Χάος με τους οίκους ανοχής

Πρωτεύουσα της Ελλάδας ή ένα απέραντο… Σόχο. Πέντε χρόνια μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα οι οίκοι ανοχής όχι μόνο δεν έχουν μπει σε καθεστώς τάξης, αλλά μπορούν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, οπουδήποτε. Ακόμα και δίπλα σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια ή χώρους άθλησης.
Συχνά καμουφλαρισμένοι πίσω από ταμπέλες, όπως ινστιτούτο μασάζ ή στούντιο μασάζ.
Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων, που ζουν σε κεντρικό σημείο της περιοχής του Πολυγώνου, όπου αυτήν τη στιγμή λειτουργούν ήδη έξι τέτοια «ινστιτούτα». Στα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, κανένα από τα πρόσωπα δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματος του χειρομαλάκτη. Δεν αρκεί, όπως λένε οι ίδιες μαρτυρίες, παρά να μπει κανείς στις ιστοσελίδες των εν λόγω ινστιτούτων. Στις τελευταίες, όπως λένε, μπορεί κανείς να δει με λεπτομέρειες εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες να παρέχονται. Ακόμα και περιπτώσεις όπου ο πελάτης θα βιώσει την «ηδονή» της πλήρους υποταγής απέναντι σε μια «αυταρχική κυρία». Δεν λείπουν ακόμη και τα παιχνίδια με τα μαστίγια.
Νεαρές γυναίκες της περιοχής, όταν γυρίζουν με ταξί από το κέντρο στο σπίτι τους, την ώρα που πληρώνουν το κόμιστρο βρίσκονται αντιμέτωπες με τα σχόλια των ταξιτζήδων, οι οποίοι νομίζουν πως είναι πόρνες. Συχνά μάλιστα ακούν φράσεις, όπως «καλή δουλειά». Αντιθέτως οι άνδρες που χρησιμοποιούν επίσης ταξί ακούν συχνά τη φράση «πας στο δρόμο με τα καλά τα σπίτια»…
Οι κάτοικοι στην περιοχή ζητούν πρωτίστως την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την απαγόρευση της στέγασης οίκων ανοχής σε ακτίνα μικρότερη των 200 μέτρων από χώρους, όπως σχολεία, φροντιστήρια, αθλητικά κέντρα, νηπιαγωγεία, χώρους υγιεινής.
Ζητούν επίσης: α) Την άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων αδειών για οίκους ανοχής που υπάρχουν στην εν λόγω περιοχή, τη μη έκδοση άλλων αδειών, και την αυστηρή τήρηση του νόμου. β) Να ειδοποιηθούν οι κάτοχοι αδειών που είναι σε ισχύ και που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου ότι δεν θα ανανεωθεί η άδειά τους αν σε απόσταση 500 μέτρων υπάρχει άλλος οίκος ανοχής. γ) Δήμος Αθηναίων να αποφασίσει την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όλων των ακινήτων επί της οδού που δεν είναι οίκοι ανοχής, αλλά εξαιτίας των τελευταίων η αξία τους έχει δραματικά πέσει.
Τέλος θυμίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, πως παρόλο ότι δεν είναι αρμόδιο για τους συγκεκριμένους οίκους ανοχής που λειτουργούν με το προκάλυμμα στούντιο μασάζ ή ινστιτούτο μασάζ, επειδή οι πιο πολλοί στην πρωτεύουσα νομίζουν πως ο δήμος δίνει τις άδειες, να μεριμνήσει σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, την Εισαγγελία και τις υπηρεσίες της Νομαρχίας για το κλείσιμό τους!


Σχολιάστε εδώ