άλλες τυπολογίες

Αν κάποιος έγκαιρα έχει επενδύσει στο ποιοτικό παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι ο Κώστας Γιαννίκος. Η προβολή προγραμμάτων στην πρωινή ζώνη του Alter τα Σαββατοκύριακα όπως ο «Μπομπ ο Μάστορας» ή τα «Στρουμφάκια» σε συνδυασμό με την πώληση των αντίστοιχων βιβλίων ή DVD φέρνει και εμπορικό αποτέλεσμα.

Την επαναπρόσληψη της Αγγελικής Γεωργοπούλου ζητούν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στο «Κέρδος». Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζόμενων Tζώρτζης Ρούσσος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σημειώνει επίσης πως η συνέλευση των εργαζομένων ζητάει «να υπάρξει ρητή δέσμευση της εργοδοσίας ότι δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις εντός της εφημερίδας» αλλά και να ληφθεί «άμεση απόφαση για κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με αφετηρία την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης έως ότου επιστρέψει η απολυθείσα συνάδελφος».

Με βάση συμφωνία μεταξύ Internet Q Α.Ε. και Greased Networks η πρώτη εταιρεία αποκτά τις υπηρεσίες mpGreek, Musicnow, και myStage.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει σε ανακοίνωσή της, «με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον του συναδέλφου και διευθυντή της εφημερίδας «DERBY SPORTS» Κώστα Γκόντζου, την Τρίτη 24 Μαρτίου, μετά τη λήξη του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού – Σιένα, έξω από τις εγκαταστάσεις του κλειστού Ολυμπιακού Σταδίου». Ο συνάδελφος, ενώ είχε μπει στο αυτοκίνητό του, δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι από τρεις κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ευτυχώς, τα χτυπήματα δεν του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα. Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση, που σημειώνεται σε βάρος δημοσιογράφων, για την οποία η ΕΣΗΕΑ ζητεί την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Στον έλεγχο των Θ. Βαρβιτσιώτη και Γ. Ολύμπιου πέρασε ξανά το 67% της V+O Communication. Η International Marketing & Sales Group Plc παραμένει στην εταιρεία με 33%. Τι άραγε να σημαίνει αυτή η επιστροφή;

Απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας έλαβε το γενικό συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εγκρίνοντας την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου μαζί με τους υπόλοιπους φορείς. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθεί και η ΕΣΗΕΑ.

Ένταση στα Άνω Λιόσια για μια ακόμη φορά. Οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ξένιος» προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο δήμαρχος των Α. Λιοσίων εισέβαλε στο στούντιο, έδιωξε τον ηχολήπτη και πήρε τον έλεγχο της κονσόλας! Επί τόπου έφθασαν εκπρόσωποι της ΕΤΕΡ ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και η ΕΣΗΕΑ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε δική της ανακοίνωση για τον «Ξένιο» καταγγέλλει πως «ο δήμαρχος Α. Λιοσίων Χρήστος Παππούς έδειξε τη βιασύνη του να παραχωρήσει τον ραδιοσταθμό στην ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς προσωπικό, ασφαλιστικά βάρη και με νέο προφίλ», ενώ ζητά την παρέμβαση του ΕΣΡ για «την αλλοίωση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του σταθμού».

Με επίπληξη τιμωρήθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Φως» Μανώλης Γαβαθιώτης για τη φράση «ο κουραδόχρους Αλγερινός Τζιμπούρ». Στην απόφασή του το πειθαρχικό αναφέρει μεταξύ άλλων πως «στην προκείμενη περίπτωση ο εγκαλούμενος συνάδελφος, αναφερόμενος σε έγχρωμο αθλητή, χρησιμοποίησε έναν αρνητικό και άκρως απαξιωτικό όρο, τη λέξη “κουραδόχρους”, που όπως ορθά επισημάνθηκε, είναι απαράδεκτος και παραβιάζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

