Πρόβλημα με τα «ψιλά»

Τα δημοσιογραφικά «ξουράφια» που έχει κοντά του ο Αρχιεπίσκοπος διοχετεύουν σε κυριακάτικα έντυπα πληροφορίες για τη λιτή ζωή του και «στήνουν» αγιογραφικά πορτρέτα για το πόσο απλός και σεμνός ιεράρχης είναι. Το κακό δεν είναι φυσικά ο τρόπος ζωής του Αρχιεπισκόπου, που καλά κάνει (εάν είναι αλήθεια) και έχει επιλέξει να ζει λιτά. Εξάλλου, ο ταπεινός και σεμνός τρόπος ζωής ενός κληρικού (ο αυτονόητος δηλαδή) δεν χρειάζεται προβολή στα ΜΜΕ. Πολλώ δε μάλλον όταν οι συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου, για να κάνουν πιο εντυπωσιακή την εικόνα που «προωθούν», την αντιπαραβάλλουν με τον «σπάταλο» βίο του προκατόχου του, Μακαριστού Χριστόδουλου.

«Ο Χριστόδουλος ζούσε με τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο και του κ. Ιερωνύμου του αρκούν μόλις μερικές χιλιάδες», έγραφε το δημοσίευμα με υπονοούμενα… Όμως ο δημοσιογράφος δεν έγραψε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κόστισε για να ανακατασκευαστεί το λιτό διαμέρισμα στην Αγίας Φιλοθέης, και ότι «ξέχασαν» να κάνουν διαγωνισμό για να το φτιάξουν. Σημείωνε πάντως ότι «ο Μακαριώτατος ζητά τον μισθό του σε χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ για να τον μοιράζει πιο εύκολα στους φτωχούς»!

Παρακαλείται ο περιπτεράς της Αγίας Φιλοθέης να προμηθευτεί με περισσότερα χαρτονομίσματα των είκοσι και των πέντε ευρώ διά την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών…


Σχολιάστε εδώ