Σε 14 δημόσιους διαγωνισμούς είχε υποβάλει ψευδείς δηλώσεις η Ν. Παπαποστόλου ΕΠΕ

Πολύ σοβαρές εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση, που πρώτο το «Π» έφερε στο φως της δημοσιότητας, της συμμετοχής της εταιρείας Ν. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΠΕ σε δημόσιους διαγωνισμούς, στους οποίους ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Νίκος Παπαποστόλου δήλωσε υπευθύνως ότι η εταιρεία του δεν είχε υποπέσει σε σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα και ότι δεν υπήρξε ασυνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου, ενώ είχε κηρυχθεί έκπτωτη σε δημόσιο διαγωνισμό. Ήδη διενεργούνται κατεπείγουσες εισαγγελικές έρευνες στα Ιωάννινα και στη Θεσσαλονίκη για διαγωνισμούς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Θεαγενείου.
Μετά τις αποκαλύψεις του «Π» και σχετικό ερώτημα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 586/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, η οποία αποτελεί καταπέλτη για την εταιρεία Ν. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΠΕ και τον εκπρόσωπό της. Αναφέρονται 14 περιπτώσεις διαγωνισμών κρατικών προμηθειών (!) στις οποίες συμμετείχε η εταιρεία και γίνεται ειδικότερα λόγος για τέσσερις διαγωνισμούς (362/2004, 193/2005, 60/2007 και 114/2007) στους οποίους κατατέθηκε η ίδια αναληθής υπεύθυνη δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η γνωμοδότηση έχει ήδη γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βλάχο.
Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, η εταιρεία ΕΛΕΚΤΑ, η οποία ανακίνησε το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα με έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Πολιτικής Προμηθειών και την Επιτροπή Πολιτικής Προμηθειών Προγραμματισμού, το οποίο κοινοποιεί στον υπουργό Ανάπτυξης, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και στον διοικητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), ζητάει την εφαρμογή του άρθρου 39 του ΠΔ 118/2007, δηλαδή την επιβολή αποκλεισμού της εταιρείας Ν. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΠΕ από όλους τους δημόσιους διαγωνισμούς λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς» (όπως αναφέρεται στη διάταξη).


Σχολιάστε εδώ