ο δαίμονας των δημαρχείων

Στα της ουσίας πάντως, ο δήμαρχος μίλησε για όσα έκανε στα δύο πρώτα χρόνια της διοίκησής του και σε όσα θα κάνει στο υπόλοιπο της θητείας του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ανθρωπιστικό πρόσωπο που δείχνει ο Δήμος Αμαρουσίου σε αυτήν τη δύσκολη, για τα οικονομικά των νοικοκυριών, συγκυρία. Ο κ. Πατούλης προεξόφλησε την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη δημαρχία.
QQQ Δύο πρωτοποριακές σκέψεις του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη αναμένεται να υλοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Η πρώτη αφορά την ομαδική ασφάλιση όλων των μαθητών των σχολείων της πόλης και η δεύτερη επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει, επίσης σε όλα τα σχολεία, ομάδα γιατρών όλων των ειδικοτήτων για να περάσει από πλήρη ιατρικό έλεγχο όλα τα παιδιά.
QQQ Παρέμβαση για να στηριχτεί η τοπική αγορά του Χαλανδρίου από τα τραπεζικά ιδρύματα της πόλης έκανε ο δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος. Είχε επαφές με τους ανθρώπους της Εθνικής Τράπεζας, τους οποίους επεσήμανε ότι η τράπεζα έχει υποχρέωση να στηρίξει το τοπικό εμπόριο.
QQQ Απίστευτα πράγματα γίνονται στον Δήμο Πεύκης αυτόν τον καιρό… Η διοργάνωση λάτιν πάρτι (!) αποτέλεσε την αιτία να παραιτηθεί μαζικά το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Κώστα Μπαλδεράνου! Η αιτία του κακού βρίσκεται στις καρέκλες και στα τραπέζια (καλά διαβάζετε) τα οποία ο κ. Μπαλδεράνος δεν φρόντισε να… οργανώσει καλά, όπως φαίνεται, την ημέρα του πάρτι! Τι έγινε; Ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού έκανε το «λάθος» να βάλει στο τραπέζι του δημάρχου και της δημοτικής αρχής να κάτσουν μέλη από την αντιπολίτευση… Το «λάθος» έφερε γκρίνια, η γκρίνια ένταση και η ένταση τις παραιτήσεις του προέδρου και άλλων πέντε μελών του Δ.Σ. του οργανισμού! Τους έφαγαν οι χοροί…
QQQ Την πρώτη της επίσημη κάνει η παράταξη του Παντελή Βλασσόπουλου στον Δήμο Ηρακλείου. Σήμερα ανακοινώνεται η ιδρυτική της διακήρυξη. Άλλος ένας λοιπόν στη μάχη… Να θυμίσουμε ότι ο κ. Βλασσόπουλος είναι «γαλάζιος», που παραιτήθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του Σταύρου Γεωργόπουλου και εδώ και καιρό ακουγόταν ότι θα προχωρήσει σε κάτι δικό του… Πάντως ο Γεωργόπουλος δεν δείχνει να ιδρώνει, μιας και ήδη ξέρει ότι χαίρει της στήριξης του κυβερνώντος κόμματος. Πρόσφατα είχε συνάντηση με μεγάλα κεφάλια της Ρηγίλλης, από όπου πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα είναι και πάλι εκλεκτός του κόμματος για τις εκλογές του 2010.
QQQ Σάλο έχει προκαλέσει στον Δήμο Καλλιθέας η αποκάλυψη ότι πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Κώστα Ασκούνη μήνυσε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ακίνητο της ιδιοκτησίας του. Ο κ. Ασκούνης έχει σπεύσει να καταδικάσει την ενέργεια του πρώην συνεργάτη του.
QQQ Σχολείο θέλει να χτίσει τώρα ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος στον χώρο του πάλαι ποτέ νεκροταφείου Νεαπόλεως, χώρο που πολύ πρόσφατα είχε μετατρέψει σε προσωρινό σκουπιδότοπο για τις ανάγκες… της απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Τον σταμάτησε όμως ο Στέλιος Λογοθέτης με δικαστική απόφαση γιατί έχει άλλα σχέδια για το εν λόγω οικόπεδο…
QQQ Σκληρή κριτική δέχεται ο δήμαρχος Ηλιούπολης για τη στάση του απέναντι στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τον Υμηττό από τον Δημήτρη Πανταζόπουλο επικεφαλής της «Δημοτικής Αλλαγής», όσο και από τον Κώστα Σκορδίλη, επικεφαλής της «Ηλιου-πολις», ενώ τελικά ο υποψήφιος του ΚΚΕ Λευτέρης Μακρυκώστας συμφώνησε με τα σχέδια του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, αρκεί η νέα περιφερειακή να παραμείνει κρατική…
QQQ Συνεπής ωστόσο παραμένει ο Γιάννης Αναγνώστου, αλλά και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, στη διεκδίκηση των οθωμανικής προέλευσης χωραφιών της οικογένειας Νάστου στον Υμηττό υπέρ των κατοίκων της Ηλιούπολης και του ελληνικού Δημοσίου.
