Η αντεθνική διαπαιδαγώγηση

Η μετεμφυλιακή εθνικοφροσύνη υπέβαλλε τους αγωνιστές της Αντίστασης, που κρατούσε δεσμώτες στη Μακρόνησο, στο μάθημα της «εθνικής διαπαιδαγώγησης».
Τότε οι τοποτηρητές των αμερικανονατοϊκών συμφερόντων «πούλαγαν» περικεφαλαία, Ορθοδοξία και «μεγαλείο της φυλής» ως απάντηση στα αιτήματα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Τα χρόνια άλλαξαν και σήμερα οι τοποτηρητές των ίδιων συμφερόντων, οι επίγονοι του δωσιλογισμού και του ταγματασφαλιτισμού, «πουλάνε» τη νέα συνταγή: την ισοπέδωση της ιστορίας και, μέσω αυτής, την εξαφάνιση του έθνους.
Και «εκεί που μας χρωστάγανε» τώρα ζητάνε και τα… ρέστα. Τα ζητάνε δε τόσο φορτικά που κάποια στιγμή θα φτάσουμε να αναρωτηθούμε μήπως έχουν και λίγο δίκιο οι άνθρωποι.
Γιατί η συνταγή του Γκέμπελς (πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει) έχει αποδειχθεί σοφή. Ιδιαίτερα στην εποχή που οι κουβέντες είναι συνήθως, εκτός από τσάμπα, και πολύ φθηνές. Γίνονται όμως «βαριές» όταν εκπέμπονται από το «μαγικό κουτί» της τηλοψίας, ενδεδυμένες μάλιστα με ακαδημαϊκές πορφύρες.
Γιατί πώς να διανοηθεί ο μέσος άνθρωπος να αμφισβητήσει την «επιστημονική αυθεντία» ενός καθηγητή πανεπιστημίου;
Πώς να μην ακούσει με προσοχή τον λόγο ενός συγγραφέα, ενός πολιτικού ή ενός «ειδήμονα», έστω κι αν αυτός ο λόγος είναι φανερά παραπλανητικός; Προσοχή. Όχι ψεύτικος, αλλά παραπλανητικός. Δηλαδή «μισή αλήθεια».
Ας πάρουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα. Το 1920-1922 ο ελληνικός στρατός βρέθηκε στην Ιωνία. Στο πλαίσιο ενός πολέμου. Ως «κατακτητής» για τους μουσουλμάνους Τούρκους. Και ως απελευθερωτής, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας. Είναι λογικό, σ’ αυτό το πλαίσιο, με δεδομένο το ιστορικό παρελθόν των αιώνων σφαγής και καταπίεσης, να υπήρξαν από πλευράς των ελληνικών στρατευμάτων έκτροπα. Και όσα υπήρξαν είναι καταδικαστέα. Μετά βδελυγμίας!
Έρχεται όμως ο «ειδήμων». Και μιλά για «εθνοκάθαρση» από την πλευρά της Ελλάδας εις βάρος των Τούρκων. Ξέρει ότι λέει μπούρδες.
Δεν τον νοιάζει. Γιατί ξέρει ότι οι μπούρδες του είναι τυλιγμένες στη συσκευασία του πανεπιστημιακού τίτλου. Λέγε, λέγε λοιπόν, αυτός και οι φίλοι του στήνουν τη μισή αλήθεια.
Όχι γιατί νοιάζονται να αποκαταστήσουν τα γεγονότα. Αλλά γιατί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Να πειστούμε ότι αυτά που ξέρουμε είναι λειψά. Ότι πλάι στη σφαγή της Χίου υπάρχει η… «γενοκτονία» της Τριπολιτσάς! Ότι δίπλα στην πυρπόληση της Σμύρνης (και στον… «συνωστισμό» για να μην ξεχνιόμαστε) υπάρχουν τα δικά μας, τάχα, εγκλήματα (τα οποία περιέργως αποσιωπά, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, και η… επίσημη Τουρκία).
Και ότι η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και όσα την ακολουθούν μέχρι σήμερα «ισοφαρίζονται» από εγκλήματα δικά μας – ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και Τούρκοι «αγνοούμενοι».
Γιατί αυτά; Γιατί πρέπει να δεχτούμε αύριο «συγκυριαρχία» στη Θράκη και στην Κύπρο. Γιατί πρέπει να δεχτούμε «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο. Κι όπου «συν» βάλτε δίπλα και καινούργιες «Νέες Σμύρνες», «Νέες Ιωνίες», «Νέες Χαλκηδόνες», «Νέες Φιλαδέλφειες» και «Νέες Σάντες». Γιατί έτσι διατάζει η αυτοκρατορία (με γεια τον «πάλλευκο» Ομπάμα σας, ραγιάδες).
Γι’ αυτό βαλθήκανε οι ομότιμοι, οι επίκουροι, οι λέκτορες και οι άλλοι σύγχρονοι «αναμορφωτές» μας να μας φρονηματίσουν στην τηλεοπτική Μακρόνησο της αντεθνικής διαπαιδαγώγησης!
Κ. Βασιλακόπουλος


Σχολιάστε εδώ