Κανόνες για την ψηφιακή μετάδοση από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών

Aλλαγή του γενικού κανονισμού αδειών από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τους σταθμούς που θα προχωρήσουν στη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.Την ώρα που το ΕΣΡ κάνει προσθαφαιρέσεις στη λίστα που με τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής, η ΕΕΤΤ κάνει, αναλογικά, ένα νομικό άλμα και αλλάζει τον κανονισμό αδειών για όσους εκπέμπουν ευρυζωνικά ή χρησιμοποιούν συχνότητες.
Έτσι, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «κάθε πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες δικτύου μετάδοσης σημάτων επίγειας αναλογικής ή /και ψηφιακής ευρυεκπομπής οφείλει να συμμορφώνεται με τις διατάξεις του Χάρτη Συχνοτήτων, όπως ισχύει» και «να χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες ή διαύλους που έχουν χορηγηθεί για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό «δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε ραδιοσυχνότητα ή δίαυλο, που έχει χορηγηθεί για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος, χωρίς την προηγούμενη συμφωνία όλων των προσώπων στα οποία έχει χορηγηθεί άδεια χρήσης της εν λόγω ραδιοσυχνότητας ή διαύλου». Και ακόμη «οφείλει να μεταφέρει σε κάθε ραδιοσυχνότητα ή δίαυλο αποκλειστικά το περιεχόμενο, ιδίως το πρόγραμμα, των προσώπων στα οποία έχει χορηγηθεί η χρήση της ραδιοσυχνότητας ή του διαύλου», ενώ «υπέχει όλες τις υποχρεώσεις αναφορικά με τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων ή διαύλων για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος, και για τις οποίες έχει συνάψει σχετικές συμβάσεις με τα πρόσωπα στα οποία έχουν χορηγηθεί».
Στο σκέλος της παροχής ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω των ευρυζωνικών δικτύων, οι πάροχοι οφείλουν να μεταφέρουν «περιεχόμενο μόνο εφόσον αυτό έχει λάβει έγκριση από το Ε.Σ.Ρ. ή έχει αδειοδοτηθεί από το Ε.Σ.Ρ.» ενώ είναι υποχρεωμένοι να συνάπτουν «σύμβαση με την επιχείρηση, που έχει λάβει άδεια ή έγκριση τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού περιεχομένου, της οποίας θα μεταφέρει το περιεχόμενο». «Ο πάροχος υπηρεσιών διανομής σημάτων ευρυεκπομπής, υποχρεούται πριν ξεκινήσει τη μεταφορά του περιεχομένου να υποβάλει στο Ε.Σ.Ρ. αντίγραφο της ανωτέρω σύμβασης», αναφέρεται στην απόφαση.


Σχολιάστε εδώ