Δεν πάνε καλά τα ελληνικά ΜΜΕ στην Κύπρο

Το Mega, που βρίσκεται εδώ και μία δεκαετία στην Κύπρο, είναι τέταρτο και ουσιαστικά τελευταίο σε τηλεθέαση με μέσο όρο 13% με εξαίρεση τα δύο κανάλια ΡΙΚ2 και Plus TV που είναι της τάξεως του 4% και 2%. Το Mega απέτυχε γενικώς στο να κάνει υγιείς συνεργασίες αλλά ταυτόχρονα απέτυχε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κυπριακής κοινωνίας με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να θεωρείται «ξένο».
Τα ίδια περίπου ποσοστά έχει και η εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει φτάσει τους στόχους της. Ο μέσος όρος πωλήσεων είναι κάτω από 7.000 που είναι πολύ απογοητευτικό νούμερο σε σχέση με τις προσδοκίες που υπήρχαν.
Αποτέλεσμα ήταν ο οίκος Ειδικές Εκδόσεις, ο οποίος ανέλαβε την εφημερίδα στην Κύπρο, να δίνει περιοδικά με το τσουβάλι, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων, αλλά η άνοιξη δεν έχει έρθει ακόμη. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτόν τον τομέα «έχεις μία μόνο ευκαιρία να κάνεις πρώτη εντύπωση», αλλά έχει χαθεί.
Εξάλλου η «Espresso» που στόχος της ήταν να αγγίξει το κυπριακό κοινό με ελαφρές ειδήσεις, αλλά όμως έπειτα από έναν χρόνο το λανσάρισμα της εφημερίδας έχει αποτύχει, αφού οι πωλήσεις περιορίζονται σε λιγότερο από 2.000 φύλλα. Η εφημερίδα ακόμη και μετά το τρίτο της διαδοχικό λανσάρισμα δεν έχει κάνει αίσθηση.


Σχολιάστε εδώ