Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «500» ΤΗΣ AGB ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ

Με επιστολή που έστειλε στον Γιάννη Αναστασάκο ενημέρωνε πως «στα μέσα Νοεμβρίου 2008, υπό την ιδιότητά μου ως προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης, έλαβα την από 13/11/2008 επιστολή του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε., Δημήτρη Κοντομηνά, αναφορικά με τη διαδικασία τήρησης της μυστικότητας του “δείγματος”» των μετρήσεων τηλεθέασης της AGB.
Η επιστολή αυτή συνοδευόταν, όπως έχουμε ήδη γράψει από την «επιστολή του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Βαξεβάνη», (13/11/2008) «αναφορικά με τις μετρήσεις τηλεθέασης που διενεργεί η εταιρεία», «και την τήρηση ως απορρήτου του «δείγματος» «λίστα 500 νοικοκυριών (ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα) τα οποία φέρονται να μετέχουν στο δείγμα που χρησιμοποιεί η εταιρεία», «για τις μετρήσεις τηλεθέασης και περιήλθαν στον ως άνω δημοσιογράφο – σύμφωνα με την παραπάνω επιστολή – από άγνωστη πηγή» και την «από 17/10/2008 εξώδικη διαμαρτυρία της εταιρείας», «απευθυνόμενη προς την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. και τον ως άνω δημοσιογράφο, αναφορικά με τη σχετική έρευνα του δημοσιογράφου αυτού και τη δημοσιοποίηση ορισμένων στοιχείων οικογενειών που μετέχουν στο «δείγμα».
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΕΤ Σπύρος Σπυρίδης, ανέφερε πως «τα αναφερόμενα στα παραπάνω έγγραφα περιστατικά και οι αντίστοιχοι ισχυρισμοί προκαλούν τον προβληματισμό της ΕΕΕΤ ως συλλογικού φορέα εκούσιου ελέγχου της τηλεθέασης» και έθετε 4 «σημαντικά ερωτήματα».
1) «Αν η εν λόγω λίστα, που μου εστάλη, περιέχει πράγματι στοιχεία οικογενειών που μετέχουν στο δείγμα μέτρησης τηλεθέασης (εννοείται και πέραν των περιπτώσεων που αναφέρονται στη σχετική ως άνω εξώδικη διαμαρτυρία της εταιρείας σας)».
2) «Εφ’ όσον πράγματι διέρρευσαν, πώς και υπό ποιες συνθήκες τα στοιχεία αυτά, τα οποία είναι και επιβάλλεται να είναι απόρρητα, διέρρευσαν».
3) «Ποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας προτίθεστε να λάβετε προς αποφυγή, στο μέλλον, αντίστοιχων συμβάντων που πιθανώς θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των μετρήσεων τηλεθέασης».
4) «Πώς θα χειρισθείτε το περιεχόμενο της παραπάνω λίστας δεδομένης της δημοσιότητάς της».


Σχολιάστε εδώ