Τρέχουν πίσω από τα γεγονότα

Και την περασμένη Δευτέρα, μετά την οργή, την απόλυτα δικαιολογημένη, του κόσμου, των καταστηματαρχών αλλά και των πολιτών, που έφθασαν στο σημείο να πουν ότι θα πάρουμε όπλα για να προστατευτούμε, ανακοινώθηκε ότι… φτιάχνουν σχέδιο! Εδώ γελάμε… Και κλαίμε… Και ανησυχούμε… Τώρα το σκέφθηκαν;

Και μόνον γιʼ αυτό, που αποτελεί ομολογία ανικανότητας να προβλέψει η ηγεσία της Αστυνομίας και να σχεδιάσει μέτρα για την προστασία της περιουσίας και της ζωής πολιτών -που γι’ αυτό υπάρχει, διαφορετικά τι χρειάζεται- θα έπρεπε κάποιοι, και όχι βέβαια οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης, να είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Αυτά που ανακοινώσατε, κύριοι της Αστυνομίας, ΓΙΑΤΙ δεν τα είχατε αποφασίσει από καιρό; Πριν ακόμη ξεσπάσουν και τα «Δεκεμβριανά» και όλα τ’ άλλα τα τραγικά που ζούμε στα σπίτια μας και είναι πολύ χειρότερα από την οικονομική κρίση; Γιατί θα στριμωχθούμε, λένε, θα πεινάσουμε ενδεχομένως, αλλά θα κρατηθούμε στη ζωή… Με την απόλυτη ελευθερία δράσης των «πιστολέρο» με τα καλάσνικοφ και τα πυροβόλα, με τις βαριοπούλες και τα τσεκούρια, δεν ξέρουμε αύριο σε ποιο νοσοκομείο ή νεκροταφείο θα βρεθούμε.

Εκεί στα γραφεία, στις πολυθρόνες όπου κάθεστε, τι κάνετε; Και βέβαια δεν φταίει μόνο η κορυφή, που φυσικά έχει τις κύριες ευθύνες, αλλά ΟΛΗ η Αστυνομία. Από τον αστυφύλακα μέχρι τους στρατηγούς.

Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Τι προσφέρει σήμερα η Αστυνομία; Κλειδαμπαρώνεται σήμερα ο κόσμος. Και στην Αθήνα και στην επαρχία. Κοιμάται με όλα τα φώτα αναμμένα στο σπίτι. Βάζει πόρτες ασφαλείας. Γείτονες βγαίνουν περίπολο στα χωριά! Προσλαμβάνουν άλλοι, που αντέχει το πορτοφόλι τους, σεκιουριτάδες (αλήθεια, αυτοί, που δεν παίρνουν περισσότερα από τους κρατικούς αστυνομικούς, γιατί κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Έχουν απάντηση οι κύριοι συνδικαλιστές της Αστυνομίας;).

Ακόμη και τα μέτρα που ανακοίνωσαν, τα μπλόκα και τα… μηχανάκια, είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που λείπει δεν είναι τα μπλόκα, κύριε αρχηγέ της ΕΛΑΣ και κύριοι υπαρχηγοί και κύριε Αττικάρχη. Άλλη είναι η αχίλλειος πτέρνα. Δεν έχει ΙΧΝΟΣ πληροφόρησης η Αστυνομία. Είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ τα παραρτήματα Ασφαλείας. Τύποις υπάρχουν. Με τους μισούς από τους αστυνομικούς που χρειάζονται. Δεν είναι δυνατόν τόσους μήνες να μην έχουν πληροφορίες οι αρχές Ασφαλείας ποιοι είναι αυτοί που απειλούν την ηρεμία του τόπου, την ασφάλεια των πολιτών και αναστατώνουν τη ζωή της χώρας, τη διασύρουν στο εξωτερικό, την εμφανίζουν αναρχούμενη και όλα αυτά τα πληρώνουμε όλοι. Πώς να δουλέψεις, όταν δεν ξέρεις αν την επόμενη ώρα αυτό που χρόνια έκτισες θα γίνει παρανάλωμα του πυρός, θα καταστραφεί από τα… τσεκούρια και τις… βαριοπούλες κάποιων «επαναστατών» που σπάνε βιτρίνες και λεηλατούν;

Το πρόβλημα είναι βαθύτατο, κύριε Καραμανλή. Ας αρχίσει τώρα από την Αστυνομία η επανίδρυση του κράτους. Κι αν δεν υπάρχουν ικανοί να προγραμματίσουν ή γνώσεις για το τι πρέπει να γίνει, δεν χρειάζεται να προσφύγουμε σε μελετητές και… εταιρείες συμβούλων. Λύση απλή υπάρχει. Να αντιγράψουμε από μια Αστυνομία ευρωπαϊκή, που λειτουργεί σωστά και έχει την αποδοχή της εκεί κοινωνίας. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε και εδώ τους ξερόλες. Ας αποδείξουμε ότι είμαστε καλοί αντιγραφείς… Έστω κι αν μας… σημειώσουν την κόλλα…

Και δεν είναι μόνο στο θέμα της Αστυνομίας που πρέπει να αντιγράψουμε απ’ έξω. Μακάρι να αντιγράψουμε και σε πολλούς άλλους κρίσιμους τομείς συστήματα που λειτουργούν χρόνια με επιτυχία. Και απ’ αυτό που πρέπει αμέσως να απαλλαγεί η κυβέρνηση Καραμανλή είναι το σύνδρομο να επεμβαίνει κατόπιν εορτής και αφού έχει ανάψει η φωτιά, οπότε δύσκολα τότε σβήνει.


Σχολιάστε εδώ