άλλες τυπολογίες

•Ενεργά συμμετείχε το ΜAD στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης», το Σάββατο 28 Μαρτίου. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί MAD TV και ΜAD Greekζ, εκτός από τα ασπρόμαυρα video clip που έπαιζαν για ένα τρίωρο (19.30-22.30), την «Ώρα της Γης» μίκρυναν την οθόνη τους ως ένδειξη εξοικονόμησης ενέργειας. Σύμφωνα με την έρευνα του Energy Analysis Department του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, όσο περισσότερο μαύρο χρώμα δείχνει η οθόνη τόσο περισσότερη ενέργεια εξοικονομείται. Επίσης, οι σελίδες του www.mad.tv έγιναν ασπρόμαυρες περιορίζοντας την ακτινοβολία και την κατανάλωση ρεύματος για μία ώρα, την «Ώρα της Γης»! http:// mad.tv/homepage/black.php
•Τρεις δημοσιογράφοι, από τα μεγάλα ονόματα (ο ένας εκ των οποίων ήταν σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου), λαμβάνουν ετησίως από την ΕΡΤ ως «σύμβουλοι περιεχομένου αρχείου» 305.421,24 ευρώ (πλέον εργοδοτικές εισφορές). Ο πρώτος 124.236 ευρώ, ο δεύτερος 112.200 ευρώ και ο τρίτος 68.985,24 ευρώ.
• Κινητικότητα γύρω από τον Flash, μετά την πώληση στους Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη. Κατά 2.619.858 ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο του Flash φτάνοντας τα 22.691.286 ευρώ. Ταυτόχρονα κατά 311.472 ευρώ αυξήθηκε το κεφάλαιο της SportNews που ελέγχει την πύλη Flash.gr. Στη συνάντηση που έγινε το περασμένο Σάββατο μεταξύ εκπροσώπου των επιχειρηματιών και του Νίκου Κακαουνάκη έγινε η αναμενόμενη πρόταση για την επάνοδο του δημοσιογράφου στον σταθμό, όπως τέθηκε και το ζήτημα του «Καρφιού». Ο Ν. Κακαουνάκης είναι ανοιχτός στη συνεργασία με τον σταθμό, περιμένοντας πάντοτε τις εξελίξεις στον Alpha, ο οποίος και του οφείλει χρήματα, και την απάντηση από το Mega.
•Μια σκληρότατη αντιπαράθεση που είχε με τον Γιάννη Πρετεντέρη σε σύσκεψη με το επιτελείο του «Βήματος» φαίνεται ότι οδήγησε τελικά σε οριστική έξοδο με δική του απόφαση (λέγεται ότι δεν τους έδωσε καθόλου σημασία) τον Στέφανο Κασιμάτη, που έγραφε την «Πανδώρα», τα καυστικότατα σχόλια της οποίας, που πολλές φορές ξεπερνούσαν τα όρια, ενοχλούσαν πολλούς. Η στήλη της «Πανδώρας» δόθηκε στον δημοσιογράφο Κοσμά Βίδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασιμάτης, μετακομίζει, για αποκλειστική απασχόληση, στον 9,84, όπου είχε μια εκπομπή. Ίσως αυτό ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη σε καφέ της Μηλιώνη.
•Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» για τη λογοκρισία σε βάρος του Σπύρου Κομίνη από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Την Τρίτη στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, η συζήτηση διήρκησε περισσότερο από δυόμισι ώρες. Στη συνεδρίαση έγινε διεξοδική συζήτηση για το θέμα και καταγγέλθηκε η πρωτοφανής στάση και συμπεριφορά της εφημερίδας, που επιχείρησε ακόμη και να απειλήσει την ΕΣΗΕΑ.
Το «σώμα του εγκλήματος», δηλαδή το κομμάτι που κόπηκε, όπως διαπίστωσε και το Πειθαρχικό Συμβούλιο και το οποίο δημοσιεύθηκε την επομένη στο www. styx.gr, κοινοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ, όπως και στα γραφεία των προέδρων των κομμάτων.
•Και επίσημα στους 106,7 ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Βουλής, στην Αττική. Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου και Μεταφορών Κ. Γκιουλέκα, στον σχετικό χάρτη του 2001 «προστίθεται εγγραφή συχνότητας στον πίνακα των συχνοτήτων» με κέντρο εκπομπής το Όρνεο της Πάρνηθας, φορέα την ΕΡΤ, για λογαριασμό της Βουλής, με ισχύ 5 KW. Πρόκειται για καθεστώς έμμεσης αδειοδότησης, καθώς η συχνότητα παραχωρείται για άγνωστο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, υπάρχει βέβαια ερώτημα για έναν ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει από τον Πόρο στους 106,8 και έχει στείλει ήδη διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

3Είναι ανταποκριτής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου στην Ουάσινγκτον. Όμως τις ανταποκρίσεις για τα εκεί συμβαίνοντα στην Αθήνα τις στέλνει από την… Αθήνα! (… μέσω Αμερικής!) Έχει βέβαια την ασυλία του κουμπάρου του… (Έτσι δεν είναι, κύριε Έλλις;) Αλλά το ΑΠΕ μπορεί να ανέχεται μια τέτοια μεθόδευση; Και γιατί να μην κάνουν το ίδιο όλοι οι ανταποκριτές που έχει, από το… χωριό τους;

3Πόλεμο από το διαδίκτυο και από το pressmme ξεκίνησε ο Γιάννης Παπαγιάννης κατά του Νίκου Χατζηνικολάου με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και καταγγελίες για «παρεμβάσεις του» στον δημοσιογράφο, μετά την απόλυσή του, για δεύτερη φορά, από τη «Real News» και τον Real FM.

