Σε τρεις κεντρικές εφορίες λειτουργούν κυκλώματα για επιστροφή ΦΠΑ μεγάλων ποσών σε ανύπαρκτες εταιρείες

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη-βόμβα του «ΠΑΡΟΝ» της προηγούμενης Κυριακής, ότι τεράστια ποσά ΦΠΑ επιστρέφονται σε… ανύπαρκτες εταιρείες!
Το δημοσίευμά μας προκάλεσε την επέμβαση του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος ανέθεσε τον χειρισμό της υπόθεσης στον αρμόδιο για τα έσοδα υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, που με τη σειρά του έδωσε αυστηρές εντολές για άμεση έρευνα.
Όπως σημειώναμε στο δημοσίευμά μας, «την ώρα που τα έσοδα έχουν πιάσει πάτο, επιστρέφονται με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, μέσω προσωρινού ελέγχου ΦΠΑ (εξαγωγές, επενδυτικά αγαθά), τεράστια ποσά (μιλούν για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) σε επιχειρήσεις», και τονίζαμε ότι ενώ «η μη καταβολή ΦΠΑ είναι φοροκλοπή, η επιστροφή ΦΠΑ σε ανύπαρκτες επιχειρήσεις είναι φορολογικό έγκλημα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρεις εφορίες που βρίσκονται στην περιοχή του κέντρου δρουν κυκλώματα με επιστροφές ΦΠΑ τεράστιων ποσών σε ανύπαρκτες εταιρείες, ή με μηδαμινή επιχειρηματική δράση, που δεν δικαιολογούν τέτοιου ύψους συναλλαγές. Λέγεται ότι η ταρίφα κυμαίνεται από 50 μέχρι 80%!
Το «κύκλωμα» έχει επεκταθεί και σε νομούς της Πελοποννήσου.


Σχολιάστε εδώ