στα Ενδότερα των ομάδων

=Πώς τα καταφέρνουν στην ΑΕΚ και γίνονται άνω κάτω ακόμα και στις στιγμές χαράς; Λες και το έχει η μοίρα της ομάδας να μην μπορεί να ηρεμήσει επειδή το ένα κεφάλι του «δικέφαλου» κοιτάζει στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση…
=Τα νεύρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, πάντως, έχουν αρχίσει να προβληματίζουν έντονα τους διοικούντες την ΠΑΕ. Συνδέουν τη συμπεριφορά του «Ντούσκο» με ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος όταν εμφάνιζε… τάσεις φυγής.
=Ωραία τα είπε ο Πανιώνιος στην ανακοίνωση, με την οποία διέψευσε το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για παίκτες του. Λες και δεν ξέρουν στη Νέα Σμύρνη ότι ο Μανιάτης, ο Μάκος και ο Εστογιανόφ βρίσκονται στο στόχαστρο και των τεσσάρων μεγάλων ομάδων.
=Ξαφνικά ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν τα ονόματα των παικτών τους στα πρωτοσέλιδα, εξοργίστηκαν και έβγαλαν τη διάψευση. Έχει, όμως, σημασία στο γεγονός ότι δεν προχώρησαν σε ανάλογη ενέργεια για να καλύψουν τον Μανιάτη, ο οποίος φέρεται να συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
=Σύμφωνα με το δευτεριάτικο δημοσίευμα καθημερινής αθλητικής εφημερίδας, ο «Τίγρης» έχει αρχίσει τις επαφές με παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα Μπάγεβιτς. Και την επομένη ο ίδιος δημοσιογράφος ανέφερε το όνομα του Μανιάτη μεταξύ των παικτών που είδε ο Μελισσανίδης.
=Στη Νέα Σμύρνη, όμως, ξέχασαν να καλύψουν τον αρχηγό της ομάδας. Προφανώς επειδή δεν ενέπλεκε το ρεπορτάζ τον Κώστα Τσακίρη και τον Πανιώνιο, γενικότερα.
=Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναφορά, πάντως, οφείλω να επισημάνω την ανάγκη να γίνεται μνεία στις… πηγές. Διότι αν θυμάμαι καλά, τη συγκεκριμένη αποκάλυψη για τη δραστηριότητα του «Τίγρη» αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή ο διπλανός μου στο «ΠΑΡΟΝ».
=Από τον ένα «δικέφαλο» να πάω στον άλλον, δηλαδή, στον ΠΑΟΚ. Η συνέντευξη που έδωσε ο Ζαγοράκης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον Πειραιά.
=Αλλά πέρα από τις αναφορές στα πρόσφατα γεγονότα, άλλα δύο σημεία είχαν τεράστια σημασία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, συνολικά.
=Αναφέρομαι στην προοπτική αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Όπως τόνισε ο Ζαγοράκης, η νέα κίνησή του θα έχει στόχο τα 16 εκατ. ευρώ.
=Αν καλυφθεί το απαιτούμενο ποσό, τότε θα ξοφληθούν εφάπαξ τα χρέη προς το Δημόσιο, ώστε να σβηστούν οριστικά και αμετάκλητα. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα ʼχει τρομερά οφέλη για τον ΠΑΟΚ, διότι θα διαγραφεί μεγάλο μέρος των προσαυξήσεων και των προστίμων.
=Παράλληλα, όμως, θα εξοφληθούν τα δάνεια και οι άλλες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, η οποία θα βγει καθαρή. Μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή, ο Ζαγοράκης θα κατορθώσει να εξυγιάνει τον ΠΑΟΚ.
=Με το ένα πόδι στη Β΄ Εθνική είναι ο Πανσερραϊκός αφού μετά την ήττα από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, «ψαλιδίστηκαν» οι ελπίδες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα καθώς απομένουν μόνον τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος του Πρωταθλήματος. Ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια της ομάδας του Ούγκο Μπρος είναι η κόπωση από τις ταυτόχρονες υποχρεώσεις στον θεσμό του Κυπέλλου, όπου ο Πανσερραϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου, που είναι ο διακαής πόθος και το ανεκπλήρωτο όνειρο του Πέτρου Θεοδωρίδη.
