Επικίνδυνα τρόφιμα πουλάει το 30% των καταστημάτων!

Τα περισσότερα αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία που επιθεώρησαν τα όργανα της Νομαρχίας Αθηνών πουλούσαν προϊόντα τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία μας, καθώς παρασκευάζονται σε ακατάλληλους χώρους που δέχονται συνεχείς… επισκέψεις εντόμων και ποντικών, τα κρεοπωλεία δεν έχουν στη σωστή ψύξη τα κρέατα, ορισμένα Lidl συνηθίζουν να πουλάνε το βοδινό κρέας για μοσχαρίσιο, ενώ σε κάποια Carrefour οι κατεψυγμένοι ξιφίες περιέχουν υπερβολική ποσότητα υδραργύρου!
Όλα αυτά τα… ευρήματα, οι υπηρεσίες της νομαρχίας τα εντόπισαν σε ελέγχους που έκαναν από την αρχή του χρόνου.
Από τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, το 30% διέθετε επικίνδυνα προϊόντα! Κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος από τη διατροφή μας είναι υπαρκτός και σοβαρός!
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις που αξίζει να τις θυμόμαστε:
• Στο παρασκευαστήριο και την αποθήκη του οβελιστηρίου «Εξ Ανατολής» (Λ. Συγγρού 121) έκαναν… βόλτες κατσαρίδες!
• Στα ψυγεία «Ευρώπη», διατηρούνταν για λογαριασμό της εταιρείας Χ. Αντωνίου – Γ. Οικονομάκου ΕΠΕ ποσότητες καπνιστού ξιφία με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδράργυρο.
• Στο Ατλάντικ των Πετραλώνων (Ηούς 32) τα ψυγεία ήταν ακάθαρτα και σκουριασμένα, ενώ οι αποθήκες στο υπόγειο θύμιζαν… αποχωρητήρια!
Ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ελέγχων, δήλωσε: «Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της νομαρχίας θα συνεχίσουν το έργο τους στην αγορά, με αίσθημα ευθύνης, διότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε πλήττει κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Θα είμαστε παρόντες, έστω και με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουμε, με μοναδικό σκοπό να προστατεύσουμε τον καταναλωτή από όσους αυθαιρετούν. Οι τελευταίοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τους πολίτες δεν μπορούν ούτε να κερδοσκοπούν, ούτε να επιζητούν υπερκέρδη, προωθώντας στην αγορά ακατάλληλα προϊόντα. Χρειάζεται και λίγη τσίπα! Για όσους δεν το καταλαβαίνουν, εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια αυστηρότητας που μας παρέχει η νομοθεσία».


Σχολιάστε εδώ