Το παρασκήνιο του «κουρασμένος»

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Καραμανλής υπέστη σοβαρότατη πολιτική ζημιά απʼ τα όσα φέρεται να δήλωσε στον Ν. Χατζηνικολάου και κυρίως απʼ το «είμαι κουρασμένος».

Αυτό καταγράφεται και στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Είναι δε γεγονός ότι ακόμα και οι στενοί του συνεργάτες και συνομιλητές (Σιούφας, Παυλόπουλος, Σουφλιάς) έμειναν άναυδοι την περασμένη Κυριακή, μετά το δημοσίευμα της «Real News».

Το περί ενδεχόμενης αποχώρησης σε περίπτωση εκλογικής ήττας ήσαν αναμενόμενα και πάντως δεν εξέπληξαν τους στενούς του συνεργάτες. Τα είχαν άλλωστε δημοσιεύσει πριν απʼ τον Χατζηνικολάου «Το Ποντίκι» κι ο «Ελεύθερος Τύπος», με τον διευθυντή του οποίου είχε συναντηθεί νωρίτερα ο Καραμανλής.

Η περί αποχώρησης τοποθέτηση στοχεύει στο να αυξηθεί η συσπείρωση της ΝΔ που βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, καθώς και στο «να πάρει μπροστά» η κυβερνητική και κομματική μηχανή, άσχετα με το αν κάτι τέτοιο τελικά επιτυγχάνεται.

Αλλά το «κουρασμένος» είναι απαξιωτικό για ένα πρωθυπουργό, εντελώς απαξιωτικό.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Καραμανλή, ο οποίος συζήτησε μαζί του το όλο θέμα, ο πρωθυπουργός δίνει τις εξής εξηγήσεις:

«Κατʼ αρχήν, πάντα σύμφωνα με τα υπό του Καραμανλή λεχθέντα, ο πρωθυπουργός είχε επίμονο αίτημα του δημοσιογράφου-εκδότη για συνάντηση πριν από μήνες. Αρνούνταν και τελικά δέχτηκε, ύστερα από πιέσεις…

= Τα περί αποχώρησης τα είπε, δεν το αρνείται. Αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είπε το «κουρασμένος»! Μάλιστα σε συνεργάτη του είπε: «Μα είναι δυνατό να πίστεψες ότι το είπα αυτό ή ήταν δυνατό να το πω»;

= Αυτό που δέχεται ότι είπε πάνω στη συζήτηση είναι το «έτσι κι αλλιώς ούτε κολλημένος με καρέκλες είμαι ούτε λαγνεία προς την εξουσία έχω. Εξάλλου είμαι 12 χρόνια αρχηγός της ΝΔ και κάποιες φορές με κουράζουν ανόητες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και μικρότητες»… Αλλά βέβαια αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το «είμαι κουρασμένος»!

= Εξαιτίας της διάστασης που έδωσε ο Χατζηνικολάου σε αυτό ακριβώς το σημείο, ο Καραμανλής, κατά τον συνεργάτη του, είναι οργισμένος με τον εκδότη-δημοσιογράφο!

= Πέραν όμως αυτού, ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στην εκτίμηση, λόγω και της διάστασης που δόθηκε ακριβώς στο «κουρασμένος», ότι πλέον το σύστημα των «νταβατζήδων» θέλει να τον τελειώσει, ότι πλέον έκανε αυτήν την επιλογή.

=Και ως απάντηση λέει: «Εγώ όμως θα το παλέψω, δεν θα υποκύψω. Κι αν χάσω, πάντως δεν θα χάσω έχοντας σκύψει το κεφάλι…»


Σχολιάστε εδώ