ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝΕΙ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ!

Από την οικογένεια Βαρδινογιάννη την «Espresso» και τα περιοδικά της θυγατρικής εταιρείας. Από τον Χρήστο Λαμπράκη την αγγλόφωνη «Athens News» και το περιοδικό «Free» τα οποία ο όμιλος δεν ήθελε. Στον Πήγασο, σε μια εποχή οικονομικής δυσχέρειας, αγόρασαν τουλάχιστον το 12% του ομίλου και έχουν στόχο το 20%. Από τον Δ. Κοντομηνά και τον Γ. Κύρτσο πήραν το μισό μερίδιο εκάστου, αποκτώντας το 26% των εφημερίδων «City Press», «Free Sunday» και «City Auto Moto». Έχουν ήδη εκδώσει τη «Σφήνα», από την οποία έφυγε ο Σ. Καρατζαφέρης, ενώ αγόρασαν από τον Σωκράτη Κόκκαλη τον Flash και είναι έτοιμοι και για το Sport TV (πρώην Magic), αν και τώρα αφήνουν να εννοηθεί πως φοβούνται παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Χτύπησαν και την πόρτα του Φαλήρου, όμως η απάντηση ήταν αρνητική, ενώ κρούση έγινε και προς τον Alpha. Ταυτόχρονα ο Λ. Λαυρεντιάδης επεκτείνεται με χορηγίες στο Μέγαρο Μουσικής ενώ διαφημίσεις της Alapis γεμίζουν τα εβδομαδιαία έντυπα.

Η τακτική τους είναι απλή. Πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση, προσωπικά ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ρωτάει όλους τους ισχυρούς επιχειρηματίες των Μέσων, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εξασφαλίζοντας την απαραίτητη, ως φαίνεται, συναίνεσή τους, οι συνεταίροι προχωρούν στο επόμενο βήμα, εξαγοράζοντας κυρίως ζημιογόνα ΜΜΕ. Η «City Press» με τζίρο 5.650.661 ευρώ το 2007 έχει ζημίες 789.041 ευρώ και συσσωρευμένες ζημίες 3.949.879.

Ο Flash πάλι, με κύκλο εργασιών μόλις 527.086 ευρώ το 2007 είχε ζημίες 4.744.628 και συσσωρευμένες ύψους 16.101.468 ευρώ. Το δεύτερο μέρος της τακτικής τους δεν το έχουμε δει προφανώς ακόμη, καθώς προϋποθέτει την ολοκλήρωση των αγορών (στο στόχαστρο είναι και ποσοστό της «Ισοτιμίας» ) και τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα κινεί όλα αυτά τα Μέσα. Στόχος πάντως του 36 ετών Λαυρεντιάδη και του μεγαλύτερου σε ηλικία Κυριακίδη δεν είναι απλώς να προστατευτούν από πιθανές επιθέσεις τρίτων για τις άλλες τους δραστηριότητες, αλλά να χτίσουν έναν γερό όμιλο, είτε κινούμενοι περιφερειακά είτε κεντρικά.

Ήδη, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει επικοινωνία και με τον Β. Ρέστη, με τον οποίο κάποια στιγμή σκέφθηκαν να πάρει την ΑΕΚ, αλλά δεν προχώρησε. Πληροφορίες από καλές πηγές λένε ότι στους στόχους είναι και ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση βέβαια που κάποια στιγμή θελήσει να τον πουλήσει ο Σωκράτης Κόκκαλης, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η λαϊκή στήριξη…

Στον δημοσιογραφικό βραχίονα της προσπάθειας, εκτός από την Αρετή Σιδηροκαστρίτου, από την περασμένη βδομάδα προστέθηκε και ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος συνοδεύοντας τον Πέτρο Κυριακίδη, όπως γράφαμε στο typologies.gr, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον Flash. Στο σκέλος της τηλεόρασης, η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα με το Sport TV δεν αποκλείεται οι δύο άνδρες να αποκτήσουν μερίδιο σε μεγαλύτερο κανάλι. Στόχος τους πάντως είναι να δημιουργήσουν ένα life style κανάλι στο οποίο θα προβάλλουν τα προϊόντα τους, αξιοποιώντας το υλικό των εφημερίδων που διαθέτουν.


Σχολιάστε εδώ