Κενό στα Δημοτικά Ιατρεία

Παρά την προγραμματική σύμβαση που έχει κάνει ο Δήμος Αθηναίων με το υπουργείο Υγείας, ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί το κενό λειτουργίας που αφορά το νομικό πλαίσιο των Δημοτικών Ιατρείων που λειτουργούν από το 1987. Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να είναι άσχετο με τις καθυστερήσεις και την πολύωρη ταλαιπωρία των δημοτών που πάνε για εξετάσεις.
Το θέμα των Δημοτικών Ιατρείων απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων το περασμένο Σάββατο. Νωρίτερα, με υπόμνημα που είχε κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ο Σύλλογος Ιατρών Δήμου Αθηναίων υποστήριζε ότι «η λειτουργία της φωνητικής πύλης και των τηλεφωνικών ραντεβού είναι πρόωρη, καθώς διαφημίζει στους πολίτες υπηρεσίες που με το ισχύον νομικό καθεστώς, τη διαμορφωμένη πραγματικότητα και την έλλειψη άδειας λειτουργίας, τα ιατρεία δεν είναι σε θέση να προσφέρουν». Ακόμη ο ΣΙΔΑ έθετε ζήτημα ενίσχυσης των αποδοχών των μόνιμων γιατρών και των συμβασιούχων και ζητούσε συμμετοχή σε επιτροπές για διοργάνωση ημερίδων και να λειτουργήσει ξανά ο θεσμός του επιστημονικού υπεύθυνου γιατρού. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη ταχύτερης μονιμοποίησης όσων συμβασιούχων γιατρών και μελών του παραϊατρικού προσωπικού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει προκήρυξη για γιατρούς ειδικοτήτων και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ!


3Παρά τις δεσμεύσεις δεν μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα που αφορά την κατασκευή του σχολείου Κρόκκερελ, η ανάγκη της κατασκευής του οποίου είναι κάτι περισσότερο από πιεστική. Γιατί αυτή η καθυστέρηση όταν οι αρχικές υποσχέσεις έλεγαν πως το ζήτημα ξεκαθαρίστηκε και συνεπώς ήταν έτοιμο να συζητηθεί; Θα δοθεί άραγε μια απάντηση;

3Την ανάγκη η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα ενός ευρύτερου προγράμματος αναγέννησης κάθε αθηναϊκής συνοικίας, προτείνει ο δημοτικός σύμβουλος Π. Μπέης με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων όσο και στο 6ο Διαμέρισμα.


Σχολιάστε εδώ