άλλα αθλητικά

sΠρόκληση! Ποιος ήταν ο ασπρομάλλης κύριος που συνοδευόμενος από ένστολο αστυνομικό στο «Παγκρήτιο» προσπαθούσε με απειλητικές χειρονομίες την Τετάρτη να κατεβάσει πανό που έγραφε στα αγγλικά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»; Μάλιστα απείλησε να στείλει μερικούς στον… εισαγγελέα επειδή δεν «συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις». Βέβαια οι θεατές τον έκραξαν φωνάζοντάς του ότι «εδώ έχουμε δημοκρατία» και άλλα συνθήματα υπέρ των παιδιών της μαρτυρικής Παλαιστίνης. Μετά απʼ αυτά ο κύριος, που δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του, απομακρύνθηκε. Το πανό, πάντως, έμεινε αναρτημένο ως το τέλος του αγώνα.
sΆντε πάλι κινητοποιήσεις την μπασκετική Πρωτομαγιά για Βερολίνο. Θα ζήσουμε άραγε ξανά μέρες Σαραγόσα και Τελ Αβίβ; Ποιος ξέρει; Το σίγουρο είναι ότι θα μετακομίσει στη γερμανική πρωτεύουσα όλος ο καλός ο κόσμος και η Αστυνομία της χώρας θα περάσει δύσκολες ώρες. Η διαφορά είναι ότι εκεί οι αστυνομικοί δεν αστειεύονται, ούτε σηκώνουν αυτά που τραβάνε οι δικοί μας από τους χούλιγκαν ατιμωρητί. Να φροντίσουν οι υπεύθυνοι των δύο «αιωνίων» να πληροφορήσουν τον κόσμο τους, γιατί βλέπουμε αρκετούς που κάνουν τους «τσακούς» να αργούν να γυρίσουν στα σπίτια τους…
sΝα μια καλή… ιδέα για την προστασία των διαιτητών. Μας την… πρόσφερε ρουμάνος ρέφερι όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια αγώνα του εθνικού πρωταθλήματος. Φοβήθηκε ότι θα του την… πέσουν επειδή κέρδισε το ματς η φιλοξενούμενη ομάδα και μόλις κάποιοι τον πλησίασαν απειλητικά o αθεόφοβος αντί να βγάλει κόκκινη κάρτα τράβηξε πιστόλι! Όλοι πάγωσαν και άλλοι τράπηκαν σε φυγή. Φαντάζεστε να το κάνουν αυτό οι «άρχοντες» του αγώνα και στους διαμαρτυρόμενους παίκτες; Απόλυτη τάξη θα επικρατεί στα γήπεδα… Τι άλλο θα ακούσουμε σʼ αυτόν τον κόσμο;
s Καλό είναι το ντιζάιν και η εν γένει εικόνα των πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ, που εγκαινιάστηκαν στην Κύπρο και που σύντομα θα επεκταθεί ως ενιαία εταιρική ταυτότητα του Οργανισμού στα 5.500 πρακτορεία της Ελλάδας. Η ΟΠΑΠ, που γιόρτασε επίσημα προχτές στο Μέγαρο Μουσικής τα 50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον αθλητισμό και στο κοινωνικό σύνολο, αναζητά λύσεις και στον τομέα της ασφάλειας των πρακτόρων και των επιχειρήσεών τους. Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών με θύματα συνεργάτες του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων και ένας 35άχρονος στη Νέα Σμύρνη που έχασε τη ζωή του, δημιουργούν την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων, που ίσως ανακοινωθούν μετά τις εκδηλώσεις για τα 50άχρονα της εταιρείας.
s Επιτέλους θα πάψει να είναι κάτι μεταξύ μαυσωλείου και ξενοδοχείου πέντε αστέρων… Μιλάμε για την εγκατάσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία που κόντεψε να στοιχειώσει! Δεν έφταναν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που μετέτρεψαν τον περιβάλλοντα χώρο της ΔΟΑ σε κρανίου τόπο, ήταν και η νοοτροπία της αυστηρά επιλεκτικής χρήσης των χώρων της αδιακρίτως για Έλληνες και ξένους. Τώρα αλλάζει και η ΔΟΑ ανοίγει τις πύλες της κυρίως σε νέους απʼ όλο τον κόσμο για ενημέρωση, εκπαίδευση και ξενάγηση στη γη όπου γεννήθηκε το μεγαλύτερο κίνημα του πλανήτη, ο Ολυμπισμός. Καιρός ήταν!


Σχολιάστε εδώ