Καλά, η Ελλάδα δεν έχει συμφέροντα;

Τελικά αυτό που υπερισχύει τους τελευταίους δύο αιώνες και το βλέπουμε ξεκάθαρα σε δύο περιπτώσεις, στην περιοχή μας, είναι οι ατιμώρητες γενοκτονίες. Και οι πρωταγωνιστές αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων να γράφουν το Διεθνές Δίκαιο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους με τις ευλογίες των ισχυρών της γης και σε αντάλλαγμα των αποτρόπαιων πράξεών τους να αναβαθμίζονται!
Μέχρι σήμερα, ως προς την αναβάθμιση, αυτό το προνόμιο το είχαν τα σιωνιστικά γεράκια στο Ισραήλ, που για πολλοστή φορά επανέλαβαν τον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού, με ιδιαίτερα μεγάλη αυτήν τη φορά προετοιμασία, μόνο και μόνο για να πάρουν εκδίκηση για το προ τριετίας απολεσθέν γόητρό τους στον Λίβανο. Μόνο που και αυτήν τη φορά δεν απέφυγαν να «ξαναφάνε τα μούτρα τους» κατά τον Ρόμπερτ Φισκ, κορυφαίο βρετανό δημοσιογράφο και παλαίμαχο πολεμικό ανταποκριτή στα μέτωπα της Μέσης Ανατολής, ο οποίος είπε: «Είναι ξεκάθαρο, ο ισραηλινός στρατός δεν κατέλαβε όλη τη Γάζα, δεν σταμάτησε τις ρουκέτες και δεν κατέστρεψε τη Χαμάς».
Και σήμερα, αντί σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ να βρίσκεται στη Χάγη και τις χορηγίες να τις διαχειριστούν αυτοί που δίνουν τα λεφτά, του δίνουν, και σ’ αυτό το θέμα, πρωταγωνιστικό ρόλο για να λέει: Πρώτα θα λύσετε το πολιτικό ζήτημα, μετά θα με αναγνωρίσετε (αυτό για τη Χαμάς) και πάει λέγοντας. Και τα άστεγα και καθημαγμένα από τις κακουχίες του αποκλεισμού και τη σύρραξη γυναικόπαιδα ας περιμένουν…
Και τι βλέπει ο κόσμος; Οι πιέσεις να ασκούνται στα θύματα, αλλά επειδή η Χαμάς δεν είναι Φατάχ, ειρήνη δεν θα υπάρξει. Και τι ειρωνεία, η Χαμάς εκκολάφθηκε από το Ισραήλ ως αντίβαρο της Φατάχ!
Ακολουθεί ως δεύτερη προνομιούχος χώρα η Τουρκία. Αναγορεύτηκε τοπική δύναμη. Έχει κι αυτή… περγαμηνές! Πέντε γενοκτονίες στο ενεργητικό της: αρμενική, ποντιακή, μικρασιατική, κυπριακή και μια σε συνεχή ροή, κουρδική. Η Αρμενία το πολεμάει και τελικά θα πετύχει την καταδίκη.
Εμείς μούγκα. Είμαστε υπέρ της «αψόγου στάσεως» όχι μόνο για τις γενοκτονίες, αλλά καλλιεργούμε και σχέσεις καλής γειτονίας, όταν η καλή γειτόνισσα πασχίζει, πέραν των δικών της εδαφικών διεκδικήσεων, να διεγείρει τις ορέξεις και των υπολοίπων γειτόνων μας! Κάθε λίγο τρέχουμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όχι για παραβιάσεις, παραβάσεις και χαμηλές υπερπτήσεις πάνω από νησιά μας, αλλά πάνω απ’ όλα για τη μη διατάραξη των σχέσεων! Για να μην ανησυχεί για την ασφάλειά της, κοντεύουμε να καταργήσουμε θητεία και εξοπλισμούς! Μέχρι κέντρα υποδοχής μεταναστών εγκαινιάζουμε στον βωμό της ελληνοτουρκικής φιλίας. Όσο για τη σύμβαση Τζεμ – Παπανδρέου και οι δύο (δικοί μας) την πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων. Της κάνουμε και τον καμηλιέρη για την απρόσκοπτη πορεία της προς την ΕΕ, εν γνώσει μας ότι πρώτοι εμείς θα υποστούμε τη μεγάλη ζημιά.
Και να ήταν μόνο αυτά; Της παραχωρήσαμε και το διπλωματικό μας πεδίο στη Μέση Ανατολή για να παριστάνει τον προστάτη των «φτωχών και των αδυνάτων» και να παίζει θέατρο στο Νταβός, δήθεν αγανακτισμένη για το μακελειό στη Γάζα από τον συνεταίρο της και σ’ αυτό, όταν και η ίδια έχει βεβαρημένο γενοκτονικό παρελθόν.
Καλά, η Ελλάδα δεν έχει συμφέροντα; Δεν έχει εξωτερική πολιτική που συντάχθηκε ερήμην του ελληνικού λαού και προσδέθηκε ανεπιφύλακτα με τους 26 υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο άρμα του Ισραήλ με τη συμφωνία του περασμένου Δεκέμβρη;
Μιχαήλ Μπαλτόπουλος


Σχολιάστε εδώ