Δόθηκε άδεια για πενταώροφο κτίριο στην Ακαδημία Πλάτωνος!

Την αδειοδότηση πενταώροφου κτιρίου με υπόγειο γκαράζ 380 θέσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος, σε περιοχή χωρίς διαμορφωμένο οδικό δίκτυο και μάλιστα με οδική εξυπηρέτηση μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, καταγγέλλουν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, Π. Κοροβέσης και Α. Φιλίνη.
Όπως αναφέρουν οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Δήμου Αθηναίων οι ζώνες νότια και σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος προς τη Λεωφόρο Αθηνών, μεταξύ των οποίων και η «επίδικη», επί της οποίας σχεδιάζεται να ανεγερθεί το κτίριο που αναφέρθηκε πιο πάνω, χαρακτηρίζονται χώροι πρασίνου.
Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο Πολιτισμού, με την υπ’ αριθμ. ΑΡΧ/Α1/ΦΟ3/8163/ΦΕΚ Β΄ 393/24/3/2000 απόφασή του, επέκτεινε τα όρια του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, εξαιρώντας, μεταξύ άλλων, και την εν λόγω έκταση, παρά το αίτημα των κατοίκων να συμπεριληφθεί και αυτή στον αρχαιολογικό χώρο, καθότι εισέρχεται στο «σώμα» του.
Έτσι το τμήμα του αρχαιολογικού χώρου προς τη Λεωφόρο Αθηνών οδεύει προς… τσιμεντοποίηση!
Κατόπιν αυτών οι τρεις βουλευτές, μεταξύ άλλων, ερωτούν:
1) Θα ληφθούν μέτρα για να προστατευτεί ουσιαστικά ο αρχαιολογικός χώρος στην Ακαδημία Πλάτωνος;
2) Θα επιτραπεί η υλοποίηση οικοδομικής άδειας σε περιοχή που από πράξεις της διοίκησης επιφέρονται αλλαγές στο ισχύον σχέδιο πόλης χωρίς προηγούμενη τροποποίησή του;
3) Είναι συμβατός ο καθορισμός βιοτεχνικού πάρκου σε ζώνη προστασίας αρχαιολογικού χώρου;


Σχολιάστε εδώ