Με τέσσερα ζητήματα που είναι στην καρδιά της λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης κυκλοφορεί το 40 τεύχος του περιοδικού «Συχνότητες» από το ΙΟΜ (www.iom.gr). Το περιοδικό, που συμπληρώνει ένα χρόνο ζωής, φιλοξενεί αρθρογραφία για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, τα αθλητικά γεγονότα μετά την ευρωπαϊκή οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών Μέσων που δημιουργεί νέες συνθήκες για τα δικαιώματα των μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων που είχε εκλεγεί στις αρχαιρεσίες της 12/3/2009, ως εξής: Χρ. Πισπιρίγκος πρόεδρος, Βασ. Αγγελακόπουλος αντιπρόεδρος, Παν. Μπρατσολιάς γεν. γραμματέας, Μιχ. Κατσιμίγγος ταμίας, Απ. Εξαρχόπουλος έφορος και Αργ. Παπούλιας και Αθ. Νάκος μέλη.

***

Στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε μη επιδοτούμενους ανέργους, ασφαλισμένους του λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Ανεργίας και Δώρου του ΕΤΑΠ – MME, για τις γιορτές του Πάσχα 2009 προχωράει η κυβέρνηση. Στην απόφαση που υπογράφει η υπουργός απασχόλησης Φάνη Πετραλιά αναφέρεται πως οι άνεργοι θα λάβουν «έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις γιορτές του Πάσχα 2009, το ποσό της οποίας ορίζεται ίσο με το μισό του μηνιαίου επιδόματος που πήρε κάθε δικαιούχος, όταν επιδοτήθηκε».

***

R «Ευρωπαϊκή Ένωση και ΜΜΕ – πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική διάσταση» είναι ο τίτλος της ημερίδας που οργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 28 Απριλίου στα γραφεία της. Συντονιστής της ημερίδας και οργανωτικός υπεύθυνος είναι ο πανεπιστημιακός και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, Ρούλης Κοκελίδης.
8Σε πακέτα προσφορών, με έκπτωση 40% για τις συνδρομές της προχωράει η «Ημερησία». Η «Complete» προσφέρεται με 6ήμερη συνδρομή και περιλαμβάνει εκτός από την εφημερίδα, τα περιοδικά «Paper», «Voyager» και «Explore Nature» καθώς και τις ένθετες εβδομαδιαίες προσφορές προς 190 ευρώ για το εξάμηνο ή 360 ευρώ ετησίως, ενώ η ετήσια τιμή του περιπτέρου είναι 603 ευρώ. Η «Professional» περιλαμβάνει 5ήμερη συνδρομή και τα περιοδικά «Voyager» και «Explore Nature» προς 130 ευρώ το εξάμηνο και 250 το έτος, ενώ η ετήσια τιμή περιπτέρου είναι 422 ευρώ. Τέλος, η «Basic» περιλαμβάνει 6ήμερη συνδρομή και τα περιοδικά «Voyager» και «Explore Nature» Η 6μηνη συνδρομή είναι 160 ευρώ και η ετήσια 300, ενώ η τιμή περιπτέρου είναι στα 488 ευρώ το έτους.
ξΤιμητική βραδιά για τη δημοσιογράφο Μαρία Ρεζάν και προβολή της τελευταίας τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον Δαβίδ Ναχμία το 2002, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ώρα 7 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο Βησσαρίωνος 9 και Σίνα. Παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ρένα Θεολογίδου και ο Επαμεινώνδας Μεγαπάνος.
RΕγκαινιάσθηκε στο Στρασβούργο Κινητή Βιβλιοθήκη Εφημερίδων, σε ηλεκτρονική μορφή, με μία εφημερίδα, σε πρώτη φάση, από κάθε χώρα. Από την Ελλάδα έχει επιλεγεί η «Καθημερινή» και από την Κύπρο ο «Πολίτης».
Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι κάθε εβδομάδα το «ΠΑΡΟΝ» είναι μαζί με τις άλλες ελληνικές εφημερίδες στις Βρυξέλλες μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

