«Ξέχασε» το ΠΑΣΟΚ την Προανακριτική για το Βατοπέδι!

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το ΠΑΣΟΚ για την (επανα)κατάθεση της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο και συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Και εάν μέχρι τη λήξη των εργασιών, αρχές Ιουνίου, δεν παρθεί απόφαση, τότε επέρχεται παραγραφή.
Θυμίζουμε ότι είχε συζητηθεί μεν, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη και του προέδρου της Βουλής, αφού η ΝΔ απουσίαζε, δεν έγινε ψηφοφορία. Κι αυτό, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τη δυνατότητα να την επαναφέρει. Έκτοτε, όμως, «δεν κουνιέται φύλλο»….
Σε εκείνη την πρόταση το ΠΑΣΟΚ καθιστούσε υπόπτους τελέσεως του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος τέσσερις πρώην υπουργούς και υφυπουργούς, τους Γιώργο Βουλγαράκη, Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα και Αλ. Κοντό, ενώ τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο τον εγκαλούσε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Το ΚΚΕ επίσης είχε ζητήσει τότε να συμπεριληφθούν στα πρόσωπα που διερευνώνται οι ευθύνες τους και οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς και Απόστολος Φωτιάδης, παρότι υπάρχει παραγραφή.


Σχολιάστε εδώ