Θυμήθηκε τα Θρησκευτικά

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, ο κ. Ιερώνυμος συνειδητοποιεί σιγά σιγά ότι το προοδευτικό προφίλ που θέλησε να προβάλει μπορεί να έχει ανταπόκριση στους άθεους και σε μερίδα πολιτικών, αλλά με αυτόν τον τρόπο απομακρύνει τον πιστό λαό από την Εκκλησία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Όταν φωνάζαμε εμείς για τα Θρησκευτικά ήμασταν οι «εμπαθείς». Τώρα που αναγκάστηκε και ο Αρχιεπίσκοπος να δει την αλήθεια και να ζητήσει –μετά την πίεση των Μητροπολιτών και του κόσμου– να μην υποβαθμιστούν τα Θρησκευτικά είδε και πόσο εχθρικά μπορούν να γίνουν τα ΜΜΕ όταν δεν πας με τα νερά τους.

— Δίνουν και παίρνουν τα «μαγειρέματα» για την εκλογή στη Μητρόπολη Αττικής πριν καν ακόμη καθαιρεθεί ο Μπεζενίτης. Οι υποψήφιοι βγήκαν «παγανιά» για να διεκδικήσουν την ψήφο των αρχιερέων και σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα. «Σφήνα» στους αρχιμανδρίτες, που ορέγονται την Αττική, έχει μπει βοηθός επίσκοπος, ο οποίος αν «κατέβει» ως υποψήφιος ίσως κάνει την έκπληξη. Όπως πάντα, για όλα αυτά το Άγιο Πνεύμα θα ερωτηθεί τελευταίο…

— Μια και αναφέραμε την καθαίρεση του Μπεζενίτη, όπως όλα δείχνουν αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα. Οι φίλοι του που τον αθώωσαν εκκλησιαστικώς αλλά ο Άρειος Πάγος τους άδειασε «και με το νόμο», συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και πρέπει να προχωρήσουν στην καθαίρεση. Σιγά σιγά λέγεται ότι εκείνοι που συμπαραστέκονταν στον Μπεζενίτη και είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του στον Κορυδαλλό, ολοένα και λιγοστεύουν.

— Αν και το πόρισμα του Μητροπολίτη Σύρου για τη διαχείριση της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης από τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο έχει τεθεί καιρό τώρα στην Ιερά Σύνοδο, ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί αρχιερείς το κρατούν «θαμμένο». Η μόνη κίνηση του Αρχιεπισκόπου ήταν να βάλει καπέλο στον άλλοτε συνεργάτη του, Επίσκοπο Φαναρίου, έναν άλλο έμπιστό του κληρικό στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην οποία προΐσταται. Όπως προκύπτει από το πόρισμα του Μητροπολίτη Σύρου, ο Επίσκοπος Φαναρίου φαίνεται να έκανε του κεφαλιού του (αναλήψεις, καταθέσεις, έργα χωρίς διαγωνισμό κ.λπ.) χωρίς να ρωτάει κανέναν, εν αγνοία των υπολοίπων μελών του ΔΣ της Εστίας. Όπως αναφέρει το πόρισμα, ο κ. Αγαθάγγελος μέχρι στιγμής δεν έχει παραδώσει το «ταμείο» της Εστίας στη νέα διεύθυνση και δεν έχει απολογηθεί για τα πεπραγμένα του! Μακαριώτατε, γιατί για άλλα δείχνετε σπουδή και βιασύνη και στο συγκεκριμένο ζήτημα κωλυσιεργείτε; Κάποιοι λένε ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνον τις διοικητικές ευθύνες του Επισκόπο Φαναρίου, αλλά πρόκειται και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των «παλαιών» και των νεώτερων συνεργατών του κ. Ιερωνύμου.

— Ο περιπτεράς της Αγίας Φιλοθέης ακόμη δεν έχει προμηθευτεί «ψιλά» για να χαλάει ο Μακαριώτατος τον μισθό του και να μοιράζει αριστερά και δεξιά, όπως ευφυώς έγραψαν σε κυριακάτικη εφημερίδα; Ο «Χορν» του λογιστηρίου της Αρχιεπισκοπής δεν μπορεί να πεταχτεί μέχρι την Εθνική Τράπεζα να του χαλάσουν; Άλλωστε, μεγαλομέτοχος είναι η Εκκλησία στην τράπεζα και κάτι μπορεί να γίνει…σκευτικά


Σχολιάστε εδώ