***

• Διευρύνει το πεδίο δράσης του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου το Προεδρικό Διάταγμα για τον οργανισμό διοίκησης και λειτουργίας που υπογράφουν οι υπουργοί, Π. Παυλόπουλος και Γ. Παπαθανασίου. Έτσι ο φορέας θα μπορεί πέραν των υφιστάμενων αρμοδιοτήτων του να «αναπτύσσει και λειτουργεί εθνικό ευρετήριο οπτικοακουστικών αρχείων», να «εγκαθιστά συστήματα επισκόπησης και επεξεργασίας εικόνας και ήχου όπου κρίνεται κατά περίπτωση αναγκαίο για την επίτευξη των σκοπών του» κ.ά. Από τις διατάξεις του ΠΔ προκαλείται επιπλέον δαπάνη, ύψους 39.600 ευρώ και για τα επόμενα 5 χρόνια, ύψους 337.400 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου.

• Στο Μέγαρο Μουσικής κάλεσε ο ΔΟΛ τους διαφημιζόμενους και τις διαφημιστικές εταιρείες για να παρουσιάσει τη στρατηγική του είσοδο στα ψηφιακά Μέσα. Την εκδήλωση όπως γράφει το www.tovima.gr άνοιξε ο αντιπρόεδρος του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης, ενώ την παρουσίαση των ψηφιακών Μέσων έκανε ο Ν. Γκουράτος και ο εκδότης διευθυντής των «Νέων» Π. Καψής.

• Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποκτά διευθυντή ο οποίος θα έχει τον ρόλο του συντονισμού των διοικητικών υπηρεσιών του συμβουλίου. Η νέα θέση διευθυντή καθορίζεται με υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ι. Παπαθανασίου που ενέκρινε τον κανονισμό για την «Οργάνωση και στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΣΡ». Σύμφωνα με την απόφαση, στο συμβούλιο λειτουργούν τα τμήματα νομιμότητας και χορήγησης αδειών, ελέγχου διαφάνειας, ποιότητας προγραμμάτων και τμήμα διοικητικής μέριμνας και τεχνικής υποστήριξης. Το καινούργιο στοιχείο είναι ο προσδιορισμός 81 οργανικών θέσεων και η κατανομή τους ανά τμήμα καθώς και η δημιουργία θέσεως διευθυντή. Στη θέση αυτή επιλέγεται και τοποθετείται είτε μόνιμος δημόσιος υπάλληλος είτε ειδικός επιστήμονας. Η επιλογή του γίνεται έπειτα από δημόσια ανακοίνωση σε δύο ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών και μία της Θεσσαλονίκης και δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν μόνιμοι υπάλληλοι ή ειδικοί επιστήμονες και από τις άλλες ανεξάρτητες αρχές. Η θητεία του διευθυντή είναι τριετής και μπορεί να ανανεωθεί μία φορά.

• Η αύξηση των διαφημιστικών κονδυλίων του Δημοσίου δίνει ανάσα στα ΜΜΕ τους επόμενους μήνες. Το πρώτο δίμηνο του 2009, παρά τη μεγάλη πτώση της δαπάνης 12% με 15%, η κρατική διαφήμιση αυξήθηκε κατά 45%! Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες καθώς η αγορά περιμένει την έναρξη της καμπάνιας για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου αλλά και τη διαφήμιση μεγάλων έργων που προωθούνται μέσω του Γ’ και του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

***

Η αναστολή λειτουργίας των επιτροπών στην κρατική ραδιοτηλεόραση με απόφαση της διοίκησης προκαλεί αντιδράσεις στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι αντικατέστησε τον Ν. Κοντό με τον Ε. Μόσχο στην επιτροπή για τους συμβασιούχους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, αυτό συνέβη γιατί «ήταν η ανύπαρκτη η ενημέρωση του συναδέλφου Κοντού προς τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ, όσο καιρό συμμετείχε στην επιτροπή. Η λειτουργία της Επιτροπής του άρθρου 3 είναι γνωμοδοτική και αντικείμενό της είναι ο έλεγχος των τυπικών προσόντων των εξωτερικών συνεργατών και η αναγκαιότητα εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου που θα αναλάβουν». Η ομοσπονδία ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε τη μείωση της αμοιβής για όσους μετέχουν σε επιτροπές στην ΕΡΤ από 200 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στα 100 ευρώ. Η διοίκηση της ΕΡΤ με ανακοίνωσή της επικαλείται τις «δικαστικές εκκρεμότητες» που υπάρχουν και αναγγέλλει την αναστολή της λειτουργίας συμβουλίων και επιτροπών στις οποίες μετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων.

