Βρέθηκαν μπλεγμένοι

«Βρέθηκαν μπλεγμένοι σε μια υπόθεση για την οποία δεν έχουν καμία σχέση», λένε οι συγγενείς του 21χρονου Νίκου Ονουφρίου και του 20χρονου Μαρίνου Καρτούδη, που είναι προφυλακισμένοι για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου στη Λάρισα, ο πρώτος στον Κορυδαλλό και ο δεύτερος στον Αυλώνα, κάνοντας αγώνα να αποδείξουν ότι δεν είχαν την παραμικρή σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Όπως λένε οι συγγενείς τους, «απλώς έτυχε να διαμένουν δίπλα από τράπεζα που χτυπήθηκε και μαζί με φίλους τους πήγαιναν εκείνη τη στιγμή που γίνονταν τα επεισόδια στο σπίτι τους» (και οι δύο σπούδαζαν στα ΤΕΙ Λάρισας και είναι από την Κύπρο). Με λευκό ποινικό μητρώο και οι δύο, πήγαν στη Λάρισα μετά τη στρατιωτική τους θητεία για να σπουδάσουν (ο ένας στα Έργα Υποδομής και ο άλλος Ηλεκτρολόγος). Και ρωτάνε: «Τον Μαρίνο, όταν τον πήγαν στη φυλακή, του βρήκαν 10 ευρώ πάνω του. Πού τα πήγε τα 150 που τον κατηγορούν ότι έκλεψε;» Υποστηρίζουν επίσης ότι δεν ανήκουν σε ομάδες αναρχικών και δεν ξέρουν τι θα πει χώρος αντιεξουσιαστών, αλλά ότι είναι τα θύματα μιας ιστορίας στην οποία ψάχνουν να φορτώσουν τη ζημιά σε κάποιους.
«Κάηκε ολόκληρη η Ελλάδα και θα την πληρώσουν δυο Κύπριοι», υπογραμμίζουν με πίκρα! Χαρακτηρίζουν εξάλλου «εξωπραγματική και αναληθή» την εισαγγελική κατηγορία ότι «είναι μέλη συμμοριών της 17 Νοέμβρη», υποστηρίζοντας ότι «δεν έχουν ιδέα για την οργάνωση αυτή και τα επεισόδια».


Σχολιάστε εδώ