Γύρισαν την πλάτη στα μεγάλα κόμματα

Πτώση της ΠΑΣΚΕ αλλά και της ΔΑΚΕ κατέδειξαν οι εκλογές στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Ιδιαίτερη άνοδο είχε η ανεξάρτητη κίνηση, Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΠΑΣ), του Κώστα Ευσταθίου, που αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη. «Το αποτέλεσμα των εκλογών του συλλόγου -επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- με τη σημαντική ενίσχυση της ΠΑΣ, αποτελεί συνέχεια της μεγάλης απεργίας μας για το Ασφαλιστικό και σαφή εντολή συνέχισης της προσπάθειας του ΣΥΤΕ για την ολοκλήρωση, νομοθετικά, της συμφωνίας των απεργών με το υπουργείο Οικονομίας». Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης:

«Η ανάδειξη της ΠΑΣ σε δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη, αποτελεί επιβεβαίωση και αποδοχή της αταλάντευτης πολυετούς αφοσίωσής μας στην υπόθεση του Ασφαλιστικού. Μάλιστα, η δυναμική του αγωνιστικού πυρήνα της απεργίας είχε την τάση να εκφρασθεί με μία, τουλάχιστον, επιπλέον έδρα και με την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΥΤΕ.

Σε μια εποχή όπου καταρρέουν όλα τα ιδεολογήματα περί παντοδυναμίας και σταθερής ανάπτυξης του παγκόσμιου καπιταλισμού και που η ενότητα των εργαζομένων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή νικηφόρων αγώνων, η ενίσχυση της ΠΑΣ, που για πάνω από 15 χρόνια πήγε αντίθετα στο ρεύμα του κομματικού-παραταξιακού συνδικαλισμού, αποτελεί σαφές μήνυμα ενίσχυσης της τάσης χειραφέτησης και ανεξαρτησίας από κυβερνήσεις, εργοδοσία και κόμματα. Το εκλογικό αποτέλεσμα, μαζί με την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής στα εισοδηματικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, αποτελεί ταυτόχρονα και μήνυμα υπέρ της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητά μας».

Τρέχοντα προβλήματα

• Νομοθετική ολοκλήρωση της συμφωνίας με το υπουργείο Οικονομίας για το Ασφαλιστικό.

• Υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ με πυρήνα της την ίση επιδοματική πολιτική διευθύνσεων και υπηρεσιακών μονάδων της τράπεζας.

• Προώθηση των θεμάτων που περιλαμβάνονται στο συμπληρωματικό υπόμνημα προς τη Διεύθυνση Διοικητικού.

Κατήργησαν τις εθνικές γιορτές

Η νέα διοίκηση της τράπεζας κατήργησε τον εορτασμό των εθνικών επετείων, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αν ήθελε να περιστείλει τις δαπάνες έπρεπε να ξεκινήσει από αλλού και σε κάθε περίπτωση η πράξη της αυτή είναι αρνητικό δείγμα γραφής και σχολιάζεται δυσμενώς.

Ο εορτασμός, με απλό και λιτό τρόπο, των μεγάλων στιγμών της Ιστορίας ενός λαού, αποτελεί, τουλάχιστον, ηθική υποχρέωση όλων μας.


Σχολιάστε εδώ