Κάτω στον Πειραιά

Από νωρίς οι πλατείες Κοραή και Τερψιθέας είχαν γεμίσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, από παιδιά που ετοιμάζονταν για την παρέλαση μέχρι μεγαλύτερους που κρατούσαν μικρές σημαίες και κάποιοι το ειδικό ένθετο του «Π» που είχε στο εξώφυλλο τον Κολοκοτρώνη.

// Μετά την παρέλαση ο δήμαρχος, μαζί με τον γενικό γραμματέα του δήμου Γ. Οικονομόπουλο, τη Νίτσα Βλασσοπούλου και κάποιους ακόμα συμβούλους του συνδυασμού του, πήγαν για καφέ στο «Εν Πειραιεί». Για λίγο πέρασε από εκεί και ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας Μ. Αντωνάκος. Ο νομάρχης δεν φάνηκε καθόλου μετά την παρέλαση, το ίδιο και πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι. Πήγαν, φαίνεται, να προλάβουν τον… μπακαλιάρο!

// Κάπου μάθαμε πως ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης τοποθετήθηκε διοικητής στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Αν ισχύει, καλορίζικος. Πάντως στην παρέλαση την Τετάρτη δεν τον είδαμε. Ο Γκαβέρας ήταν μόνος του…

// Έκανε πίσω ο δήμαρχος Περάματος και σταμάτησε άρον άρον τον «αποκλεισμό» της προβλήτας των πορθμείων προς τη Σαλαμίνα. Ήταν τέτοια η καταστροφή και οι αντιδράσεις, που δεν άντεξε και ανέκρουσε πρύμναν γρήγορα. Πάλι καλά που κατάλαβε το λάθος του και δεν είδαμε τα χειρότερα.

Μετά βέβαια τον τερματισμό του αποκλεισμού της… Σαλαμίνας, έσπευσε να προχωρήσει σε μια μορφή κινητοποίησης κατά του ΟΛΠ, προχωρώντας στον αποκλεισμό του τελωνείου στο Νέο Ικόνιο.

Αυτήν τη φορά είχε και τη συμπαράσταση των δημάρχων Αμπελακίων Μ. Τραυλού και Σαλαμίνας Γ. Σοφρά, οι οποίοι δύο μέρες πριν είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του! Όταν πρυτανεύει η λογική, απλοποιούνται όλα. Μα αν δεν είχε κάνει ό,τι έκανε ο Γ. Γλύκας, θα τους είχε από την αρχή όλους μαζί του και δεν θα υποχρεωνόταν σε αναδίπλωση. Αλλά είπαμε, στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα…

// Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη συναντήθηκε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υλοποίηση της σύμβασης κατασκευής του αθλητικού κέντρου στα πρώην λατομεία μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε και την κήρυξη ως έκπτωτου του ανάδοχου του έργου. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου και των δύο ανοιχτών γηπέδων που περιλαμβάνονται στο αθλητικό κέντρο.

// Την επιτροπή, η οποία θα διαχειρίζεται το Δημοτικό Θέατρο, ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή ο Π. Φασούλας. Η επιτροπή αυτή, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα καθορίζει ό,τι σχετίζεται με τη λειτουργία του θεάτρου, θα φροντίζει για την οικονομική του αυτάρκεια, ενώ θα έχει την ευθύνη για το ρεπερτόριο και τις εκδηλώσεις που θα γίνονται. Την επιτροπή απαρτίζουν οι Βασίλης Βασιλικός, Μάνος Περράκης, Β. Παπαντωνίου, Γ. Κουρουπός, Δημ. Παπαδημητρίου, Γ. Σακελλαράκης, Τζένη Γλου, Βίκη Σκλαβενίτη, Πλάτων Μαυρομούστακος και Τάκης Δέγλερης. Να σημειώσουμε ότι είχε γίνει κρούση και σε επιφανές στέλεχος της ΝΔ, αλλά δεν δέχτηκε προφανώς γιατί… ετοιμάζεται για την Ευρωβουλή.

Στόχος της δημοτικής αρχής, αλλά και της επιτροπής, είναι να γίνει το Δημοτικό Θέατρο «ομφαλός τέχνης» στη χώρα μας, ώστε να έχει ο Πειραιάς λόγο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

// Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο Α1 ΚΑΠΗ Πειραιά (Αντ. Θεοχάρη 35-37), στις 6.30 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία του ειδικού πνευμονολόγου-φυματιολόγου Ελ. Βρουβάκη, με θέμα τις λοιμώξεις κατά τη διάρκεια του έτους, τους προληπτικούς εμβολιασμούς και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ θα ακολουθήσει ενημερωτική συζήτηση.

Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί και μία εβδομάδα μετά, στην αίθουσα του Α2 ΚΑΠΗ (Αγ. Παρασκευής 63-65).

Την ευθύνη της οργάνωσης των δύο εκδηλώσεων έχουν η πρόεδρος της επιτροπής ΚΑΠΗ του Α΄ Διαμερίσματος Μελίνα Φύκια και τα μέλη Αντ. Πεφάνης και Παντ. Ξαγοράρης.

// Εδώ και περίπου έναν χρόνο ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ο δήμαρχος Π. Φασούλας και οι πρόεδροι του Εμπορικού και του Δικηγορικού Συλλόγου έχουν ζητήσει από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά να τους δεχθεί για να συζητήσουν τις κυκλοφοριακές αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην πόλη.

Ο καθένας βέβαια ενδιαφέρεται για τους δικούς του λόγους: Οι έμποροι για να διασφαλίσουν προσβάσεις στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά και καλή συγκοινωνία, ο Μητροπολίτης γιατί στις ρυθμίσεις έχει υπαχθεί και ο παραλιακός δρόμος της Πειραϊκής όπου βρίσκεται η Μητρόπολη, ο δήμαρχος γιατί έχει την ευθύνη όλου του Πειραιά κ.λπ. Όμως ο υπουργός ακόμα δεν τους έχει απαντήσει και το αίτημα παραμένει μετέωρο! Έτσι οι ρυθμίσεις καθυστερούν, η σημερινή κατάσταση παγιώνεται και δεν μπορεί να προγραμματιστεί τίποτα για το μέλλον. Γιατί άραγε ο κ. Σουφλιάς επί τόσους μήνες αρνείται να συναντήσει τους κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της πόλης;


Σχολιάστε εδώ