Θαύμα έγινε την προπερασμένη εβδομάδα. Το Mega είχε προαναγγείλει ότι το Σάββατο το βράδυ θα έπαιζε τη γνωστή ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», αλλά μάταια είχαν κάτσει πολλοί στον καναπέ τους, να το δουν… Κόπηκε η ταινία (χασάπη γράμματα, θα είπαν κάποιοι παλιοί…) μετά από παρέμβαση μετόχου (να μη λέμε τώρα ονόματα, αφού είναι αυτονόητα), γιατί η εφημερίδα του, το «Βήμα της Κυριακής», πρόσφερε το «Εξπρές του Μεσονυκτίου»και υπήρχε κίνδυνος όσοι ήθελαν την ταινία αυτή να μην πάρουν την εφημερίδα, αφού θα την είχαν δει… Ποιος αμφιβάλλει ότι ζούμε στη χώρα των… θαυμάτων… Μόνο που τα θαύματα τα κάνουν… επίγειοι πλέον… Άγιοι! Τελικά θα αγιάσουμε όλοι…

Καθυστερημένο μεν, αλλά αξίζει να το δημοσιεύσουμε γιατί δείχνει την… ελευθερία που υπάρχει στην κρατική τηλεόραση. Ζήτησε λοιπόν η ΠΟΣΠΕΡΤ την παραχώρηση αίθουσας για να πραγματοποιήσει συγκέντρωση το σωματείο των τεχνικών, η ΕΤΙΤΑ. Και ιδού η απάντηση που πήραν από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Κώστα Κέκη: «Σχετικά με το αίτημά σας για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου της ΕΤ1 (Μεσογείων 136) την 16/03/09, σας γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατή η διάθεση του χώρου, για τον σκοπό που ζητάτε»! Δηλαδή για ποιον σκοπό, κύριε Κέκη, θα τον δίνατε; Μήπως για καμιά χαζοχαρούμενη συγκέντρωση κάποιας π.χ. Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ή κάποιων φιλανθρωπικών κυριών; Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που διοικείτε δεν έχουν κάποια δικαιώματα, έστω… προτεραιότητα;

3Ποια δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ενώ έχει σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης, εργάζεται στον Αθήνα 98,4 και στη «Real News»;

RΕκλογές σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ στις 26 και 27 Μαΐου. Η επαναληπτική διαδικασία ορίστηκε στις 3 και 4 Ιουνίου.
8Έγινε το come back του Βασ. Μπίτση στις ειδήσεις της ΕΡΤ. Μετά από δύο χρόνια στο «ψυγείο», ανέλαβε κάποιες εκπομπές του Ευρωκοινοβουλίου.
ξΞεκάθαρη η τοποθέτηση του Τσίπρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το «σκάνδαλο των ραδιοτηλεοπτικών αδειών»: «Μεγάλο πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ακόμη και σήμερα οι κυβερνήσεις προσπαθούν να κρατάνε αυτήν τη σχέση και να έχουν αυτήν τη διασύνδεση με τα συγκροτήματα του Τύπου και των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης κυρίως μέσα από το παιχνίδι της αδειοδότησης, το οποίο είναι εξαιρετικά σκανδαλώδες, κατά την εκτίμησή μου». Και σημείωσε: «Οι συχνότητες, οι τηλεοπτικές και οι ραδιοφωνικές, είναι δημόσιο αγαθό και θα έπρεπε με έναν τρόπο αυτό το δημόσιο αγαθό να το μοιράζει με δίκαιο τρόπο το κράτος και όχι να το δίνει αντιπαροχή ή να το κρατάει ως μέσο εκβιασμού με τους διάφορους καναλάρχες ή μιντιάρχες».
RΤρία νέα κανάλια στο μπουκέτο του conn x TV. Πρόκειται για το Discovery Channel, το ID Investigation Discovery και το Bloomberg.