=Τα «λιοντάρια» παίζουν το τελευταίο τους χαρτί αύριο με αντίπαλο τον Άρη στο δημοτικό γήπεδο των Σερρών. Μόνο με νίκη και σε συνδυασμό με πιθανή ήττα του Λεβαδειακού από τον Ολυμπιακό θα διατηρήσουν αμυδρές ελπίδες παραμονής.
=Χαρές και πανηγύρια είχαν προχθές στον Πειραιά. Έμαθα από τον γνωστό φίλο μου ότι η κλήση της Ελευθερίας Κούκου από τον Γιάννη Νικολάκη στην Εθνική ομάδα γιορτάστηκε λες και ισοδυναμούσε με κατάκτηση τίτλου.
=Εντάξει, πρόκειται για την αρχηγό του Ολυμπιακού και δικαιολογημένα χάρηκαν στο λιμάνι. Αλλά καλό θα ʼναι να ασχολούνται την ίδια ώρα και με άλλα προβλήματα.
=Διότι, όπως μου είπε το φιλαράκι μου, κάποιοι παίκτες της ανδρικής ομάδας έχουν ξεφύγει. Και αυτό μπορεί να ʼχει επιπτώσεις τόσο για την προσωπική ζωή τους, όσο και για την ομάδα.
=Κι όταν λέω ομάδα αναφέρομαι και στη γυναικεία. Διότι τα πρώτα συμπτώματα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους με απουσίες συγκεκριμένων αθλητριών.
=«Τι ψάχνεις, ρε φίλε; Όταν οι παράγοντες ασχολούνται μόνο με τις καρέκλες τους, στις ομάδες χάνεται εντελώς ο έλεγχος», μου μετέφερε ο φίλος μου ο συνδεσμίτης. Φαίνεται πως είναι μεγάλος ο καημός του για όσους κάνουν τα τελευταία χρόνια κουμάντο στον Ολυμπιακό.
=Το… χόμπι του Χρήστου Πανόπουλου μπορεί να είναι οι αλλαγές προπονητών, αλλά έχει και… το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Με τους υπηρεσιακούς προπονητές που επιλέγει, η ομάδα της Ξάνθης μεταμορφώνεται και διεκδικεί με μεγαλύτερες αξιώσεις τους στόχους της.
=Τρανή απόδειξη είναι η απομάκρυνση του Γιώργου Παράσχου και η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον συνεργάτη του, Παναγιώτη Γκουτσίδη. Η Ξάνθη με τις δύο συνεχόμενες νίκες επί του Πανθρακικού και του Άρη ξαναμπήκε σε τροχιά Ευρώπης.
=Υπολείπεται τέσσερις βαθμούς από την πέμπτη θέση που κατέχει η Λάρισα, διαφορά που μπορεί να καλυφθεί τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Το θετικό είναι ότι η ομάδα της Θράκης υπερτερεί και στις περισσότερες ισοβαθμίες με τους δύο βασικούς αντιπάλους, καθώς τους κέρδισε στις έδρες τους.
=Τι ανάγκη είχε και έκλεισε τον Βολφ για τη νέα περίοδο; Επειδή, όμως, άλλο η πλάκα και εντελώς διαφορετικό πράγμα η δουλειά στην ενημέρωση, αξίζει να καταθέσω ότι ο Πανόπουλος προσδοκά με την πρόσληψη του Γερμανού να δει από την ομάδα του επιθετικό ποδόσφαιρο και παράλληλα να ανοίξει την αγορά της Μπουντεσλίγκα, ώστε να σπρώξει κι εκεί κάποιον παίκτη από την τωρινή ή τη μελλοντική φουρνιά της Ξάνθης.


Σχολιάστε εδώ