Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Πάντα με βάση τα στοιχεία μηνός από το Αποθετήριο, πολλά μπορούμε να καταλάβουμε για το πώς κινείται εσχάτως η αγορά. Πέραν λοιπόν του τραπεζικού δείκτη ο οποίος ήταν σαφώς ο μεγάλος κερδισμένος του μήνα, εντύπωση πρέπει να μας προκαλούν τα συνολικά κέρδη (όλα σε ποσοστά άνω του 11%) για τους κλαδικούς δείκτες των εταιρειών κοινής ωφέλειας και των τροφίμων. Ποιοι κλάδοι μας «χρωστάνε» ακόμα, μια και ακόμα και την ώρα της ανόδου αυτοί κατέγραφαν περαιτέρω πτώση; Οι κλάδοι Ασφαλειών, Μέσων Ενημέρωσης, Υγείας και οι μετοχές του λιανεμπορίου.
4Alpha Bank: Πακέτα περνάγανε συνέχεια τις τελευταίες ημέρες. Μετά μάθαμε πως αγοραστής ήταν ο ίδιος ο Γιάννης Κωστόπουλος και ένα ξένο fund. Στόχος η στήριξη της μετοχής. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως συνέβη και στη μετοχή της Πειραιώς με πρωταγωνιστή την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Κι όταν οι βασικοί μέτοχοι αγοράζουν, τα σενάρια περί στήριξης και οι «συστάσεις» ειδικών και μη να ακολουθήσουμε στην κίνηση δίνουν και παίρνουν. Μόνο που όταν ακούτε τέτοια σενάρια θυμηθείτε πως συνήθως ακούγονται κατόπιν εορτής…
4Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης για τέσσερις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Goldman Sachs. Ποιους έβαλαν στόχο τώρα οι «σοφοί» της Goldman; Την Πειραιώς, την Αγροτική Τράπεζα, την Εθνική και τη Marfin Popular Bank.
4ΕΥΑΘ: Οι πληροφορίες θέλουν την Ελλάκτωρ (μέσω της Άκτωρ) να ενδιαφέρεται για την εταιρεία. Ίδωμεν…
4Deutsche Bank: Κι εδώ έχουμε συστάσεις πώλησης για τους τίτλους της Folli Follie και των ΚΑΕ. Οι Γερμανοί δεν σταματούν εδώ και συστήνουν πώληση («sell») και για τον τίτλο της Intralot. Την ίδια ώρα η Intracom ανακοίνωσε σημαντικές ζημίες ύψους 83,4 εκατ. ευρώ για το 2008.
4Την περασμένη εβδομάδα ήταν ανάμεσα στους θετικούς πρωταγωνιστές. Τώρα κατέγραψαν απώλειες. Πάλι όμως βρέθηκαν στο επίκεντρο αρκετών συναλλαγών και φαίνεται πως «ξύπνησαν». Ο λόγος για τους τίτλους του ομίλου Στασινόπουλου με πρωταγωνίστρια αυτής της εβδομάδας τη μετοχή της «μαμάς» ΒΙΟΧΑΛΚΟ.


Σχολιάστε εδώ