QQQ Γέμισε παράνομες διαφημιστικές πινακίδες η Γλυφάδα. Λέτε να έχει καμιά σχέση με το ότι παραμένει απλήρωτος ακόμα ο γερανός που πέρσι έριξε καμιά δεκαριά γιγαντοοθόνες στην Παραλιακή; Κάηκαν και τα αρχεία του γραφείου Τύπου στον δήμο κατά την πολύ πρόσφατη πυρκαγιά και δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία. Κουράγιο συντρόφια, καλή αποκατάσταση!
QQQ Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στον ετήσιο χορό της δημοτικής παράταξης «Ανοικτοί Ορίζοντες και πολλοί πιστεύουν ότι η Αθηνά Λυγνού είναι έτοιμη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της Γλυφάδας. Λέτε;
QQQ Για άλλη μια φορά συσκέφτηκαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Γλυφάδας για να συμφωνήσουν ότι εδώ και 10 χρόνια αναζητούν στέγη για τα παιδιά του 18ου Δημοτικού Σχολείου που ακόμα συστεγάζεται με το 3ο.
QQQ Στα καλά παιδιά έδωσε τις αντιδημαρχίες και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ο Δημήτρης Σούτος στον Ταύρο, γιατί τα κακά παιδιά που αποκεφάλισε θέλανε να γίνουνε όλα χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Και το χαλιφάτο αυτό ανήκει μόνον σε έναν… Το θεατρικό εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Ταύρου υπονομεύει οικονομικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Μακρής ξεχνώντας τις διακρίσεις πανελλήνιας εμβελείας που έχει χαρίσει τα τελευταία χρόνια στον δήμο του. Φαίνεται πως πείραξε κάποιους η συμμετοχή του ταλαντούχου σκηνοθέτη Παναγιώτη Ναρλή στις αρχαιρεσίες του συλλόγου εργαζομένων του δήμου σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο από αυτό που θα επιθυμούσαν…
QQQ Η ανάπλαση μιας πλατείας στη Βούλα κόστισε 390.000 ευρώ το στρέμμα ενώ περίπου η ίδια ποιοτικά ανάπλαση στο Φάληρο κόστισε 29.000 ευρώ το στρέμμα. Δηλαδή ο δήμαρχος Γ. Μάντεσης πλήρωσε 260.000 παραπάνω ανά στρέμμα από τον Διον. Χατζηδάκη… Εν τω μεταξύ την πρώτη του αρχηγική εμφάνιση έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος Βούλας Γρηγόρης Κωνσταντέλος, πολλά… υποσχόμενος.
QQQ Βήμα δεν κάνει πίσω από τις θέσεις του ο Χρήστος Κορτζίδης για τον Υμηττό, τη νέα περιφερειακή και το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό. Βέβαια πρόσφατα κάποιοι παλιοί του σύντροφοι τον κατηγορούν ότι πάει να βάλει νέα χαράτσια στους δημότες του από την πίσω πόρτα…
QQQ Παράνομες υπερχρεώσεις των λογαριασμών νερού από τον δήμο εντοπίζονται στο Μαρκόπουλο, την ίδια ώρα που οι κάτοικοι έχουν αλαλιάσει από την αναλγησία και τα λογοπαίγνια της δημοτικής αρχής για την αποχέτευση στην πόλη, που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.
QQQ Επιμένει το ΣτΕ ότι το ρέμα της Πικροδάφνης είναι ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και θεωρεί παράνομη οποιαδήποτε επέκταση του σχεδίου πόλεως. Ζητά δε από τη δημοτική αρχή να οριοθετήσει το ρέμα εξ ολοκλήρου!
QQQ Την ανακήρυξη του Υμηττού σε εθνικό πάρκο ζητάει έντονα ο Νίκος Χαρδαλιάς, δήμαρχος Βύρωνα.


Σχολιάστε εδώ