Στο τραπέζι το πρόγραμμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Η κεντρική εισήγηση συντάχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Αλ. Καλύβη (ΣΥΝ) και την Ελ. Σωτηρίου (εκπροσωπεί τον χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων και φημολογείται ότι θα είναι το πρόσωπο που θα καταλάβει, εκ μέρους των κομματικών οργανώσεων, τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ). Ο Δημ. Στρατούλης, η Μαρία Φραγκιαδάκη, ο Γιάννης Σπινάσας και ο Γ. Γαβρίλης ήταν από τα συνδικαλιστικά στελέχη που κατέθεσαν εισηγήσεις τόσο στις ενότητες που αφορούν εργασιακά θέματα όσο και στα ζητήματα στρατηγικής του συνδικαλιστικού κινήματος.
Για σεβασμό της αυτοτέλειας κάθε «συνιστώσας» κάνουν λόγο συνδικαλιστικά στελέχη όλων των τάσεων, που φαίνεται να συγκλίνουν στα «βασικά». Εξάλλου, η απεικόνιση της επιρροής του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό τομέα δεν επιτρέπει «πολυτέλειες». Μόνο το 15% των εργαζομένων είναι συνδικαλισμένοι (!) με την κρίση να οξύνεται και να βαθαίνει στις κάλπες της ΓΣΕΕ.
Γενέθλια ΠΑΜΕ
Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει στις 3 Απριλίου το ΠΑΜΕ. Σε προκήρυξη προς τα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανακοινώνεται πανελλαδική εξόρμηση στους χώρους δουλειάς και καλούνται οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές «που για διάφορους λόγους βρέθηκαν με τις δυνάμεις εκείνες που υπηρετούν τον συμβιβασμό, την υποταγή και τη συναίνεση» να προσχωρήσουν στο ΠΑΜΕ. Στην προκήρυξη αναφέρεται επίσης ότι «η δημιουργία του ΠΑΜΕ ήταν καρπός της αναγκαιότητας να βγει το συνδικαλιστικό κίνημα από το τέλμα, την αναξιοπιστία και τον συμβιβασμό που το έχει ρίξει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που κυριαρχούν στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ».


Σχολιάστε εδώ