ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος θα προχωρήσει αμέσως στην ανάκληση του πάρκου Δηλαβέρη στη Λεύκα, ενώ σχεδιάζει στα κτίρια που βρίσκονται μπροστά από το οικόπεδο, δίπλα από τις παλαιές αποθήκες της ΚΥΔΕΠ, να δημιουργήσει παιδικό σταθμό που όντως λείπει από την περιοχή. Βρεφονηπιακός σταθμός θα γίνει και στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, όπου παλαιότερα στεγαζόταν η ΔΕΠΑΠ και η ΔΕΚΑΜΕΠ. Στο ισόγειο θα λειτουργεί ο νηπιακός σταθμός και στον πρώτο όροφο ο βρεφικός. Να θυμίσουμε ότι βρεφικοί σταθμοί, λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων που έχουν, λειτουργούν ελάχιστοι στους δήμους.

// Γιατί άραγε κάποιοι στον Πειραιά θέλουν σώνει και καλά να… βγάλουν άχρηστους τους φοίνικες που ουσιαστικά είναι μικρά κέντρα βιολογικού καθαρισμού; Μήπως γιατί επιδιώκουν να… φάνε χουρμάδες;

// Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν στη Δημοτική Αστυνομία. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα χωριστούν σε 5 ομάδες και θα μοιραστούν στα 5 δημοτικά διαμερίσματα. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βγαίνουν όλο το εικοσιτετράωρο σε πεζές περιπολίες και να συνεργάζονται με την ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η αύξηση της εγκληματικότητας. Επίσης θα ελέγχουν την ομαλή κυκλοφορία στους συνοικιακούς δρόμους, που συχνά κλείνουν από μικρομεταφορείς που παρκάρουν όπου θέλουν.

// Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Κανθάρου. Το κτίριο θα γίνει το επίσημο γραφείο του δημάρχου και εκεί θα δέχεται ξένους επισκέπτες ή υψηλούς προσκεκλημένους της πόλης. Κάτι δηλαδή όπως οι… Βερσαλλίες της πλατείας Κοτζιά στην Αθήνα.

// Από τον τέως διευθυντή της Ραλλείου Θ. Καϊράκη πήραμε επιστολή στην οποία αναφέρει πως θεωρεί αδιανόητο να αξιοποιήσει ο δήμος το κτίριο-γιαπί, γιατί δεν του ανήκει και γιατί το σχολείο στη Λαμπράκη, με το οποίο το ανταλλάσσει, ανήκει στον ΟΣΚ, άρα ο δήμος δεν δίνει κάτι δικό του για να πάρει το ακίνητο απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο. Τονίζει επίσης ότι το οικόπεδο της πλατείας Κοραή ανήκει στη Ράλλειο και δεν πωλείται ούτε ανταλλάσσεται. Σεβαστές οι απόψεις του πρώην διευθυντή της Ραλλείου, ωστόσο οφείλουμε να πούμε πως αν το έργο έχει δρομολογηθεί, όπως το περιγράφουμε παραπάνω, σίγουρα θα έχουν ερωτηθεί νομικοί, θα υπάρχουν γνωμοδοτήσεις και ο δήμος θα «πατάει» σε κάποιον νόμο. Αν υπάρχει πάντως οποιαδήποτε προέκταση του θέματος, ευχαρίστως θα τη δημοσιεύσουμε.

// Είχαμε γράψει την προηγούμενη Κυριακή ότι μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά ο δήμαρχος Π. Φασούλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γ. Οικονομόπουλος, η αναπληρώτρια δημάρχου Νίτσα Βλασσοπούλου και ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ Στ. Μπρατσόλης είχαν πάει για καφέ σε γνωστό στέκι της πλατείας. Είχαμε μάλιστα εκφράσει την απορία μας, γιατί στην παρέα δεν ήταν ο νομάρχης Πειραιά,δεδομένου ότι ο ΓΓ της νομαρχίας Μ. Αντωνάκος ήταν εκεί δίπλα. Τελικά, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες της στήλης -και τους ευχαριστούμε- και όπως μάθαμε κι εμείς μετά τις επισημάνσεις των αναγνωστών μας, ο νομάρχης τελικά πήγε στην παρέα, αλλά αρκετά καθυστερημένος.

// Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν φέτος οι δρόμοι του Πειραιά, του Κερατσινίου, του Περάματος, της Δραπετσώνας, της Νίκαιας και του Κορυδαλλού από τις βροχοπτώσεις, αφού έγκαιρα και αποτελεσματικά είχαν καθαριστεί τα φρεάτια και οι αγωγοί ομβρίων.

// Συναυλία με έργα Μπραμς, Γκέρσουιν, Ντε Φάλια και άλλων θα δώσουν το προσεχές Σάββατο οι καθηγητές του Ωδείου του Πειραϊκού Συνδέσμου. Η συναυλία θα δοθεί στις 7 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του κτιρίου του Συνδέσμου (Καραΐσκου 104).

// Άλλη μια επιβεβαίωση για το «ΠΑΡΟΝ». Εδώ και ενάμισι μήνα είχαμε γράψει ότι ο συνδυασμός του δημάρχου Γιάννη Γλύκα στο Πέραμα κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Μόλις προχθές τρεις από τους πρωτοκλασάτους συμβούλους του με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου γνωστοποίησαν ότι παραιτούνται από τον συνδυασμό του δημάρχου και θα παραμείνουν στο συμβούλιο ως ανεξάρτητοι. Οι τρεις σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν είναι οι Κάρδαρης, Γώγος και Κασσαπίδης. Να σημειώσουμε ότι και οι τρεις είναι σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Πέραμα, κάτι που δείχνει ότι ο δήμαρχος έχει σοβαρά προβλήματα και στον τοπικό κομματικό του χώρο. Δεν είναι τυχαίο βέβαια και το γεγονός ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή έχουν έτοιμη να προτείνουν στην ηγεσία του Κινήματος νέα υποψηφιότητα για το Πέραμα. Δηλαδή υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην είναι υποψήφιος και στις προσεχείς εκλογές για το ΠΑΣΟΚ ο νυν δήμαρχος. Για να δούμε…


Σχολιάστε εδώ