RΠριν από 2 χρόνια ορισμένοι χλεύαζαν τον Ν. Χατζηνικολάου για την επιλογή του να πάει στο Alter και να επιλέξει τη συνεργασία με τον Γιώργο Κουρή. Τώρα, έχοντας δημιουργήσει έναν ραδιοφωνικό σταθμό και μια εφημερίδα (η οποία βέβαια προσφέρει μια γερή συνέντευξη, μετρητά και αυτοκίνητα) μαζί με τον Ανδρέα Γ. Κουρή δημιουργούν ένα νέο δυναμικό σχήμα. Επόμενος στόχος η ανανέωση του «Φίλαθλου» και η δυναμική είσοδός του στο παιχνίδι του αθλητικού ανταγωνισμού.
RΣε αναζήτηση αγοραστή βρίσκεται η ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού Λάμψη γράφαμε στο www.typologies.gr την περασμένη Τρίτη. H σχετική επιστολή έχει σταλεί σχεδόν σε όλους τους παράγοντες της ελληνικής ραδιοφωνικής αγοράς και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προτάσεις θα καταθέσουν οι Θ. Κυριακού, Γ. Αλαφούζος, Ανδρέας Μ. Κουρής και Θ. Φιλιππόπουλος.
RΣφάλμα της ΑΕΜΑΡ. Ύστερα από καιρό διαπιστώθηκε διαρροή των στοιχείων μέτρησης ακροαματικότητας με τη διοχέτευση ποσοστών ακροαματικότητας πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους. Είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ένας νέος σταθμός, εξαιτίας προφανώς της αδυναμίας χειρισμού των δεδομένων, είχε εμφανιστεί με τεράστιο, αναλογικά, ποσοστό ακροαματικότητας.
RΝέος οικονομικός διευθυντής στον ΑΝΤ1. Το όνομά του είναι Χάουαρντ Πρινς Ράις και έχει αναλάβει τη θέση πριν από έναν μήνα. Ο Νίκος Αγγελόπουλος, ο προηγούμενος οικονομικός διευθυντής, αναβαθμίστηκε σε εντεταλμένο σύμβουλο.
RΝέο διοικητικό συμβούλιο στο MTV (Smart TV)! Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Πέτρος Στάθης και μέλη ο Ηλίας Βιτωράκης, ο Στέλιος Κατεβάτης και η δικηγόρος Αλεξάνδρα Κατσαδούρου. Η θητεία του συμβουλίου λήγει στις 13/9/2010.

ξΈληξε η άδεια πώλησης εφημερίδων για τους περιπτερούχους και τους καταστηματάρχες. Η ΕΙΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «η ανανέωση της άδειας πρέπει να γίνει ως το τέλος Απριλίου 2009». Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της ένωσης (Μουρούζη 14), προσκομίζοντας την άδεια που έληξε, την αστυνομική τους ταυτότητα και αντίγραφα συναλλαγής με τον εφημεριδοπώλη.

ξΣημειώναμε στο μπλογκ της στήλης , www.typologies.gr: Χωρίς την παρουσία της ΕΙΗΕΑ το σημερινό συνέδριο για την κρίση στα ΜΜΕ, στο Μέγαρο Μουσικής. Απουσίασε και ο αντιπρόεδρος του
ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού, όπως και η συντονίστρια Μαρία Χούκλη, η οποία και αντικαταστάθηκε από την Πηνελόπη Γαβρά.

RΠρώτες αναμνήσεις οι φρικτές εικόνες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ήρωες της Αντίστασης και μετά ο Εμφύλιος – η ελληνική νεώτερη τραγωδία. Τα σκληρά χρόνια της μετεμφυλιακής Ελλάδας, οι μαύροι καιροί της δικτατορίας, ο Μάης του ’68 στο Παρίσι, η μεταπολίτευση με Κ. Καραμανλή και Ανδ. Παπανδρέου, με την Αριστερά και τις πληγές της. Έως τις ημέρες μας.
Μια αυτοβιογραφία του «συνταξιούχου χημικού» Περδίκκα Παπακώστα καλύπτει 70 χρόνια ιστορίας. «Η ζωή με λόγια» τιτλοφορείται το βιβλίο του κ. Παπακώστα που διατίθεται στο βιβλιοπωλείο «Εν Αθήναις» (Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα) και στο «Βιβλιοζητήματα» (Χρυσοστόμου Σμύρνης 111, Μοσχάτο).
8Για άλλη μια χρονιά ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιώργος Μαραφής κυκλοφόρησε ήδη σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο το πολυτελές ειδικό αφιέρωμα για την τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με τίτλο «Ευρώπη 2009». Το «Ευρώπη 2009» μπορούν να προμηθευτούν οι φίλαθλοι από τα περίπτερα και τους εφημεριδοπώλες όλης της χώρας.
RΝέο διοικητικό συμβούλιο και στην Κέρδος Εκδοτική. Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος είναι η Μαργαρίτα Αλαμάνου, αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Λιακουνάκος και μέλη ο Θανάσης Διακουμής, ο Σωτήρης Αλαμάνος και ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος.

ξΑπορρίφθηκε από το ΣτΕ με τη 2067/2008 απόφαση του Δ΄ Τμήματος αίτηση ακυρώσεως κατά υπουργικής απόφασης με την οποία ασκείται έλεγχος νομιμότητας πράξεως του ΕΣΡ, βάσει της οποίας αξιολογήθηκαν οι 27 δικαιούχοι αδείας ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά η απόφαση αναφέρεται στο περιοδικό «ΔίΜΜΕ». Αξίζει να σημειωθεί πως αν και οι άδειες δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ, η σχετική υπουργική απόφαση δεν εφαρμόστηκε.


Σχολιάστε εδώ