***

Τη γνωμοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών αναμένουν στη «Χρυσή Ευκαιρία», για το αν το έντυπο είναι ή όχι εφημερίδα. Το υπουργείο Εργασίας παρέπεμψε το ζήτημα στην πρώην γενική γραμματεία Επικοινωνίας για να αποφανθεί. Πάντως υπάρχουν αρκετοί που θα ήθελαν να μη χαρακτηρισθεί εφημερίδα η εφημερίδα, έτσι ώστε να αμφισβητηθεί εμπράκτως το αγγελιόσημο. Αυτή τη στιγμή, αν και η εφημερίδα αποδίδει το αγγελιόσημο, για κάθε αγγελία και διαφήμιση σε ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, οι διοικητικοί της υπάλληλοι εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ασφαλιστικής κάλυψης στο ταμείο Τύπου.

***

RΤις αντιρρήσεις με τον νέο νόμο και την ανησυχία τους για την επιβίωσή τους αν εφαρμοστούν οι εξωπραγματικές διατάξεις του εξέφρασαν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της περιφέρειας σε συνάντηση που είχαν σε τεταμένη ατμόσφαιρα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Γκιουλέκα. Οι εκπρόσωποι των σταθμών ζήτησαν από τον Κ. Γκιουλέκα να πάρει θέση σε αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών για κατάργηση της εξέτασης ανώνυμων καταγγελιών από τις ανεξάρτητες Αρχές και υποχρέωση αυτού που καταγγέλλει να παρίσταται αυτοπροσώπως στη διαδικασία. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα εξεταστεί σύντομα. «Θετικό βήμα στις σχέσεις ραδιοφώνων – κυβέρνησης» χαρακτήρισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΙΡΑΣ Β. Γρηγορόπουλος τη στάση του υπουργού, συμπληρώνοντας οτι οι συναντήσεις της Ένωσης με την ηγεσία υπουργείων αναμένεται να δρομολογήσουν λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων.
ξΈως τις 15 Απριλίου πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση. Στις 14 Μαΐου θα απονεμηθούν τα βραβεία.
8Υποχρεωτική κηρύσσεται η από 15/12/2008 Συλλογική Σύμβασης Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των υπαλλήλων μελών της Ενώσεως Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών που εργάζονται στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και είναι μέλη της ΕΙΙPA. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από 23/12/2008.

