Από ταξιδάκια στο εξωτερικό

Βεβαίως οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο πρέπει να επισκέπτονται κατά καιρούς την αλλοδαπή για να προβάλλουν και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της χώρας μας, αλλά αν κρίνουμε από το τελευταίο δελτίο Τύπου που μας πληροφορεί για τις αποστολές βουλευτών στο εξωτερικό αυτές τις μέρες, μάλλον η Βουλή θα πρέπει να αποκτήσει και… γραφείο ταξιδίων!
Η αντιπρόεδρος Έλσα Παπαδημητρίου, επικεφαλής ομάδας τριών βουλευτών, μετέβη στην Αντίς Αμπέμπα, η πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μαζί με πέντε βουλευτές, ήταν στην Πράγα, ο Μ. Κεφαλογιάννης στη Βαλένθια, ο αντιπρόεδρος Γ. Σούρλας στο Βελιγράδι, οι Γ. Γιαννέλλης και Ρ. Ζήση στο Βερολίνο, ο Π. Ευθυμίου μαζί με τον Μ. Χαρακόπουλο στο Κισινάου της Μολδαβίας, οι δύο ηρακλειώτες βουλευτές Κ. Μπαντουβάς και Μ. Στρατάκης στο Μόντρεαλ, οι Γ. Καλατζής και Σ. Τσιτουρίδης στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ενώ οι Α. Παυλίδης, Α. Ρεγκούζας και Χ. Τσιόκας βρέθηκαν στη Σόφια για το συνέδριο «Η κυριλλομεθοδιανή παράδοση στην Ορθοδοξία».
Όπως βλέπετε, μέσα σε δέκα μέρες οι βουλευτές μας απλώθηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα… (και δεν είπαμε τίποτα για το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στη Χιλή). Τουλάχιστον αυτές οι αποστολές αποδίδουν τίποτε στην Ελλάδα;


Σχολιάστε εδώ