«Νίπτουν τας χείρας τους» για τον Τενέζο!

Τα τρία βασικά αιτήματα του απεργού πείνας -όπως τα εξήγησε και σε εμάς- που θα πρέπει άμεσα να ικανοποιήσει η κυβέρνηση, εάν δεν θέλει νεκρό τον Θ. Τενέζο, είναι:
1. Έρευνα όλης της καταγγελίας του για το «καρτέλ του σιδήρου». Ξεσκέπασμα και τιμωρία των ενόχων βιομηχάνων και χονδρεμπόρων, που κατέστρεψαν παράνομα την επιχείρησή του.
2. Την καταγγελία του να τη δικάσουν, όταν ολοκληρωθεί η πλήρης έρευνα, άλλα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όχι αυτοί που έχουν μηνυθεί στην ποινική δικαιοσύνη. Να υπάρξει δηλαδή δίκαιη δίκη.
3. Να προστατεύονται δικαστικά αυτοί που καταγγέλλουν τα καρτέλ και ο ίδιος, με την ενεργοποίηση στις περιπτώσεις καταγγελιών για καρτέλ του αρθρ. 61 Π.Κ.
Δεν χρειάζεται, φυσικά, να υπενθυμίσουμε τους κινδύνους για ανήκεστη βλάβη της υγείας του ή και απώλεια της ζωής του, ακόμη κι αν αύριο σταματήσει την απεργία πείνας… Ο ίδιος όμως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει για μερικές ημέρες ακόμη, αφού δεν θα λύσει την απεργία του εάν δεν υπάρξει η ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος στην περίπτωσή του.
Ο Τενέζος δεν δέχεται να μεταφερθεί χωρίς τη θέλησή του με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο γιατί όπως λένε όσοι του συμπαρίστανται στην Πατησίων (απέναντι από τον ΟΤΕ) «η διαμαρτυρία αυτή είναι ειρηνική και συνεπώς προσπάθειες παρενόχλησης, τρομοκράτησης, βίαιου τερματισμού τής απεργίας πείνας είναι παράνομες και δεν γίνονται ανεκτές».
Ο ίδιος πλέον καθώς οι μέρες περνούν προσπαθεί να κάνει και «οικονομία δυνάμεων» ώστε να μπορέσει να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ελπίζει πάντως ότι η πολιτική και οι πολιτικοί μας τελικά θα νικήσουν και θα «σώσουν» και τον ίδιο…
Όμως σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, Μ. Μπόλαρης, Δ. Βαρβαρίγος και Μ. Καρχιμάκης για την περίπτωσή του πήραν μια απάντηση αυτή την εβδομάδα από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο, στην οποία δεν περιέχεται ούτε μία λέξη για την απεργία πείνας του Θ. Τενέζου! Σε επισυναπτόμενο έγγραφο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επαναλαμβάνει τους έωλους ισχυρισμούς του περί μη ύπαρξης καταγγελίας της εταιρείας του Θ. Τενέζου για το καρτέλ χάλυβα από το 2006 ,για τους οποίους έχει μηνυθεί στην ποινική δικαιοσύνη.
Με άλλα λόγια η κυβέρνηση – διά του κ. Βλάχου που απλώς επισύναψε την απάντηση της καταγγελόμενης Επιτροπής Ανταγωνισμού από τον απεργό – «νίπτει τας χείρας της» ως άλλος Πόντιος Πιλάτος (ημέρες Πάσχα που έρχονται). Μήπως θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η κυβέρνηση σε ανώτερο επίπεδο; Σε λίγες μέρες θα είναι πολύ αργά. Ας κάνει Πάσχα στο σπίτι του νιώθοντας ότι υπάρχει δικαιοσύνη και δημοκρατία κι ας μην πηγαίνουμε απλά με κεριά στην Πατησίων σαν σε… κηδεία. Ας μεριμνήσει και η δικαιοσύνη. Είναι κάτι που την αφορά…


Σχολιάστε εδώ