συγκροτήματα των Κρητών έκλεψε την… παράσταση στο πλαίσιο της έκθεσης καθώς την παρακολούθησαν 2.000 άτομα!
QQQ Το νέο λύκειο Νέου Ηρακλείου, που λειτουργεί στην οδό Πλαπούτα, θα εγκαινιάσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ… σειρά παίρνει και το νέο ΚΕΠ του δήμου που θα εγκαινιαστεί από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Τόσο το σχολείο όσο και το ΚΕΠ ήταν από τα βασικά σημεία των προεκλογικών εξαγγελιών του δήμαρχου Σταύρου Γεωργόπουλου.


Σχολιάστε εδώ