Οι κόντρες δεν σταμάτησαν στο ΠΑΣΟΚ

Προς την ίδια κατεύθυνση, της στοχοποίησης και απαξίωσης του μέτρου, κινείται και η στρατηγική της Ιπποκράτους όσον αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Γιʼ αυτό και αφήνουν γιʼ αργότερα, κοντά στις ευρωεκλογές, την εξαγγελία του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ματαιώνοντας και την προγραμματισμένη για σήμερα σχετική εκδήλωση με ομιλητή τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμήθηκε από τους επιτελείς του Παπανδρέου ότι αν γινόταν τώρα, θα χανόταν μέσα σε όλα τα άλλα που βρίσκονται στην επικαιρότητα.
Ωστόσο, εκείνοι που γνωρίζουν λένε στο «Π» ότι η αναβολή της εκδήλωσης και της εξαγγελίας του συγκεκριμένου μέτρου έγινε γιατί ο αρμόδιος τομέας του κόμματος δεν ήταν έτοιμος, κι αυτό γιατί είναι γνωστός ο πόλεμος που έχουν ανοίξει με την υπεύθυνη για την οικονομία Λούκα Κατσέλη. Μάλιστα τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα ο κόσμος κοντεύει να τα χάσει με τις τόσες εξαγγελίες που κάνουμε και στο τέλος δεν μένει τίποτα από αυτά που προτείνουμε για την έξοδο από την κρίση. Και αυτά τα λένε στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ημέρα που γινόταν συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, με εμφανή την πρόθεσή τους να μειώσουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Κινήματος, που έχει μπει σε τροχιά συνεχώς εξαγγελιών, πλειοδοτώντας για ό,τι νομίζουν πως θα τους αποφέρει κέρδη…
Και ενώ φαινομενικά το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα εσωτερικό πρόβλημα και όλα βαίνουν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, έχει εκδηλωθεί απίστευτη γκρίνια η οποία ωστόσο καλύπτεται από τη δυναμική που δημιουργούν οι δημοσκοπήσεις. Η ομιλία του Παπανδρέου την προηγούμενη Κυριακή στη Βέροια παρʼ ολίγον να προκαλέσει νέα παρεξήγηση, παρόμοια μʼ εκείνη που έγινε πριν από δύο εβδομάδες όταν ο Παπανδρέου μίλησε στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για την επόμενη μέρα ομιλία του Σημίτη και να προκληθούν αντεγκλήσεις μεταξύ προεδρικών και εκσυγχρονιστών.
Το… δις εξαμαρτείν αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και αν δεν ήταν η… Κοζάνη να γεμίσει το στάδιο της Βέροιας στο οποίο μίλησε ο Παπανδρέου, ακόμη θα… έτρεχαν οι καμιά εικοσπενταριά νοματαίοι που πήγαν στον νομό για να κινητοποιήσουν τον κόσμο. Αρχικά οι διοργανωτές είχαν πει στα τοπικά στελέχη ότι η κινητοποίηση θα γίνει στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κοζάνης. Την ίδια ημέρα όμως στη Θεσσαλονίκη μιλούσε σε πολιτική εκδήλωση ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο κίνδυνος μιας νέας… παρεξήγησης ήταν ορατός. Ή θα έπρεπε να ματαιώσει την ομιλία του ο Βενιζέλος, οπότε οι γκρίνιες των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ που ελέγχονται (οι περισσότερες) από τον ίδιο θα φούντωναν, ή θα έπρεπε να εξαιρεθεί η Θεσσαλονίκη από την κινητοποίηση που ήθελε ο νέος γραμματέας του Οργανωτικού, Αποστολόπουλος. Η πρώτη περίπτωση, μετά από πολλά τηλεφωνήματα μεταξύ των οργανωτών του προέδρου και της Θεσσαλονίκης, αποκλείστηκε, καθώς μια ματαίωση της ομιλίας του Ευάγγελου θα δημιουργούσε τριβές μεταξύ των δύο εσωκομματικών στρατοπέδων και θα τροφοδοτούσε νέα εσωστρέφεια. Έτσι αποφασίστηκε να μη μεταφερθούν στελέχη και οπαδοί από τη Θεσσαλονίκη στη Βέροια, για να μη μείνει μόνος στο… σπίτι ο Βενιζέλος.
Ωστόσο οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας είναι στελέχη που απηχούν, όπως λέγεται στο ΠΑΣΟΚ, τις απόψεις του Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να μην κινηθούν όσο θα έπρεπε και όσο περίμεναν από την Ιπποκράτους. «Αν δεν ήταν η Κοζάνη να κινητοποιήσει κόσμο, θα είχαμε κακή εικόνα στη συγκέντρωση, καθώς το στάδιο χωράει, μαζί με τους όρθιους, περίπου 1.500 άτομα». Επίσης, συζητείται στο εσωτερικό του κόμματος ότι ενώ άλλες φορές για μια κινητοποίηση χρειάζονταν περί τα πέντε στελέχη, στη Βέροια πήγαν καμιά εικοσιπενταριά, με αποτέλεσμα να τίθεται το ερώτημα ακόμη και των εξόδων που καλύπτει το κόμμα.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουν με καλό μάτι τις συνεντεύξεις ορισμένων στελεχών, που επιχειρούν με τον τρόπο τους να αμφισβητήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, σημειώνοντας με κάθε ευκαιρία ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λέει την αλήθεια στον κόσμο». Αυτό έχει ενοχλήσει την ηγεσία, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στις απανωτές ερωτήσεις αν οι συνεντεύξεις αυτές θολώνουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι «το να προσπαθεί κανείς να διακρίνει διαφοροποιήσεις στον λόγο διαφόρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν μας αφορά καθόλου».


Σχολιάστε εδώ