Ζητήστε από την ΕΕ να μας προστατεύσει από τη λαθρομετανάστευση

Αντί να κάνει περατζάδες στο Άντεν η φρεγάτα μας «Ψαρά», αποτρέποντας πειρατές να καταλάβουν διαπλέοντα πλοία, μήπως θα έπρεπε, κύριε Καραμανλή, να περιπολεί στο Αιγαίο για να δυσκολεύει τους δουλέμπορους να φέρνουν λαθρομετανάστες;

Έχετε αντιληφθεί, έχετε συνειδητοποιήσει πού πάει αυτή η ιστορία; Ωρολογιακή βόμβα είναι. Και πριν εκραγεί θα πρέπει, κύριε πρωθυπουργέ, να βάλετε το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής πρώτο από κάθε άλλη συζήτηση. Να ζητήσετε να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Να αναλάβουν πλοία των χωρών της ΕΕ τη φρούρηση του Αιγαίου. Πείτε τους ότι αν δεν παρθούν μέτρα, τότε η Ελλάδα θα βάλει σε καράβια στην Πάτρα όλους τους εκεί Αφγανούς να πάνε στην Ιταλία και ας μην τους κρατήσουν. Θα δώσει πολιτικό άσυλο σ’ όλους και τότε θα είναι πρόβλημα και των άλλων χωρών της ΕΕ και όχι μόνο, όπως συμβαίνει σήμερα, της Ελλάδας.

Η λαθρομετανάστευση, που θα φουντώσει με την οικονομική κρίση, είναι η μεγάλη απειλή για τη χώρα μας. Κι αυτό πρέπει να το δουν όλοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Δεν είμαστε εναντίον των μεταναστών και να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Υπό δύο όμως προϋποθέσεις: Να μπαίνουν με νόμιμες διαδικασίες και μέχρι έναν αριθμό που χρειαζόμαστε και μπορεί η Ελλάδα να τους ζήσει με τις ίδιες συνθήκες που ισχύουν και για τους έλληνες εργαζόμενους.


Σχολιάστε εδώ