ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Με αρχική τιμή 2.000 ευρώ για να υποστηρίξει το εβδομαδιαίο της δωρεάν φύλλο «Ελευθεροτυπία Εβδομάδα», ήθελε να κάνει προσφορά 4.000 ευρώ για να πάρει όλα τα stand στα προσφερόμενα από τον δήμο σημεία της Αθήνας.
Τελικά επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις, αλλά το σίγουρο είναι πως η «Ελευθεροτυπία» είναι ήδη στο παιχνίδι με τοποθετημένα stand στην πόλη και έτοιμη να κυκλοφορήσει, ίσως και την επόμενη Πέμπτη, τη δωρεάν εφημερίδα «Ελευθεροτυπία Εβδομάδα».
Θα είναι η τέταρτη στον χώρο των εβδομαδιαίων δωρεάν εφημερίδων, μετά την «Athens Voice» (ο εκδότης της, Φώτης Γεωργελές, πέρασε δύο φορές από το συγκρότημα του Νέου Κόσμου), τη «Lifo» (της οποίας ο εκδότης Σ. Τσαγκαρουσιάνος συνεργάζεται με την εφημερίδα) και τη «FAQ» του Θ. Λάλα. Επίσης είναι η έβδομη κατά σειρά γενικά στον χώρο των δωρεάν μετά τη «Metro», τη «City Press» (Λαυρεντιάδης – Κοντομηνάς – Κύρτσος) και τη «Metropolis» (Θ. Αλαφούζος – Γ. Αλαφούζος). Επίσης η απόφασή της να κυκλοφορεί Πέμπτη συμπίπτει με τη διανομή του κυρίως φύλλου του περιοδικού πόλης «Exodos».
Οι περισσότερο υποψιασμένοι βλέπουν πίσω από αυτήν την κίνηση ένα πείραμα, μήπως έχει μεγαλύτερη απόδοση, σε αυτήν τη δύσκολη εποχή βέβαια, η έκδοση ενός δωρεάν φύλλου, που με τον καιρό θα διαδεχθεί το προς πώλησιν. Όταν πριν από πολύ καιρό είχαμε γράψει πως υπάρχουν τέτοια σχέδια, κανείς δεν το είχε λάβει στα σοβαρά…
Αντί για εφημερίδα περιοδικό;
Τελευταίες πληροφορίες από τα υπουργεία που εμπλέκονται στον χαρακτηρισμό της «Χρυσής Ευκαιρίας» και κατά συνέπεια σε ποιο ταμείο θα ασφαλίζονται οι εργαζόμενοί της, αναφέρουν πως είναι πιθανό να θεωρηθεί η εφημερίδα… περιοδικό. Όσοι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν κλείσει δύο χρόνια στο ΤΣΠΕΑΘ θα μεταφερθούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ενώ για τους υπόλοιπους δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τον ασφαλιστικό τους φορέα. Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τα ετήσια οικονομικά στοιχεία της Χ. Κ. Τεγόπουλος, το 75% της «Χρυσή Ευκαιρίας» πουλήθηκε αντί 75 εκατ. ευρώ. Η αξία της συμμετοχής, όπως αναφέρεται, εκτιμήθηκε στα 85 εκατ. ευρώ και το ποσό των 63,750 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στο 75% της πώλησης, στο οποίο όμως προστέθηκε ποσό 11,250 εκατ. ευρώ «δεδομένου ότι η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε εν μέρει με δανεισμό εξασφαλιζόμενο με την ενεχυρίαση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Χρυσής Ευκαιρία Εκδόσεις ΑΕ, στο οποίο περιλαμβάνεται και το 25% που παραμένει στην κυριότητα της Χ. Κ. Τεγόπουλος.


Σχολιάστε εδώ