νέος πολίτης

νΌπως εγκαίρως σας γράψαμε, οι φοιτητικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Μαΐου, με συμφωνία των δύο μεγάλων παρατάξεων και εκόντες άκοντες τους υπολοίπους.

Είναι πλέον απόφαση όλων των κομμάτων να στηρίξουν οικονομικά και οργανωτικά τις φοιτητικές τους παρατάξεις για την περίοδο μετά το Πάσχα ως τις φοιτητικές εκλογές, προκειμένου να καταγράψουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Λόγω των στοχεύσεων και της έντονης κομματικοποίησης της αναμέτρησης, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι παρατάξεις δεν θα καταλήξουν και πάλι σε κοινά αποτελέσματα.

Υπάρχει ωστόσο μια συζήτηση για παρασκηνιακή συμφωνία ώστε η διαφορά στα αποτελέσματα να είναι «διαχειρίσιμη», ώστε αν προκύψει πολιτική ανάγκη μέχρι τον Ιούνιο – Ιούλιο, να μπορέσουν κάποιες παρατάξεις να παίξουν το χαρτί της ΕΦΕΕ και της σύγκλησης καταστατικού συνεδρίου.

Ήδη οι πιέσεις από πολλά στελέχη κομμάτων και κράτους είναι έντονες προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπέρ της επανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ τάχθηκε και η νέα ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, και έρχονται και μερικές πρυτανικές εκλογές…

νΟι στόχοι των παρατάξεων είναι ήδη ξεκάθαροι. Κανείς δεν αμφισβητεί την πρωτιά της ΔΑΠ, αλλά ο στόχος της παράταξης είναι να αποσπάσει ποσοστό 41-42% και να ανακοινώσει μικρή αύξηση. Η ΠΑΣΠ στοχεύει σε μεγάλη αύξηση, θα ανακοινώσει πεσμένη ΔΑΠ και ποσοστό της πιθανόν πάνω από 30%, ενώ διεκδικεί και οι άλλες παρατάξεις να της αναγνωρίσουν τέτοιο ποσοστό.

Η ΠΚΣ διεκδικεί και πάλι άνοδο, ενώ είναι σαφές ότι κάνει την καλύτερη αποτύπωση των πανελλαδικών αποτελεσμάτων.

Η Αριστερή Ενότητα εμφανίζεται σίγουρη για υψηλό ποσοστό, αλλά οι υπόλοιποι δεν συμμερίζονται το σκεπτικό της. Η ΦΟΣ, λόγω αυξημένης παρουσίας σε περισσότερες σχολές, θα καταγράψει σίγουρη άνοδο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το συνολικό ποσοστό θα είναι αξιόλογο και αν οι άλλες παρατάξεις θα την καταμετρήσουν.

Τα ΕΑΑΚ το παλεύουν, αλλά βρίσκονται σε πτωτική πορεία οργανωτικά, ωστόσο το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την προσέλευση του «χώρου».

νΑπίστευτη σύμπτωση το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Τρίπολη. Από τη μία θα γίνει το Σάββατο η Περιφερειακή Διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ και από την άλλη, την Κυριακή γίνεται η περιφερειακή συνάντηση των ΤΟΣΥΝ της Πελοποννήσου, υπό το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, με θέμα το Περιβάλλον, στο πλαίσιο της δράσης smsofyouth! Βάζετε στοίχημα ότι πολλοί ΟΝΝΕΔίτες θα βρίσκονται και την Κυριακή στην Τρίπολη; Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως, η αρχική επιλογή του ΕΣΥΝ ήταν η εκδήλωση να γίνει το Σάββατο, αλλά έπεσαν τηλέφωνα από ΟΝΝΕΔ -σε υψηλό επίπεδο- να μη συμπέσουν οι δύο εκδηλώσεις ώστε να έχουν «γαλάζια» μέλη των ΤΟΣΥΝ τη δυνατότητα να βρίσκονται και στη Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ. Και ένα κουίζ για δυνατούς λύτες: Ποιος υπουργός, που «παίζει» πολύ το όνομά του τελευταία, ήταν η πρώτη επιλογή του ΕΣΥΝ για ομιλητής και έχασε την ευκαιρία για πολύ μεγάλο «χτύπημα» στον χώρο της Νεολαίας που θα συνέπιπτε και με παρουσία στη συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, ενώ δεν θα εμφανιστεί ούτε στη θεματική συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ για θέματα του υπουργείου του;

νΟι νεολαίοι του Κινήματος που ασχολούνται με το διαδίκτυο θα έχουν πολύ αυξημένο ρόλο στις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει επικοινωνιακή καταιγίδα σε ιστοσελίδες, μπλογκ, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ., ενώ η πρόβα τζενεράλε της λειτουργίας θα είναι οι φοιτητικές εκλογές, με πρωταγωνιστές τους εθελοντές διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ. Περιμένουν πολλά από το Ίντερνετ και ήδη σχεδίασαν τις κινήσεις τους και ανέθεσαν εργασίες.

νΑν σήμερα το πρόγραμμά σας δεν έχει υποχρεώσεις αξίζει τον κόπο να περάσετε από το ξενοδοχείο «Caravel». Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ μας προσκαλεί όλους σήμερα από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα στο ανοικτό φόρουμ που διοργανώνει με θέμα «Μιλάμε για Παιδεία». Οι εργασίες του φόρουμ θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (πληροφορίες: http://tm.pasok.gr/paideia/) και αναμένεται κοσμοσυρροή, ιδιαίτερα νεολαίων και ΠΑΣΠιτών. Η εκδήλωση ολοκληρώνει τον κύκλο των ανοικτών εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ για το κυβερνητικό πρόγραμμα Παιδείας, που θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο.

νΑπό τον ΣΥΝ φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται την επικοινωνιακή γκάφα και τον χώρο που αφήνουν στα άλλα κόμματα με τις αρχικές αποφάσεις περί ευρωψηφοδελτίου, οπότε προσανατολίζονται σε νεανική υποψηφιότητα για τη δεύτερη θέση από τις άλλες Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, στο ΠΑΣΟΚ, πλέον των ονομάτων που σας γράψαμε, κυκλοφόρησε και το όνομα της Αίγλης Μπαλαμάτση που έχει πάνω της τον συντονισμό των διαδικτυακών προσπαθειών, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι είναι υπάλληλος και όχι εκλεγμένο στέλεχος.

Τέλος στον ΛΑΟΣ έκανε εντύπωση η δυναμική ενέργεια της Νεολαίας του για αποκλεισμό του ΥΠΕΠΘ την περασμένη εβδομάδα, με αίτημα την κατάργηση του ασύλου.

Γι’ αυτό και προσδοκούν ακόμη περισσότερα από τους νέους τους και εισηγούνται στον πρόεδρο Καρατζαφέρη υποψηφιότητα από τη Νεολαία να μπει ψηλά στο ευρωψηφοδέλτιο.


Σχολιάστε εδώ