***

RΈντονη αντίδραση υπάρχει στο Κανάλι 1 του Πειραιά, καθώς αποδείχθηκε πως το πρόβλημα δεν ήταν ο διευθυντής Γιάννης Τριάντης που παραιτήθηκε. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο και ακόμη δεν πήραν τα αναδρομικά των αυξήσεων τους για το 2008, στον σταθμό εμφανίστηκε νέος παραγωγός που στέλνει ηχογραφημένες τις εκπομπές του το Σαββατοκύριακο και η αμοιβή του φθάνει τα 2.000-2.500 ευρώ μηνιαίως.
RΜε γερμανικό πρόγραμμα ενισχύεται η συνδρομητική τηλεόραση conn-x TV, του, υπό τη διοίκηση της Deutsche Telekom, ΟΤΕ. Ο Οργανισμός προχώρησε σε συμφωνία με τη γερμανική διοργανώτρια αρχή του γερμανικού πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα της Bundesliga και της Bundesliga 2 για τα επόμενα 3 χρόνια. Το conn-x TV μεταδίδει ήδη και το πρόγραμμα από το κανάλι Fox Life, το οποίο υπάρχει ακόμη στο μπουκέτο της Nova και της On Telecoms.
RΚοινό ομολογιακό δάνειο για το Alter ύψους 25 εκατ. ευρώ. Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όπως ανακοίνωσε το κανάλι, και το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων και αναγκών κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα.
RΣτην Επιτροπή Ανταγωνισμού σκέφτονται να καταφύγουν οι τεχνικοί της τηλεόρασης αν συνεχιστεί η τακτική των καναλιών, κρατικών και ιδιωτικών να χρησιμοποιούν κοινές εικόνες στα ρεπορτάζ τους. Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς ήδη σχεδόν το 50% της τηλεοπτικής εικόνας που μεταδίδεται στην τηλεόραση προέρχεται από πουλ, κοινή δηλαδή χρήση εικόνας από όλα τα κανάλια. Το μεγαλύτερο ποσοστό προσφέρει η κρατική τηλεόραση αλλά υπάρχουν και τηλεοπτικές λήψεις ιδιωτικών καναλιών στην ΕΡΤ!
RΑπό τον ΑΤΛΑΝΤΙΣ FM μας ενημέρωσαν ότι δεν απορρίφθηκε από το ΕΣΡ η μεταβίβαση των μετοχών του, μια και το συμβούλιο δεν εξέτασε καν το θέμα λόγω έλλειψης βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας. Το τίμημα που κατέβαλε ο Μιχάλης Χάνδακας στον Αντώνη Τσακίρη για το 50% των μετοχών του σταθμού που κατείχε ανήλθε στις 86.000 ευρώ.

***

ξΑληθεύει άραγε ότι οι Γερμανοί του RTL σκέφτονται να υλοποιήσουν ριάλιτι εκπομπή τύπου «Συγγνώμη» που παρουσίαζε στο παρελθόν η Ελένη Κούρκουλα; Έχουν και την παρουσιάστρια για αυτό το κόνσεπτ, τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, που έχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο.

***

Έχουν δίκιο να παραπονούνται ότι η ΕΡΤ ξέχασε και φέτος στις βραβεύσεις υπαλλήλων της κάποιους που πραγματικά δουλεύουν για την κρατική τηλεόραση και σέβονται το ψωμί τους, αντίθετα με τους ημέτερους, που πάντα βραβεύονται.
Κι αυτοί οι ξεχασμένοι είναι οι τεχνικοί του Τμήματος Κινητών Μονάδων και Ρ/Ζ, όπως ένας ηχολήπτης που ξυλοκοπήθηκε άγρια δύο φορές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες γιατί ήθελε να προστατεύσει τα μηχανήματα της ΕΡΤ, είναι όλοι οι τεχνικοί του τμήματος που κάτω από αντίξοες συνθήκες βγάζουν πάντα αξιόλογες μεταδόσεις, είναι οι άνθρωποι που εκπροσώπησαν επάξια την ΕΡΤ στο Πεκίνο, στον ΒΟΒ, το κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων.
Δεν πειράζει, λένε όλοι μαζί, θα συνεχίσουν το έργο τους -γιατί το τμήμα τους αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής τηλεόρασης- και τα βραβεία ας τα απολαμβάνουν οι κολλητοί και αυτοί που εισέπραξαν κάποτε τα παχυλά μπόνους (στο εργαστήριο των εξωτερικών μεταδόσεων, ειδικά ο προϊστάμενος) για τα βαν που υποτίθεται ότι κατασκεύασαν…

***

Ταλαιπωρήθηκε ο κ. Χρ. Λαμπράκης με το πόδι του, που το έσπασε μέσα στο σπίτι του. Χρειάστηκε να ξαναπάει στον «Ευαγγελισμό» και να καθίσει κάποιες μέρες, λόγω κάποιας επιπλοκής. Περαστικά. Αποδεικνύεται πάντως ότι είναι γερό σκαρί. Είναι το οικογενειακό γονίδιο… Η μητέρα του, ζωή να ‘χει, είναι 104 χρονών!
***

