Καθυστερεί η ανέγερση σχολείων

Τη στιγμή που στο κτιριακό συγκρότημα Κυψέλης, όπου στεγάζονται το 30ό και το 39ο Γυμνάσιο – Λύκειο σημειώνονται κρούσματα φυματίωσης και ενώ οι μαθητές κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες υπόγειες αίθουσες με πρόχειρα χωρίσματα η απόφαση να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες για την ανέγερση σχολικού κτιρίου στο οικόπεδο επί των Κόκκερερ -Λυδίας -Αγίων Αναργύρων καθυστερεί.
Τα σχολεία λειτουργούσαν ανέκαθεν σε διπλή βάρδια πρωί – απόγευμα.
Προκειμένου να λειτουργήσει το λύκειο πρωί χωρίστηκαν οι αίθουσες με γυψοσανίδες το 2003 ως προσωρινή λύση με την προϋπόθεση ότι:
1ον Θα κατασκευάζονταν πέντε πρόσθετες αίθουσες και δεύτερο κλιμακοστάσιο στον αύλιο χώρο.
Για το έργο αυτό έχει γίνει προγραμματική σύμβαση του ΟΣΚ με τον δήμο, έχει γίνει η σχετική μελέτη, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει το έργο. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα του ΟΣΚ το 2007 και στη δεύτερη ενότητα (κατασκευή σχολείων με προγραμματική σύμβαση Δήμου Αθηναίων ΟΣΚ) αναφέρεται το εξής: 30ό-39ο Γυμνάσιο – Λύκειο προσθήκη 5 αιθουσών κλιμακοστασίου (Βελβδενούς 47 -Κυψέλη) προϋπολογισμός έργου 796.000 ευρώ.
2ον Θα ανεγερθεί σχολικό κτίριο στο οικόπεδο Κόκκερερ- Αγ. Αναργύρων και Λυδίας στην Άνω Κυψέλη για τη στέγαση του ενός από τα τέσσερα σχολεία (του 39ου Λυκείου) ώστε τα άλλα τρία σχολεία να λειτουργήσουν σε πρωινή βάρδια αφού θα είχαν κατασκευαστεί οι πέντε αίθουσες. Το οικόπεδο αυτό κρίθηκε κατάλληλο για σχολικός χώρος από την αρμόδια επιτροπή.
Σύμφωνα ωστόσο με φορείς σχολείων και ενώ ο φάκελος για τον χαρακτηρισμό του χώρου βρίσκεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ, φορείς του σχολείου δηλώνουν ότι το οικόπεδο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το σχολικό κτίριο έχει κριθεί ως αναδασωτέο από τη Δασική Υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας! Ποια είναι τώρα η πραγματικότητα και καθυστερεί τόσο πολύ η ανέγερση του σχολικού κτιρίου με αποτέλεσμα να στοιβάζονται 1.100 μαθητές και καθηγητές των σχολείων σε άκρως ακατάλληλους χώρους και να λειτουργούν σε βάρδιες πρωί – απόγευμα;


Σχολιάστε εδώ