Δυναμικό «όχι» της ΓΕΝΟΠ στα σχέδια κατακερματισμού της ΔΕΗ

Πάνω από 2.500 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά του σχεδίου κατακερματισμού της ΔΕΗ σε έξι θυγατρικές, που φαίνεται να απεργάζονται βήμα βήμα τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση της επιχείρησης.
Ζημίες στη ΔΕΗ ύψους 305 εκατ. ευρώ ανακοίνωσαν οι επικεφαλής όταν λίγα μόλις χρόνια πριν ο ετήσιος τζίρος έφτανε τα 500 εκατ. ευρώ.
Ευθείες βολές κατά της διοίκησης εξαπολύουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εμφανίζονται συσπειρωμένοι γύρω από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, που καταγγέλλει ότι ο σχεδιασμός αποσκοπεί στην υπαγωγή και της ΔΕΗ στον ν. 3439/05 ως ζημιογόνου ΔΕΚΟ.
Και τότε, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος αυτός εύκολη θα είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των κανονισμών εργασίας και η προώθηση προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου και απολύσεων.
Όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις στη ΓΕΝΟΠ (με τη ΔΑΚΕ να έχει εσωπαραταξιακά προβλήματα) προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν τον κατακερματισμό της επιχείρησης και ζητούν από την κυβέρνηση να αναζητήσει τις ευθύνες για την οικονομική κρίση που διέρχεται η επιχείρηση από το διοικητικό συμβούλιο και τους λογής λογής συμβούλους (σ.σ.: και εδώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, παχυλές είναι οι αμοιβές, με μηδαμινά τα αποτελέσματα της δουλειάς τους).
Καθησυχαστικός προς τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μουσορούλης, στη συνάντηση που είχαν για το μέλλον της ΔΕΗ.
Για λόγους προεκλογικούς η κυβερνητική πλευρά απέφυγε τη μετωπική σύγκρουση, παρότι ευθέως κατηγορείται για ληστεία της επιχείρησης.
«Δεν θα σας αφήσουμε να καταστρέψετε τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας», προειδοποιεί ο κ. Φωτόπουλος, που απευθύνει δριμύ κατηγορώ τόσο προς τον αρμόδιο υπουργό όσο και προς τα μέλη της κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