Μας θέλουν Κινέζους οι «ηγέτες» μας

Κύριε Διευθυντά,
Οι «ηγέτες» της Ευρώπης έκριναν ότι για να «επιπλεύσει» η Ένωση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι των «συγκοινωνούντων οικονομικών δοχείων» θα πρέπει οι ευρωπαίοι πολίτες να γίνουν περισσότερο «ανταγωνιστικοί», δηλαδή… Κινέζοι!
Μέχρις ενός βαθμού αυτό έχει πραγματοποιηθεί, αλλά ήδη φτάσαμε στο όριο της υποβάθμισης και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες στο αδιέξοδο.
Η Ευρώπη για να επιπλεύσει χρειάζεται βαθιά τομή στο λειτουργικό της σύστημα, για να μπορέσει να οδηγηθεί στην ανταγωνιστική και αειφόρο ανάπτυξη.
Οι πραγματικοί ηγέτες θα οδηγούσαν την Ευρώπη στην υπέρβαση, την πρωτοπορία και την κορυφή μέσω μιας γενικευμένης αλλαγής της μορφής ενέργειας που χρησιμοποιείται.
Η «οικονομία του υδρογόνου» και η πυρηνική σύντηξη, με ενδιάμεσο όχημα τη σχάση, θα έπρεπε να έχουν άμεση προτεραιότητα στις σκέψεις και τις αποφάσεις τους. Θα μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα σταδιακής απεξάρτησης από τους υδρογονάνθρακες (και το κόστος τους), το «φιλί της ζωής στο περιβάλλον» και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων προϊόντων της «επόμενης γενιάς» που θα ήταν περιζήτητα στα «πέρατα του κόσμου».
Βέβαια αυτά στη δυνατότητα ενόρασης των ηγετών φαίνονται «εξωπραγματικά»!
Αλλά αυτοί οι «ηγέτες» στα μάτια τα δικά μας μοιάζουν «λίγοι», άβουλοι, μοιραίοι και υποχείρια ενός συστήματος που ήδη κατέρρευσε αφ’ εαυτού.
Βέβαια, η πατρίδα μας, πέρα από τις επιπτώσεις που έχει η οικονομία, λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και της υποβάθμισης της Ευρώπης, έχει το κύριο πρόβλημα της υποδούλωσης της κοινωνίας της στη δύναμη των «μεταπρατών», που θα πρέπει να ξεπεράσει αν θέλει να είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ


Σχολιάστε εδώ