10 (τουλάχιστον) βουλευτές της ΝΔ δεν θα κατέβουν στις εκλογές!

ΧΑΜΗΛΟ… βαρομετρικό επικρατεί στις τάξεις της Ν. Δημοκρατίας, με την απογοήτευση να διευρύνεται σταθερά και να διαπερνά όλες τις κομματικές βαθμίδες. Η διόγκωση των καθημερινών προβλημάτων, σε συνδυασμό με τα χαμηλά αντανακλαστικά της κυβέρνησης, επιδεινώνει τη θέση της Ν. Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις και διαμορφώνει κλίμα ηττοπάθειας. Οι περισσότεροι βουλευτές αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι αρνητική, κανείς δεν έχει το ηθικό και τη διάθεση να «δώσει μάχη» ώστε να υπάρξει αναστροφή του πολιτικού κλίματος και εν κατακλείδι καθένας φαίνεται να δίνει τον αγώνα της προσωπικής πολιτικής επιβίωσής του. Υπό το κράτος της απογοήτευσης ορισμένοι βουλευτές (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 10) εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κατέλθουν υποψήφιοι στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στην τελική απόφασή τους θα βαρύνει φυσικά και το γεγονός ότι αν η Ν. Δημοκρατία έλθει δεύτερη στις εκλογές, περί τους 60 από αυτούς δεν πρόκειται να επανεκλεγούν.

Σε κάθε ευκαιρία οι βουλευτές διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά που είχαν είτε από την κυβέρνηση είτε από τη Ρηγίλλης. «Ποτέ δεν μας κάλεσαν να μας ενημερώσουν, να μας ρωτήσουν για ένα θέμα» λένε χαρακτηριστικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε σημαντικά νομοσχέδια όπως για την ψήφο των αποδήμων, ενημερώθηκαν στο «παρά πέντε». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα κομματικά στελέχη, αλλά και οι οπαδοί, που δεν πρόκειται να «τρέξουν» στις εκλογές, γι’ αυτό και η συσπείρωση είναι τόσο χαμηλή. Σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στη κεντρικά γραφεία, μέλη Νομαρχιακών άσκησαν έντονη κριτική σε όλους και για όλα. «Γιατί μας θυμηθήκατε τώρα;», «Πού ήσασταν τα προηγούμενα πέντε χρόνια;». Μέσα σ’ αυτό το κλίμα οι βουλευτές σχηματίζουν ομάδες και δραστηριοποιούνται, όπως τελευταία, που 10 κυβερνητικοί βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή καλώντας τον Σωτ. Χατζηγάκη να ξεκαθαρίσει αν και πότε θα επαναπροκηρυχθεί πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών και αν θα δοθούν αυξήσεις στις συγκεκριμένες συντάξεις. Η πρωτοβουλία ανήκε στον Μ. Χαρακόπουλο και υπέγραφαν ακόμη οι: Γ. Κασαπίδης, Κ. Τσιάρας, Μιχ. Γιαννάκης, Ν. Σταυρογιάννης, Αντ. Καρπούζας, Στ. Κελέτσης, Κρ. Κανελλοπούλου, Σπ. Λιβανός και Μ. Βολουδάκης.

Το θέμα των λεγόμενων «βατοπεδινών» βουλευτών εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το κόμμα καθώς πολλοί βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό να μην τους συμπεριλάβει στις λίστες για τις εθνικές εκλογές. Μάλιστα ζητούν αυτό να γίνει «εδώ και τώρα», προκειμένου να σταματήσει η φθορά της Ν. Δ. από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα στελέχη εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις των βουλευτών που με τον ένα η τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

«Κάθε φορά που βγαίνουν στα κανάλια ή κάνουν δηλώσεις, θυμίζουν στον κόσμο το Βατοπέδι» σημειώνουν.


Σχολιάστε εδώ