Η αποκάλυψη της κοροϊδίας του ΠΑΣΟΚ

Την Τετάρτη 1 Απριλίου (54 χρόνια μετά την έναρξη της ΕΟΚΑ για την Ένωση) και την Πέμπτη 2 Απριλίου συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη λεγόμενη ψήφο των αποδήμων. Το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει σχεδόν καθόλου τα ελληνικά ΜΜΕ, όμως αποτελεί το μείζον θέμα συζητήσεως μεταξύ όλων των Ελλήνων στο εξωτερικό. Επί της ουσίας, ενώ με το Σύνταγμα του 2001 το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δεσμεύθηκαν ότι θα δοθεί επιτέλους το δικαίωμα της ψήφου στους έλληνες του εξωτερικού, μέχρι σήμερα κι οκτώ χρόνια μετά αυτό δεν έχει υλοποιηθεί. Τούτο συνέβη διότι το Σύνταγμα προέβλεπε ότι ο εκτελεστικός νόμος σε εφαρμογή της δεσμεύσεως για την ψήφο των αποδήμων, χρειάζεται 200 έδρες, δηλαδή αυξημένη πλειοψηφία. Έκτοτε αυτή η πλειοψηφία δεν έχει επιτευχθεί και τώρα δυστυχώς μόνον ο ΛΑΟΣ και η ΝΔ υπερψήφισαν το σχέδιο νόμου, αλλά οι 161 έδρες τους δεν επαρκούν.

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω με περιττές λεπτομέρειες, ως υπεύθυνος για τον Απόδημο Ελληνισμό του ΛΑΟΣ και μέλος της αρμοδίας επιτροπής της Βουλής, αλλά και ως εκδότης και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών στο δορυφορικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχω ιδία άποψη για το θέμα αυτό. Δυστυχώς, η αποτυχία υπερψηφίσεως του προτεινομένου από την κυβέρνηση σχεδίου νόμου, δημιουργεί τεράστια απογοήτευση στην Ομογένεια και διακινδυνεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εθνική ομοψυχία μεταξύ των Ελλήνων απανταχού της Γης! Επειδή όμως στην πολιτική πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, υπεύθυνο αποκλειστικό πια, για την πολιτική εξαπάτηση της Ομογένειας εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, είναι κατά τη γνώμη μου το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό που κυρίως πρέπει να επισημανθεί, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις πιθανολογούν επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, είναι ότι όλοι όσοι πρόκειται να ψηφίσουμε στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θα πρέπει να ξέρουμε ότι η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ προς τους αποδήμους αποδεικνύει πόσο ίδιο παραμένει το κόμμα αυτό στη νοοτροπία του με την αλήστου μνήμης εποχή Σημίτη! Εάν δηλαδή κάποιοι νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ «έβαλε μυαλό» και δεν είναι ίδιο με το «εκσυγχρονιστικό» του παρελθόν, δυστυχώς γι’αυτούς και την Ελλάδα μας, σφάλλουν. Μπροστά στο κομματικό του συμφέρον, δηλαδή μπροστά στη διεκδίκηση της εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ είναι ικανό να πει ψέματα στους πάντες!

Είμαι μάρτυρας και των υποσχέσεων και της συνεχόμενης αλλαγής απόψεων από το ΠΑΣΟΚ, αναλόγως του πώς προσπαθούσε να δικαιολογήσει κάθε φορά τα αδικαιολόγητα, αλλά κυρίως είμαι μάρτυρας της κατ’ αρχήν πολιτικής συμφωνίας του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα και της μετέπειτα ανακολουθίας του.

Υπάρχουν δύο ερωτήματα, που αν και κατ’ επανάληψη τέθηκαν και στις επιτροπές και στην ολομέλεια, ουδέποτε απαντήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, επιμελώς, διότι αποδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης κι εγώ και τώρα προκαλώ το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει εάν μπορεί.

1. Αφού το ΠΑΣΟΚ ξέρει τον τρόπο για να γίνει ένα σωστό Νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων, γιατί από το 2001 έως το 2004, δεν το υλοποίησε: Τρία χρόνια δεν ήταν αρκετά, για να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του;

2. Αφού το ΠΑΣΟΚ, έστω τώρα, κατάλαβε ποιο είναι το σωστό, γιατί δεν κατέθεσε τη δική του πρόταση νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, όπως είχε το δικαίωμα, αλλά και όπως πολλάκις δεσμεύθηκε ότι θα πράξει; Γιατί πρέπει να περιμένουμε να πάρει την εξουσία και δεν την καταθέτει από τώρα;

Τα συμπεράσματα δικά σας! Ειλικρινά αισθάνομαι ως βουλευτής ΝΤΡΟΠΗ έναντι των απανταχού Ελλήνων, για τη συνεχιζόμενη κοροϊδία. Ελπίζω ο κ. πρωθυπουργός να υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ και να προκηρύξει γι’ αυτό το θέμα δημοψήφισμα, παράλληλα με τις ευρωεκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας μας, ώστε να μπορέσει ο λαός μας να δώσει την απάντησή σε αυτούς που βάζουν το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον.


Σχολιάστε εδώ