• Αρνητικό το κλίμα στον ΑΝΤ1 για τον Γιάννη Λάτσιο. Οι αρμοδιότητες του Γιώργου Λεβέντη φαίνεται πως καλύπτουν και το πεδίο δράσης του διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1, ο οποίος και δεν είχε λόγο στις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στον «Πρωινό Καφέ» και έφεραν τη Βίκυ Καγιά στη θέση της παρουσιάστριας. Αν και ο σταθμός βελτίωσε τα ποσοστά του με τις αλλαγές στο πρόγραμμα, μειώνοντας παράλληλα το κόστος λειτουργίας, ωστόσο ο Γ. Λάτσιος δεν αντιμετωπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κάποιοι δεν θα είχαν πρόβλημα με μια δεύτερη διακοπή της μεταξύ τους συνεργασίας.

• Εθελούσια έξοδος και στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Η ιδιοκτησία του σταθμού προτείνει πριμ 12 μισθών και τη νόμιμη αποζημίωση σε όσους θελήσουν να αποχωρήσουν.

• Διά χειρός Κοσμά Βίδου η «Πανδώρα» στο «Βήμα». Ο συντάκτης της στήλης δηλώνει «ασθενής» και ότι θα επιστρέψει σύντομα.

• Κοινό ομολογιακό δάνειο για το Alter ύψους 25 εκατ. ευρώ. Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όπως ανακοίνωσε το κανάλι, και το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων και αναγκών κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα.

• Αλλαγή σελίδας για τον Alpha. Από αύριο Δευτέρα το κεντρικό δελτίο θα βγαίνει στις 7 το απόγευμα με τον Αντώνη Σρόιτερ, όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή. Το δελτίο, που θα στηρίζεται σε εικόνες του ΕΝΕΖ (πρόκειται για το δίκτυο ανταλλαγής εικόνων του RTL με το οποίο έχει συνεργασία και ο ΑΝΤ1), θα είναι διάρκειας 45 λεπτών. Τα στελέχη του RTL δεν θέλουν ανταγωνισμό στις ειδήσεις με τα άλλα κανάλια, αλλά το ρίσκο να βάλουν μια δική τους εκπομπή, το «Κάτι ψήνεται», απέναντι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των άλλων είναι πραγματικά μεγάλο…

• Τέλος για τη Ράνια Θρασκιά στο Alter από τις αρχές Απριλίου. Επίσημα λέγεται ότι η εκπομπή σταματάει εξαιτίας της εγκυμοσύνης της παρουσιάστριας. Πληροφορίες ωστόσο λένε πως για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά στο Alter θα μετακομίσει η Άννα Δρούζα, η οποία είχε ήδη τις πρώτες επαφές με το κανάλι για να πάει το «Μπορώ» της στο Μπουρνάζι.

• Σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η αύξηση ΦΠΑ στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος για θέματα φορολογίας επίτροπος Λάζλο Κόβατς σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη. Αφορμή ήταν η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να αυξήσει τον σημερινό συντελεστή ΦΠΑ, ύψους 10%, ο οποίος εφαρμόζεται στις υπηρεσίες δορυφορικής ή καλωδιακής συνδρομητικής τηλεόρασης, σε 20%, ενώ παράλληλα διατηρείται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 4% στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. «Η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ εμπίπτει στη διακριτική ευχέρεια των κρατών μελών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του Λάζλο Κόβατς. «Στο πρόβλημα φορολογικής ουδετερότητας που προέκυψε, υπήρχαν δύο δυνατότητες επίλυσης: είτε η επιβολή χαμηλότερου συντελεστή 10% σε όλες τις κρυπτογραφημένες τηλεοπτικές υπηρεσίες, είτε η επιβολή κανονικού συντελεστή σε όλες τις κρυπτογραφημένες τηλεοπτικές υπηρεσίες» κατέληξε ο Επίτροπος.
***

Μετρητά μπορείτε να βρείτε σε «Τύπο Κυριακής» και «Real News». Αυτοκίνητα σε «Θέμα», «Real News», «Έθνος» και «Καθημερινή» και ενημέρωση στο «Παρόν»!
***


Σχολιάστε εδώ