Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΟΧΙ μία, αλλά δύο φορές συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Β. Μεϊμαράκης, μετά τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο παραμένει η… ψύχρα στις σχέσεις τους με αφορμή την αποστρατεία αξιωματικού που υπηρετούσε δίπλα στον Κ. Παπούλια. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το «παραλήρημα» του υπουργού Άμυνας την Τετάρτη, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο. «Αν μου το ζητούσε ο Παπούλιας να μην τον αποστρατεύσω, θα το έκανα. Δεν μου το ζήτησε όμως», δικαιολογήθηκε στους δημοσιογράφους. Για να συνεχίσει σε… άλλο τόνο: «Όταν έκανα ναύαρχο τον Κυριακίδη ήμουν καλός, τώρα όχι. Ε, δεν μπορούν κάποιοι να κάθονται στο Προεδρικό και να παίρνουν βαθμούς!» Σημειώνω ότι το καθιερωμένο τετ-α-τετ με τον κ. Παπούλια ήταν τυπικό, δεν κράτησε πάνω από πέντε λεπτά, αν και ο κ. Μεϊμαράκης ισχυριζόταν ότι συζήτησε μαζί του για ένα τέταρτο.

o ΤΕΙΝΩ να συμπεράνω ότι ο υπουργός Άμυνας γενικώς δεν διάγει τις… καλύτερες ημέρες του, καθώς, όπως πληροφορούμαι, στην ίδια συνομιλία με τους δημοσιογράφους προέβη και σε εξομολογήσεις πιο προσωπικού χαρακτήρα. «Εγώ έχω επίγνωση της πραγματικότητας», είπε σε κάποια στιγμή. «Ξέρω ότι αν με πλησιάσει μια γυναίκα δεν θα έρθει για τον Βαγγέλη, αλλά για τον υπουργό Άμυνας!» Και διάφορα άλλα εξίσου γλαφυρά, όπως ότι οι υπουργοί είναι μονίμως σε δημόσια θέα και είναι λογικό να παρακολουθούνται από τους πολίτες. Οι… εξομολογήσεις του έφθασαν, όπως μαθαίνω, μέχρι τα’ αυτιά του κ. Παπούλια που αρκέστηκε να κουνήσει με νόημα το κεφάλι του.

o «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ» με έναν… κυκεώνα εισηγήσεων και προτάσεων από υπουργούς και στενούς του συνεργάτες βρίσκεται ο Κ. Καραμανλής. Οι εισηγήσεις ξεκινούν από διπλές εκλογές τον Ιούνιο, μέχρι πρόωρες τον Σεπτέμβριο με αφορμή την οικονομική κρίση και την ανάγκη να ληφθούν νέα πιο σκληρά μέτρα. Επίσης, υπάρχει η ιδέα ακόμη και για σαρωτικό ανασχηματισμό το φθινόπωρο, με την προοπτική εκλογών τον Μάρτιο του 2010. Όλα αυτά υπό τον όρο ότι ο Κ. Καραμανλής δεν θα αναγκασθεί να πάει σε πρόωρες εκλογές ακόμη και μέσα στον Μάιο με αφορμή την υπόθεση Παυλίδη.

o ΤΑ… ΣΧΕΔΙΑ του Πρ. Παυλόπουλου (έτσι όπως βλέπουν το φως της δημοσιότητας) για την ΕΡΤ δεν φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνο τον… προκάτοχό του Θ. Ρουσόπουλο. Ο τελευταίος διαφωνεί κατηγορηματικά με την προοπτική να μετατραπεί η κρατική τηλεόραση από ειδησεογραφικό σε πολιτιστικό κανάλι. «Αν βγει από τον ανταγωνισμό, τότε απλώς θα διευκολύνει τους ιδιωτικούς σταθμούς», υποστηρίζει, όπως και ότι «αν από το 12-15% θεαματικότητα πέσεις ξανά στο 5%, αυτό σημαίνει πισωγύρισμα». Ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτηρίζει «λανθασμένη κίνηση» και για πολιτικούς λόγους ενδεχόμενη «αποδυνάμωση» της ΕΡΤ: «Πώς θα πάει σε εκλογές η Νέα Δημοκρατία έχοντας απέναντί της όλα τα ιδιωτικά κανάλια;» διερωτάται.

o Έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο πρώην βουλευτής Πειραιά και φιλοδοξών να είναι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές υποψήφιος δήμαρχος στο λιμάνι Πέτρος Μαντούβαλος. Οι δεξιώσεις στο Λαγονήσι δεν έγιναν. Είχαν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, για τον γάμο του. Και ακυρώθηκαν μετά το σχόλιό μας. Όταν γίνει ένα λάθος –χρονικό– έχουμε το θάρρος να το παραδεχθούμε…


Σχολιάστε εδώ