εδώ Βρυξέλλες

w«Η συμφωνία που επετεύχθη στον διάλογο μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Κομισιόν για μείωση των τιμών περιαγωγής σε κλήσεις και SMS είναι πολύ σημαντική για την εφαρμογή του νέου Κανονισμού το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εισηγητής σχετικής γνωμοδότησης εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, ΜΜΕ και Πολυγλωσσίας, Μανώλης Μαυρομμάτης. Όπως τόνισε ο έλληνας ευρωβουλευτής, οι πολύ υψηλές διεθνείς τιμές περιαγωγής στις κινητές επικοινωνίες επηρεάζουν σήμερα τουλάχιστον 147 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ, από τους οποίους 37 εκατομμύρια είναι τουρίστες και 110 εκατομμύρια ταξιδεύουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων (π.χ. απεσταλμένοι δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, τεχνικοί ραδιοφώνου κ.λπ.). Ενδεικτικά πάντως, ήδη με τον πρώτο Κανονισμό για την περιαγωγή, οι τιμές για τους ταξιδιώτες εντός της ΕΕ μειώθηκαν κατά 70%.
wΙδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το ψήφισμα για την ευρωπαϊκή δράση στον τομέα των σπάνιων νόσων, το οποίο υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από εισήγηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Αντώνη Τρακατέλλη. Σύμφωνα με το τελικό κείμενο της Έκθεσης οι σπάνιες νόσοι απειλούν την υγεία των ευρωπαίων πολιτών δεδομένου ότι απειλούν τη ζωή ή επιφέρουν χρόνια αναπηρία, ενώ υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τύποι σπάνιων νόσων ώστε ο συνολικός αριθμός των ατόμων που προσβάλλονται είναι αρκετά υψηλός.
wΤην κατάρτιση Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Απασχόληση, το οποίο θα ήταν δυνατόν να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και για την προώθηση της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης, προτείνει με ερώτησή της προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.


Σχολιάστε εδώ